هاتف خبر – مذاکرات تجاری بین اتحادیه ی اروپا آمریکا به رغم مخالفت فرانسه، یکی از مهمترین قدرتهای اروپایی قرار است به زودی آغاز خواهد شد.
به گزارش <هاتف خبر> به نوشته ی یورونیوز سسیلیا مالشتروم کمیسر اتحادیه ی اروپا در امور مربوط به تجارت، روز دوشنبه ساعاتی پس از اعلام موافقت اتحادیه ی اروپا برای آغاز این گفت وگوها از عبارت «به محض امکان» برای اعلام زمان انجام مذاکرات بین دو طرف استفاده کرد.
خانم مالشتروم کمیسر سوئدی اتحادیه ی اروپا که در جریان یک کنفرانس خبری سخن می گفت در توضیح این مطلب خاطر نشان کرد: «قرار انجام مذاکرات صبح دوشنبه به تصویب اتحادیه اروپا رسیده است؛ برای تعیین زمان ملاقات و انجام گفت وگوها تنها کافی است چند ساعتی صبر کنیم تا آمریکاییها از خواب بیدار شوند و با آنها تماس بگیریم.»
طرف اروپایی در حالی برای آغاز مذاکرات تجاری با آمریکا چراغ سبز داده است که واشنگتن نیز بایست برای انجام این ماموریت تایید کنگره را دریافت کند.
سسیلیا مالشتروم در ادامه از موافقت اتحادیه ی اروپا با شروع گفت وگوهای تجاری با آمریکا به عنوان «یک مرحله ی حساس و حیاتی» نام برد و هدف از آنرا پرهیز از به راه افتادن جنگی تجاری بین دو قطب اقتصادی جهان عنوان کرد.
این درحالی است که فرانسه تاکنون از جمله مخالفان سرسخت گشایش گفت وگوهای تجاری با آمریکا بوده و پاریس این موضع را به دلیل مخالفت دونالد ترامپ با توافقنامه های آب و هوایی اتخاذ کرده است.
این موضع سبب شد تا نماینده ی فرانسه در جریان نشست وزاری کشاورزی اتحادیه ی اروپا در لوکزامبورگ به تصویب سندی در این زمینه رای منفی بدهد. این سند در واقع کمیسیون اروپایی را مجاز می کند تا از جانب اتحادیه ی اروپا مذاکرات تجاری با آمریکا را آغاز کند.
مخالفت فرانسه با این سند در نهایت تاثیری در به تصویب رسیدن آن نداشت زیرا تصمیمهای تجاری در اتحادیه ی اروپا بر اساس رویکرد غالب در این نهاد اتخاذ می شود.
منابع اروپایی با تصریح بر این نکته یادآور شدند که مخالفت پاریس به دلیل آنکه همه ی نکات مد نظر فرانسه در این زمینه پیشتر مورد پذیرش شرکای اروپایی قرار گرفته بود، «غیرقابل درک» تلقی شده است. رهاسازی پروژه ی جنجالی داد و ستد بین اروپا و آنسوی آتلانتیک که مذاکرات بر سر آن در سال ۲۰۱۶ به حال تعلیق درآمده بود از جمله خواسته های مهم پاریس برای همراه شدن با ماموریت جدید اتحادیه ی اروپا در آغاز گفت وگوهای تجاری با آمریکا بود.
دیپلماتهای اروپایی یادآور شدند که پاریس همچنین خواستار انجام مطالعه یی در زمینه ی تاثیر تبعات اختلافهای موجود قانونی بین آمریکا و اتحادیه ی اروپا بر سر مسائل زیست محیطی بود که این شرط نیز به وسیله ی شرکای اروپایی مورد پذیرش قرار گرفت.
گفتنی است که طرف اروپایی بیشتر تمایل داد که مذاکرات تجاری را به زمینه ی صنعت محدود کند در حالی که آمریکاییها خواهان اضافه شدن بخش کشاورزی به این مذاکرات نیز هستند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.