هاتفخبر – مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: با توجه به فصل برداشت برنج و آغاز به کار کارخانجات شالیکوبی در استان ضروری است تا برای حفظ سلامت کشاورزان و نیروهای شاغل در کارخانههای شالیکوبی توصیههای بهداشتی رعایت شوند.
هاتفخبر – مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: با توجه به فصل برداشت برنج و آغاز به کار کارخانجات شالیکوبی در استان ضروری است تا برای حفظ سلامت کشاورزان و نیروهای شاغل در کارخانههای شالیکوبی توصیههای بهداشتی رعایت شوند. به گزارش «هاتفخبر» از روتبط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، قاسم جوادزاده افزود: کشاورزان و کارگران شالیکوبیها و کارمندان اداری و فروش کارخانجات شالیکوبی باید از ماسکهای بهداشتی، دستکش، شویندهها و ضدفونیکنندههای دست در زمان انجام کار استفاده کنند. وی افزود: به کشاورزان و کارگران شالیکوبیها همچنین کارمندان اداری و فروش کارخانجات شالیکوبی توصیه میشود پیش از شروع کار و حضور در کارخانه حتماً دستهای خود را با آب و صابون بشویند و از دست دادن و روبوسی در شروع و پایان ساعات کار پرهیز کنند. مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با تاکید بر لزوم رعایت حداقل فاصلهی ایمنی بهداشتی یک تا دو متری «حفاظت شده» هنگام مکالمهی افراد خاطر نشان کرد: به منظور کاهش میزان تجمعات از برگزاری هر گونه جلسات غیرضروری، کلاسهای آموزشی، فعالیتهای ورزشی و دیگر تجمعات غیرضروری تا زمان رفع مشکل بیماری کرونا جلوگیری شود. وی با بیان اینکه غذاها باید در ظروف یکبار مصرف تهیه و به کارگران تحویل داده شوند، اضافه کرد: محیط کارخانه، دستگاهها و ماشینآلات، رختکنها، نمازخانهها، رستوران، نگهبانی، سرایداری، سرویسهای بهداشتی، دستگیرهها و… در پایان هر روز باید براساس پروتکلهای بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت مستمر ضدعفونی شوند. جوادزاده خاطر نشان کرد: از وسایل حفاظت فردی، شامل کلاه ایمنی و… به صورت مشترک به هیچوجه استفاده نشود و کارگران پس از اتمام ساعت کاری حتماً در محل کارگاه استحمام کنند و لباسهای خود را بشویند ضمن اینکه سرویسهای رفت و آمد و حمل و نقل پیش و پس از سرویسدهی حتماً ضدعفونی شود.
وی با تاکید بر اینکه زبالههای تولیدی در کارگاه باید روزانه به صورت مستمر به طریق بهداشتی تخلیه شود و برای دفع بهداشتی آنها اقدام گردد، اظهار نمود: در صورت امکان از وسایل شخصی شامل خودکار، موبایل و… بین کارگران استفاده نشود، از سیستمهای تهویه به صورت مداوم و کارآمد در داخل کارخانه، انبارها، اتاقها، رختکن و سرویس به صورت مستمر استفاده شود. مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه باید تا حد امکان دریافت اجرت تبدیل و حقوق کارگران به صورت الکترونیک پرداخت شود، اضافه کرد: معاینههای مستمر کارگران و کارمندان نیز انجام شده و درجهی حرارت بدن آنها کنترل گردد و به کارگران مشکوک به بیماری در بدو ورود به کارگاه با صدور مجوز و یا مرخصی استعلاجی آنها موافقت شود. وی همچنین بیان نمود: از ورود افراد غیرمرتبط در کارخانجات شالیکوبی به ویژه در محیطهای کاری و اداری، انبار شلتوک و برنج ممانعت گردد و سعی شود شلتوک برنج به صورت مکانیزه، در دفعات کمتر و با حجمهای بالاتر ترخیص یا دریافت شود و دریافت شلتوک و ورود آن به بخش تولید ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی با فاصلهی زمانی بیشتر انجام گردد. جوادزاده سپس اضافه کرد: برنج تولیدی پس از تبدیل و کیسهگیری در انبارهای مکانیزه و ضدعفونی شده نگهداری شود و از ورود و خروج افراد غیرمرتبط حتماً در این بخشها و تماس مستقیم افراد با برنج ممانعت به عمل آید، ارتباط ایزوله با رعایت پروتکل های بهداشتی کارگران و کارمندان بخش فروش و توزیع کارخانجات شالیکوبی با تمامی واحدهای بیرون از کارخانهی مرتبط با زنجیره تامین، تولید و عرضه در بیرون از کارخانهی کشاورزان، خریداران در ساعتهای کاری حتماً رعایت شود. گفتنی است استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دارد که هر ساله از تبدیل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک برداشتی آنها، حدود ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن برنج سفید به دست میآید. گیلان بزرگترین تولیدکنندهی ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار، رتبهی یکم کشور را از نظر سطح زیرکشت و رتبهی دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.