کد خبر : 23000
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۳

به همت دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ همایش استانی نقش سازمانهای مردم نهاد در توسعه‌ی سلامت برگزار شد

به همت دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ همایش استانی نقش سازمانهای مردم نهاد در توسعه‌ی سلامت برگزار شد

هاتف‌خبر – همزمان با آغاز فاز اجرایی طرح بسیج ملی کنترل فشار خون همایش استانی این طرح و نقش سازمانهای مردم نهاد در توسعه‌ی سلامت، در رشت برگزار شد.

   هاتف‌خبر – همزمان با آغاز فاز اجرایی طرح بسیج ملی کنترل فشار خون همایش استانی این طرح و نقش سازمانهای مردم نهاد در توسعه‌ی سلامت، در رشت برگزار شد.
به گزارش «هاتف‌خبر» از پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وب‌دا)، دکتر علی داودی مسوول دبیرخانه‌ی کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان گیلان در این همایش با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد در ارتقای سطح سلامت جامعه، گفت: بعضی از این سازمانها به طور مستقیم و برخی دیگر به صورت غیرمستقیم در بخش سلامت فعال هستند.
وی افزود: پوشش 75 درصد خدمات سلامت، نیازمند همکاری سازمانها و نهادهای مختلف با دانشگاه علوم پزشکی است.

 

میزان مصرف نمک گیلانیان 12 تا 15 گرم است
مسوول دبیرخانه‌ی کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان گیلان با اشاره به اینکه فاز اجرایی طرح بسیج ملی کنترل فشار خون از هیجدهم خرداد ماه امسال رسماً در همه‌ی پایگاه‌های بهداشتی و بیمارستانهای گیلان شروع شده است، یادآور گردید: این طرح تا 15 تیر ماه امسال ادامه خواهد یافت و هدف از اجرای آن، غربالگری فشارخون حداقل ۵۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال است.که پیش‌بینی می‌شود با اجرای این طرح 750 هزار نفر زیرپوشش غربالگری فشار خون قرار بگیرند.
دکتر داودی تصریح کرد: طبق تحقیقات، میزان مصرف نمک گیلانیان 12 تا 15 گرم است که این میزان باید کاهش یابد و به چهار گرم برسد. بررسیها نشان می‌دهد با ترویج کاهش میزان مصرف نمک (مصرف چهار گرم نمک)، 20 درصد از مرگ‌ومیرهایی که بر اثر فشار خون اتفاق می‌افتد، کاهش یابد.
وی پیشگیری و کاهش بیماریها را از اهداف اصلی بخش سلامت عنوان کرد و افزود: اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون نیز یکی از طرحهای پیشگیرانه محسوب می‌شود که امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی گیلان بتواند از سازمانهای مردم نهاد و سمن‌ها، به عنوان یکی از بازوان اصلی در اجرای این طرح به خوبی کمک بگیرد.

سمن‌ها در توسعه‌ی سلامت جامعه موثر هستند
دکتر کیانوش کوچکی‌نژاد مدیر عامل مجمع خیران سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این همایش با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد در توسعه‌ی سلامت، گفت: استان گیلان در زمینه‌ی فشار خون از جامعه‌ی آماری زیاد برخوردار است.
وی اظهار کرد فشار خون در کنار اضافه وزن و چاقی، وراثت و کم‌تحرکی، زمینه‌ساز بسیاری از بیماریها می‌شود.همچنین ۴۰ درصد از افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود بی‌اطلاع هستند و این قضیه زمینه‌ساز بیماریهایی همچون سکته‌ی قلبی و بیماری کلیوی است.
دکتر کوچکی‌نژاد ابراز امیدواری کرد: 50 تا 60 درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال استان گیلان، زیرپوشش غربالگری این طرح ملی قرار بگیرند.
مدیر عامل مجمع خیران سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تعداد سازمانهای مردم نهاد شناسایی شده در گیلان را 112 مورد عنوان کرد و گفت: داوطلبانه بودن، مستقل بودن از دولت، در خدمت مردم بودن و غیرانتفاعی بودن از مشخصه‌های این سازمانها و سمن‌ها است.
وی ادامه داد: باید از پتانسیل سمن‌ها به عنوان نیروهای خودجوش و سازمان‌یافته در هر سه سطح پیشگیری(اول، دوم و سوم)، بهره گرفته شود و در این زمینه برای توانمندسازی سمن‌ها، برنامه‌های آموزشی نیز باید تدوین گردد.
مدیر عامل مجمع خیران سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پایان، شفافیت بیشتر در مدیریت دولتی، بهره‌برداری مناسب از ظرفیتهای موجود، بسترسازی و تقویت زیرساختهای لازم برای توسعه‌ی همه جانبه‌ی جامعه، تاثیرگذاری به تصمیمات و سیاستهای حاکمیت، کاهش هزینه‌های دولتی و افزایش مشارکت مردمی در برنامه‌های دولتی را از جمله مزایای حضور سمن‌ها در زمینه‌ی ارتقای سطح سلامت عنوان کرد.

 

شیوع پرفشاری خون جمعیت 30 سال و بالاتر گیلان ۳۱ درصد است
دکتر حسن رخشاد مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بیماری فشار خون بالا را، اصلیترین عامل خطر قابل پیشگیری برای ناتوانی و همچنین مرگ‌ومیر زودرس ناشی از بیماریهای قلبی، بیماریهای مزمن کلیه و سکته‌ی‌ مغزی در جهان و ایران دانست و تصریح کرد: شیوع فشار خون بالا در استان گیلان در جمعیت 30 سال و بالاتر، 31 درصد است.
وی در ادامه افزایش نسبت شناسایی و شروع مراقبت و درمان در بیماران مبتلا به پرفشاری خون در کشور و افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل فشارخون بالا را از اهداف کلی برنامه‌ی ملی بسیج کنترل فشار خون بالا عنوان کرد و در ادامه با اشاره به اهمیت کنترل فشار خون، اندازه‌گیری فشارخون افراد 30 سال و بالاتر به میزان 50 درصد، شناسایی افراد با احتمال ابتلا به فشارخون بالا(تقریبا دو میلیون نفر)، شروع مراقبت فشارخون در افراد با فشارخون بالا به میزان 50 درصد، افزایش نسبی آگاهی جامعه از عوامل خطر اصلی فشارخون بالا(مصرف نمک، کم‌تحرکی، چاقی، اختلال چربی، مصرف سیگار و الکل)، افزایش نسبی آگاهی جامعه از پیامدهای اصلی فشارخون بالا(سکته‌های قلبی، سکته‌های مغزی، مرگ زودرس) و افزایش نسبی آگاهی جامعه از اهمیت تشخیص و کنترل فشارخون بالا را از اهداف اختصاصی این برنامه‌ی ملی برشمرد.
شایان گفتن است همایش استانی طرح بسیج ملی کنترل فشار خون و نقش سازمانهای مردم نهاد در توسعه‌ی سلامت، صبح روز شنبه ۲۵ خرداد ماه امسال با حضور مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و شماری از رابطهای شوراهای ارتقای سلامت دستگاه‌های اجرایی استان، اعضای سمن‌ها(سازمانهای مردم نهاد) مرتبط با بخش سلامت و … در تالار اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در رشت برگزار شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.