هاتفخبر – پروفسور پاتریک رینگنبرنگ مشرقشناس سوئیسی دربارهی اهمیت حرم امام رضا(ع) به «هاتف» گفت: من به جنبههای مختلف حرم امام رضا(ع) علاقه داشته و دارم اول به میراث فرهنگی و معماری این بنای مقدس که به دورهی سلجوقیان برمیگردد و در زبانهای غربی مطالعات بسیار کمی در این زمینه انجام شده است.
هاتفخبر – پروفسور پاتریک رینگنبرنگ مشرقشناس سوئیسی دربارهی اهمیت حرم امام رضا(ع) به «هاتف» گفت: من به جنبههای مختلف حرم امام رضا(ع) علاقه داشته و دارم اول به میراث فرهنگی و معماری این بنای مقدس که به دورهی سلجوقیان برمیگردد و در زبانهای غربی مطالعات بسیار کمی در این زمینه انجام شده است. وی جنبهی دوم را بعد زیارتی این حرم عنوان کرد و گفت: این حرم یکی از مهمترین اماکن زیارتی جهان و دارای گنجینهیی از آیینهای جامعهشناختی، مدهبی و فرهنگی است که برخی از آنها بسیار قدیمی و پرسابقه هستند.
این مشرقشناس ادامه داد: در طول قرن نوزدهم گردشگران بسیاری از حرم امام رضا(ع) دیدن کردند و شرایط زیارت آنها ممکن شده است که نوشتههای آنها با همدیگر فرق داشتهاند. مطالبی که این گردشگران نوشتهاند بسیار جالب و خواندنی است چرا که آنها بر مبنای پیشزمینهی فکری غربی خود به برخی از جزییات و جنبههایی توجه کردهاند که نمیتوان آنها را در منابع ایرانی یافت. وی تاکید کرد: به عنوان مثال آنها به وجههی مذهبی خاص پیرامون ضریح، یا آثار باستانی در رواق توجه کرده و آن را توصیف کردهاند که قابل توجه است. همچنین توصیف آنها از شهر مشهد و خیابانها، فعالیتهای تجاری و جنبههای نظامی شهر و حتی غذاهای ایرانی بسیار ارزشمند است. پروفسور رینگنبرگ گفت: با کمال تعجب باید بگویم که غربیها تقریباً هیچ چیز دربارهی حرم امام رضا(ع) نمیدانند و شاید آنها میدانند که مشهد یک شهر مقدس در ایران است اما فقط همین! مطالعات آکادمیک دربارهی محدودهی حرم رضوی در زبانهای غربی انجام نشده است. وی میگوید: جدیدترین مطلب در بارهی این حرم مربوط به سال ۱۹۸۷ در دایره المعارف ایرانیکا است و این جای تاسف و افسوس دارد چون حرم امام رضا(ع) یک مکان شگفتانگیز برای مورخان، جامعهشناسان و انسانشناسان و همچنین باستانشناسان میتواند باشد که توجه آنها را به خود جلب کرده است.
این پروفسور سوئیسی در پایان گفت: البته این هم درست است که کار با آستان قدس رضوی برای یک خارجی چندان آسان نیست. گفتنی است پروفسور رینگنبرگ در سال ۱۹۷۰ در لوزان متولد شد و از دانشگاه سوربن پاریس در رشتهی مطالعات مذهبی فارغ التحصیل شده و مدرک دکترای خود را در سال ۲۰۱۰ از دانشگاه ژنو دریافت کرد و هماکنون به عنوان پژوهشگر فعالیت میکند. پایان نامهی دکترای وی به تاریخ هنر در دورهی معاصر اختصاص دارد و در فاصلهی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پروژهی جامعی در زمینههای تاریخی و نمادشناسی و زیارت حرم امام رضا(ع) در شهر مقدس مشهد را انجام داده است.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.