هاتفخبر – «ساعت زمین» سال ۱۴۰۰ در شامگاه شنبه هفتم فروردین مصادف با ۲۷ مارس از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه تا ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی در سراسر جهان برگزار شد.
هاتفخبر – «ساعت زمین» سال ۱۴۰۰ در شامگاه شنبه هفتم فروردین مصادف با ۲۷ مارس از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه تا ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی در سراسر جهان برگزار شد. «ساعت زمین» یک رویداد جهانی سازماندهی شده به وسیلهی صندوق جهانی طبیعت(World Wide Fund for Nature) است که در آن خانوادهها و کسبوکارها با خاموشکردن چراغها و دیگر دستگاههای الکتریکی غیرضروری برای یکساعت اثرات تغییرات آبوهوایی و نیاز به مصرف محتاطانهی انرژی در جهان را به یاد میآورند. «ساعت زمین» رویدادی است که از یک ایدهی ساده شروع شد. نخستینبار روزنامهی «سیدنی مورنینگ هرالد» در سال ۲۰۰۷ زمانی آن را مطرح کرد که ۲.۲ میلیون از ساکنان سیدنی اقدام به خاموش کردن چراغهای غیرضروری کردند و به دنبال این اقدام در سیدنی، بسیاری از شهرهای دیگر جهان، این رویداد را به تصویب رساندند.
این اقدام نمادین بهانهیی است برای جلب توجه جهانیان به وضعیت محیط زیست، آموزش جوامع محلی، درختکاری و جلب توجه مقامات و مسوولان سیاسی به برنامههای این رویداد. هر ساله در آخرین شنبهی ماه مارس، میلیونها نفر در سراسر کرهی زمین چراغهای خانههایشان و همهی وسایل الکترونیکی را خاموش میکنند تا با زمین دست دوستی بدهند؛ چرا که انسانها تنها موجوداتی هستند که میتوانند در سرنوشت کرهی زمین تأثیری مستقیم بگذارند. با این حرکت نمادین میتوان حتی برای چند دقیقه در طول سال، بشر به خود ثابت کند که با تمام قدرت و تسلطی که بر زمین دارد، همچنان مدیون منابع آن است. در ایران نیز این رویداد نیز از سال ۹۰ با خاموشی چراغهای برج میلاد در تهران برگزار شد و به شهرهای بزرگ دیگر همچون شهر رشت نیز رسید. هدف این کارزار چیست؟ پیشنهاددهندگان این کارزار میگویند که مردم همهی کشورهای جهان با مشارکت در این حرکت یک هدف را در سر دارند: ساختن آیندهیی روشن با طبیعتدوستی
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.