کد خبر : 10930
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۳

فرصتی که گیلان و به ویژه رشت باید از آن بهره ببرد!

فرصتی که گیلان و به ویژه رشت باید از آن بهره ببرد!

فرصتی که گیلان و به ویژه رشت باید از آن بهره ببرد!
درخشش هنرمندان گیلانی در جشنواره‌ی «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری»
هاتف نیوز– هر چند نوع پخت غذاهای گیلانی از دیرباز با فرهنگ و تمدن خطه‌ی گیلان و مردمان آن وابستگیهای عمیق داشته است اما پس از ثبت نام رشت به عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی یونسکو که به همت و پشتکار شهرداری رشت رخ داد، توجه بسیاری از ایرانیان و حتی گردشگران خارجی به پخت خوراک متنوع در گیلان به ویژه شهر رشت بیش از پیش جلب شده است.

    هاتف نیوز– هر چند نوع پخت غذاهای گیلانی از دیرباز با فرهنگ و تمدن خطه‌ی گیلان و مردمان آن وابستگیهای عمیق داشته است اما پس از ثبت نام رشت به عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی یونسکو که به همت و پشتکار شهرداری رشت رخ داد، توجه بسیاری از ایرانیان و حتی گردشگران خارجی به پخت خوراک متنوع در گیلان به ویژه شهر رشت بیش از پیش جلب شده است.
گیلان و به ویژه مرکز آن شهر رشت به دلیل برخورداری از منابع متعدد و گوناگون خوراکی از تنوع غذایی بسیاری برخوردار است که این شهر را نه تنها در کشور بلکه در جهان مشهور و معروف ساخته است.
اما متاسفانه علی‌رغم این ظرفیت و توانمندی و علی‌رغم اینکه بسیاری از هنرمندان رشته‌ی تولید خوراکیهای مختلف در استان گیلان و شهر رشت توانسته‌اند در کشور خوش بدرخشند، کوششی فراگیر برای معرفی این شاخصه‌ی اصلی استان گیلان و تلاشی برای بهره‌گیری از این توانمندی صورت نمی‌پذیرد.
همین هفته‌ی گذشته بود که خبر داده شد که هنرمندان گیلانی با ارائه‌ی بهترین خوراک و غذاهای محلی در جشنواره‌ی «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» که در استان گلستان برگزار گردید، خوش درخشیده‌اند.
به گزارش روابط عمومی اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان؛ حمیدرضا آذرپور در تشریح جزییات برگزاری جشنواره‌ی «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» که برای اولین بار در استان گلستان و به میزبانی شهرستان گرگان برگزار شد، هنرمندان چهار استان شمالی کشور شامل گلستان، مازندران، گیلان و قزوین با پخت انواع غذاهای سنتی و محلی به رقابت با یکدیگر پرداختند.
وی هدف از برگزاری این رویداد فرهنگی را ترویج فرهنگ غذاهای بومی و منطقه‌یی استانها، ترویج سفره‌ی‌ ایرانی، احیای دوباره‌ی فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه در بین مردم و خانواده‌ها و ترویج دوباره‌ی طبخ و ارائه‌ی غذاهای سنتی توصیف کرد و گفت: این نمایشگاه در چهار بخش پیش‌غذا، غذای اصلی، دسرها و دمنوش‌ها و نوشیدنیهای سنتی بومی و محلی و با سه محور پخت غذاهای سنتی، نمایشگاه صنایع دستی مرتبط با غذا و فرهنگ غذا و موسیقی و آیینهای مرتبط با غذا برگزار گردیده است.
معاون گردشگری اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در ادامه به غذاهای بومی محلی استان گیلان که در این نمایشگاه ارائه شد، اشاره کرد و افزود: استان گیلان با غذاهای مرغ ترش، گمجه کباب، سیرابیج، انارپیچ، باقلا قاتوق و پیش‌غذاهای کال کباب، زیتون پرورده، بورانی، ترشی هفت‌بیجار و دسرهای دوشاب برنجی، دس حلوا، کاکا و نوشیدنی دوغ نعنایی در این جشنواره حاضر شد و خوش درخشید.
این مسوول تصریح کرد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی بستری مناسب برای توسعه‌ی گردشگری فراهم می‌سازد و تاثیری شگرف در توسعه‌ی این صنعت می‌گذارد.
آذرپور از اهمیت بسیار زیاد واحدهای پذیرایی در صنعت گردشگری نیز سخن گفت و تصریح کرد: تنوع غذایی یکی از اصلیترین عوامل افزایش جذابیت سفر و ماندگاری مسافر تلقی می‌شود و این در شرایطی است که غذاها و خوراک به تنهایی نیز به عنوان انگیزه‌یی برای سفر محسوب می‌شود.
حال با این سخنان باید از مسوولان فرهنگی استان گیلان پرسید که تاکنون چه برنامه‌های زیرساختی برای بهره‌گیری از ظرفیت و توانمندی تنوع غذایی گیلان برده‌اند و چه اقداماتی برای معرفی این ظرفیت و توانمندی در کشور انجام داده‌اند؟
آیا تنها ثبت نام شهر رشت در فهرست شهرهای خلاق یونسکو را باید پایان راه دانست؟ چرا زمانی که شهرداری رشت همواره می‌کوشد تا از این فرصت و امکان برای توسعه و پیشرفت مرکز استان بهره بگیرد، دستگاه‌های فرهنگی به کناری ایستاده و تنها نظاره‌گر ماجرا هستند؟
آیا نباید هماهنگی ویژه برای معرفی این ظرفیت بین همه‌ی مسوولان فرهنگی و حتی مسوولان بخشهای دیگر در استان گیلان و شهر رشت ایجاد شود؟

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.