هاتفخبر –معاون امور جنگل ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با اشاره به اجرای طرح «مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی» در شمال کشور، اظهار کرد: به دنبال اجرایی شدن طرح توقف بهره برداری از جنگلهای شمال کشور از سال ۹۶، طرحهای جایگزین جنگلداری بر عهدهی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری قرار گرفته است.
هاتفخبر –معاون امور جنگل ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با اشاره به اجرای طرح «مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی» در شمال کشور، اظهار کرد: به دنبال اجرایی شدن طرح توقف بهره برداری از جنگلهای شمال کشور از سال ۹۶، طرحهای جایگزین جنگلداری بر عهدهی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری قرار گرفته است. عبداللهی با بیان اینکه دولت، سازمان جنگلها را مکلف به اجرای طرحهای جایگزین جنگ داری از طریق شناسایی پتانسیل جدید جنگل کرده است، افزود: طرح مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی بر اساس ارزیابی توان اکولوژیک و آمایش تخصصی جنگلها اجرایی می شود. معاون امور جنگل ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، با اشاره به هماهنگی سازمان جنگلها با مراکز تحقیقاتی و دانشگاه ها مرتبط با منابع طبیعی، تصریح کرد: این طرح در دو فاز نیمه تفصیلی و تفصیلی در قالب مدیریت حوضه های آبخیز جنگلی دنبال می شود. عبداللهی با اشاره به تفاوت شرایط و پتانسیل اکولوژیکی حوضه های آبخیز جنگلی، یادآور شد: برای هر حوضهی آبخیر طرح تهیه شده و یک مدیر حوضه نیز انتخاب می شود. وی از اتمام تهیهی طرح نیمه تفصیلی به صورت متمرکز به وسیلهی سازمان جنگلها در طول امسال خبر داد و خاطر نشان کرد: استان گیلان ۲۹ حوضهی آبخیز جنگلی دارد و طرح تفصیلی به صورت پهنه بندی شده در این حوضه ها تعریف می شود.
معاون امور جنگل استان گیلان، از شناسایی ۱۸ پهنهی مختلف در فاز نیمه تفصیلی طرح مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی خبر داد و اضافه کرد: این پهنه ها بر اساس آمایش تخصصی جنگلها شامل حفاظتی، گردشگری، آبزی پروری، پرورشی، زراعت چوب، کشاورزی و… تعریف شده است. وی با بیان اینکه هر حوضهی آبخیز جنگلی می تواند پهنه های مختلف را شامل شود، گفت: به دنبال اتمام فاز نیمه تفصیلی، تدوین طرحهای تفصیلی را در استان با محوریت استانداری و فرمانداریها آغاز خواهیم کرد. اجرای طرح مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی با همکاری دستگاه های اجرایی مرتبط و به دبیری ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان انجام خواهد شد. عبداللهی، هدف نهایی طرح مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی را حفاظت و توسعهی پایدار جنگلها دانست و تصریح کرد: طرحهای حفاظتی جنگلهای شمال از سال ۹۶ صرفاً با تکیه بر اعتبارات دولتی صورت می گیرد و پیمانکار از طریق قرقبانی اقدام به اجرای طرخهای حفاظتی می کند. وی با بیان اینکه از ۳۲ پارک جنگلی گیلان، ۲۱ پارک دارای مجری حفاظتی است، متذکر شد: طرحهای حفاظتی از طریق پارکهای جنگلی نیز اجرایی می شود. همچنین در راستای حفاظت فنی در سال گذشته اقدام به کاشت یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال شامل گونه های جنگلی و زراعت چوب کردیم.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.