کد خبر : 43729
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۳

دلیل کسری بودجه‌ی امسال محقق نشدن فروش نفت است

دلیل کسری بودجه‌ی امسال محقق نشدن فروش نفت است

هاتف‌خبر – مباحثی همچون میزان فروش نفت به وسیله‌ی دولت، حذف یارانه‌ی نقدی و… از جمله مباحثی است که با نزدیک شدن به زمان تقدیم لایحه‌ی بودجه به مجلس شورای اسلامی بسیار داغ دنبال شده‌اند.

هاتف‌خبر – مباحثی همچون میزان فروش نفت به وسیله‌ی دولت، حذف یارانه‌ی نقدی و… از جمله مباحثی است که با نزدیک شدن به زمان تقدیم لایحه‌ی بودجه به مجلس شورای اسلامی بسیار داغ دنبال شده‌اند.
به گزارش «هاتف‌خبر» در آستانه‌ی تقدیم لایحه‌ی بودجه‌ی 1402 به مجلس شورای اسلامی، یک عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات این مجلس می‌گوید که سال آینده باید یارانه به صورت کالابرگ پرداخت شود زیرا ارزش یارانه‌ی نقدی 250هزارتومانی دولت به 75هزارتومان کاهش یافته است.
با نزدیک شدن به زمان بررسی لایحه‌ی بودجه‌ی 1402، احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» در ارتباط با انتظارات نمایندگان از دولت در تدوین بودجه گفت: دولت برای تدوین بودجه یکسری تکالیف قانونی دارد که باید در لایحه‌ی بودجه رعایت کند. همچنین مجلس شورای اسلامی هم همیشه یکسری الزاماتی برای دولت داشته که به ویژه در لایحه‌ی بودجه‌ی 1402 بیش از همیشه مورد انتظار است.
وی درباره‌ی ضوابط و مقرراتی که باید به وسیله‌ی دولت در لایحه‌ی بودجه‌ی سال آینده رعایت شود، ادامه داد: خب ما سال گذشته قانون اصلاح ساختار بودجه را تدوین کردیم که مسلم است بودجه‌ی 1402 باید بر اساس قانون اصلاح ساختار تدوین شود و در لایحه‌ی امسال حتماً باید مورد رعایت و تاکید قرار گرفته باشد.


ارکانی افزود: اما در زمینه‌ی انتظارات مجلس شورای اسلامی باید بگویم که همچون همیشه و هر سال، انتظار ما این است که سهم درآمدهای نفتی در بودجه کاهش یابد که البته جزو الزامات برنامه‌ی توسعه هم هست اما معمولاً رعایت نمی‌شود. امیدواریم حداقل در لایحه‌ی بودجه‌ی 1402 نسبت به بودجه‌ی سال 1401 سهم منابع درآمدی دولت از فروش نفت کاهش پیدا کرده باشد.
این نماینده‌ی مجلس شورای اسلامی سپس تاکید کرد: دلیل کسری در همین بودجه‌ی 1401 این است که آنچه که به عنوان سهم نفت در منابع درآمدی قرار گرفته، محقق نشده است. یعنی اگر دولت همان رقم مصوب را محقق کند لازم نیست که امسال سهم بیشتری را در بودجه برای آن در نظر بگیرد.
وی افزود: امیدواریم امسال سهم فروش نفت در درآمدهای دولت همان سهم سال گذشته باشد و به آن اضافه نشود. همچنین دولت تلاش کند که همان سقف مصوب را هم محقق کند. در غیر این صورت این کمبود به کسری بودجه تبدیل خواهد شد.
این نماینده‌ی مجلس شورای اسلامی در ارتباط با توییت سخنگوی دولت با این مضمون که «با افزایش فروش نفت، درآمدهای نفتی جایگزین خلق نقدینگی شده است»، گفت: این حرف درستی نبوده و در واقع نوعی اعتراف به این است که در امسال هرجا کسری درآمدی بوده دولت اقدام به چاپ پول کرده است. من تا حالا ندیدم کسی از مقامات رسمی دولت به چنین چیزی اذعان کند. بنا بر این شما باید از وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی این سوال را بپرسید که آیا منظور سخنگوی دولت از این حرف این بوده که تا امروز دولت مشغول چاپ پول بوده است؟
اردکانی در زمینه‌ی سایر منابع درآمدی دولت در بودجه گفت: دولت سه منبع درآمد اصلی دارد، فروش نفت، اخذ مالیات و فروش اموال و املاک مازاد خود. فروش نفت که منابع عمومی و انفال محسوب می‌شود و مالیات هم از جیب مردم به اخذ شده و حداکثری است. یعنی دولت تا آنجا که بتواند از مردم مالیات می‌گیرد.
وی ادامه داد: اما آن بخش که مربوط به خود دولت و واگذاری اموال و املاک آن است متاسفانه کمترین تحقق را داشته و فکر می‌کنم عملکردش زیر پنج درصد بوده است. این به هیچ عنوان به وسیله‌ی مجلس و در کمیسیون برنامه و بودجه قابل قبول نیست که مردم و حوزه‌ی عمومی سهم خود را در بودجه به صورت حداکثری پرداخت کنند اما دولت تکالیفی که خودش تعیین کرده را انجام ندهد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.