کد خبر : 23006
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۹:۴۴

چگونه می توان کشور را بدون درآمد نفتی اداره کرد؟

چگونه می توان کشور را بدون درآمد نفتی اداره کرد؟

   هاتف خبر – یک نماینده ی مجلس شورای اسلامی می گوید دولت باید هزینه های اضافی را کم و درآمد مالیاتی را افزایش دهد تا بتواند کشور را بدون نفت اداره کند.

   هاتف خبر – یک نماینده ی مجلس شورای اسلامی می گوید دولت باید هزینه های اضافی را کم و درآمد مالیاتی را افزایش دهد تا بتواند کشور را بدون نفت اداره کند.
به گزارش “هاتف خبر” مهندس غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی به “خبرگزاری خانه ی ملت” با اشاره به ایده ی اداره ی کشور بودن نفت، گفت: در قالب کوچک برای اینکه اقتصاد خانواده بهبود پیدا کند باید یا درآمد افزایش یابد یا هزینه ها کاهش و یا همزمان هم درآمد افرایش یابد و هم هزینه را مدیریت کرد.

   عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همین ایده باید در الگویی بزرگتر یعنی کشور نیز اعمال شود. درآمد کشور از دو بخش نفت و مالیات تامین می شود، باقی درآمدها همچون فروش اوراق، درآمد محسوب نمی شود، بنا بر این وقتی می خواهیم دست از درآمد نفتی برداریم باید بر روی درآمد مالیاتی متمرکز شویم.

   نماینده شهرستان رشت در مجلس دهم شورای اسلامی گفت: برای تمرکز بر درآمد مالیاتی باید جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شود، البته حذف معافیتهای مالیاتی هم به صلاح نیست. زمانی معافیت مالیاتی درست بود اما با شرایط کنونی استمرار معافیتهای مالیاتی ضرورت ندارد و باید حذف شود.

   وی تاکید کرد: از اقداماتی که دولت برای افزایش درآمد مالیاتی باید انجام دهد، افزایش پایه های مالیاتی است، باید مالیات منطقی شود و از مباحثی که تا کنون مالیات دریافت نمی شد، کسب درآمد گردد.

   جعفرزاده ایمن آبادی در ادامه با بیان اینکه از منابع دیگر نیز می توان درآمد کشور را افزایش داد، گفت: فروش اموال و املاک مازاد دولت می تواند منبع درآمدی مناسب باشد، اما باید به مباحثی مالیات ببیندیم که تا کنون اتفاق نمی افتاد همچون مالیات از خانه های خالی. در واقع باید سیاستی اتخاذ کنیم که رفاه عمومی ارتقا پیدا کند.

   این نماینده ی مجلس شورای اسلامی بیان نمود: وزیر کشور گزارش داده است که 50 درصد هزینه های مردم صرف تامین مسکن می شود این در حالی است که حدود بیش از دو میلیون خانه ی خالی وجود دارد، با مالیات گرفتن از خانه های خالی، این خانه ها در اختیار متقاضیان مسکن قرار می گیرد.

  وی گفت: طبق گزارش مرکز پژوهشها، 70 تا 80 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور رخ می دهد، این درحالی است که برآورد ما از درآمد مالیاتی افزون بر 154 هزار میلیارد تومان بوده در واقع حدود 50 درصد درآمد مالیاتی، محقق نمی شود اگر جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شود درآمد خوبی کسب می شود.

   مهندس جعفرزاده با بیان اینکه با اقداماتی می توان معادل بودجه ی نفت، درآمد ایجاد کرد، اظهار نمود: هزینه های کشور کمرشکن است، به طور نمونه در اجرای قانون هدفمندی یارانه های، هزینه ی بسیاری بر کشور وارد می شود. در این قانون توزیع پول وجود ندارد و قرار بود مصرف حاملهای انرژی کاهش پیدا کند.

   این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: حدود 27 تا 29 دستگاه حمایتی در کشور داریم که افراد زیر پوشش از همه ی این دستگاه های پول دریافت می کنند، این در حالی است که دولت می تواند با تشکیل مجموعه یی مانع هزینه های زاید شود و نسبت به افزایش درآمد اقدام کند تا اداره ی کشور بدون نفت محقق شود.

   عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در باده ی زمان لازم برای قطع وابستگی کشور به درآمد نفتی، تاکید کرد: این ایده نیازمند دولتی شجاع و جسور است که به فکر رای آوری نباشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.