هاتفخبر – دکتر حساسخواه در دیدار با استاندار گیلان با اشاره به تاریخچه و اهداف تاسیس و افتتاح مرکز اسناد و کتابخانهی ملی استان گیلان که در تیر ماه 1391 با خواستهی چندین سالهی پژوهشگران گیلانی در رشت دایر شد، گفت: ساختمان مرکز اسناد و کتابخانهی ملی استان گیلان شایستهی نام و جایگاه آن نیست
هاتفخبر – دکتر حساسخواه در دیدار با استاندار گیلان با اشاره به تاریخچه و اهداف تاسیس و افتتاح مرکز اسناد و کتابخانهی ملی استان گیلان که در تیر ماه 1391 با خواستهی چندین سالهی پژوهشگران گیلانی در رشت دایر شد، گفت: ساختمان مرکز اسناد و کتابخانهی ملی استان گیلان شایستهی نام و جایگاه آن نیست. به گزارش روابط عمومی مرکز اسناد و کتابخانهی ملی استان گیلان روز یکشنبهی گذشته 21 آبانماه امسال دکتر ژاله حساسخواه با حضور در استانداری گیلان با دکتر مصطفی سالاری استاندار گیلان دیدار و گفتوگو نمود. در این نشست که در آستانهی فرا رسیدن «هفتهی کتاب و کتابخوانی» انجام شد، مدیر مرکز اسناد و کتابخانهی ملی استان گیلان به تشریح تاریخچه و اهداف راهاندازی این مرکز و همچنین برنامهها و کمبودهای آن اشاره کرد. وی در قالب گزارشی به مقایسهی مکان مرکز اسناد گیلان با سازمان مرکزی و دیگر مدیریتهای استانی پرداخت و گفت: با توجه به غنای فرهنگی استان گیلان و نقش تاثیرگذار گیلان در وقایع بزرگ تاریخی کشور، ساختمان مرکز اسناد و کتابخانهی ملی به عنوان مرجع صیانت از اسناد این تاریخ درخشان در خور شأن نیست. مدیر مرکز اسناد و کتابخانهی ملی گیلان برای ضبط تاریخ شفاهی مفاخر استان، مشکلات مالی مرکز را مانع انتشار این آثار و ارائه نشدن آن به علاقهمندان و پژوهشگران جامعه عنوان نمود. وی در بخش تعیین و تکلیف بایگانی راکد ادارات و سازمانهای دولتی استان گیلان نیز به احیای بایگانی 15 سازمان در استان اشاره نمود و حجم اوراق امحایی خارج شده از این بایگانیها را 660 هزار کیلوگرم عنوان نمود و خاطر نشان کرد: در این بخش نزدیک به 10 هزار پرونده دارای ارزش نگهداری بر اساس آرا شورای اسناد ملی کشور در جهت حفاظت به سازمان انتقال یافته و نزدیک به 25 هزار مترمربع فضای اداری در این سازمانها آزادسازی شده است.
دکتر حساسخواه در زمینهی احیای پژوهشهای بومی سند، تاریخ و فرهنگ استان نیز به برنامهریزی در راستای انتشار کتابهای مرتبط با تاریخ و فرهنگ گیلان، تشکیل شورای پژوهش در مرکز، تدوین راهکارهای مناسب برای جمعآوری اسناد و نسخ خطی موجود در مجموعهها، منازل شخصی و همچنین برگزاری نمایشگاه اسناد تاریخی مناطق مختلف استان اشاره نمود. وی در بارهی برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در استان نیز به وجود اندیشگاه مرکز اسناد و کتابخانهی ملی گیلان اشاره نمود و تصریح کرد: در این مکان گروههای مختلف جامعه با حضور در کنار یکدیگر به مباحثه در زمینهی مسائل گوناگون اجتماعی، فرهنگی، علمی، اقتصادی و …میپردازند. مدیر مرکز اسناد و کتابخانهی ملی گیلان با اشاره به برنامههای مرکز در دو بخش سازمانی و اهداف سازمان گفت: در بخش سازمانی در کوتاهمدت به تعمیر و تجهیز ساختمان، در میانمدت به راهاندازی مخزن استاندارد و تالار مطالعهی الکترونیک و در بلندمدت به تغییر مکان استقرار مرکز اشاره و در حوزهی اهداف سازمانی نیز در کوتاهمدت شناسایی و تدوین طرحهای پژوهشی در حوزهی مطالعات اسنادی با محوریت گیلانپژوهی از جمله تصحیح اسناد قدیمی گیلان، ضبط خاطرات و یادماندههای بزرگان کهنسال و پیشکسوت حوزههای مختلف گیلان و تدوین آن در قالب طرح ملی تاریخ شفاهی، همکاری با سازمانهای فرهنگی استان برای برگزاری همایشها و سمینارهای ملی داخل استان گیلان و در بلندمدت به راهاندازی رشتهی مطالعات اسنادی و خدمات کتابخانهیی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه گیلان، تدوین دایرهالمعارف جامع تاریخ استان گیلان، طبقهبندی موضوعی آرشیوها اشاره نمود. وی تصریح کرد: مرکز اسناد و کتابخانهی ملی استان گیلان با توجه به وظیفهی خطیر سازمانی خود و همچنین تلاش بدون چشمداشت پرسنل با مشکلاتی همچون نبود ردیف بودجهی استانی، شرایط نامناسب فضای اداری و … مواجه است. وی از دکتر سالاری به عنوان نمایندهی عالی دولت در استان گیلان خواست تا برای برطرف شدن این مشکلات و موانع همکاری نماید. دکتر مصطفی سالاری هم با اشاره به اینکه مرکز اسناد در هر استان مرکز جمعآوری اسناد باارزش بوده، حفاظت این اسناد را با توجه به اقلیم هر منطقه بر اساس شرایطی خاص عنوان نمود و صیانت از اسناد در استان گیلان با توجه به شرایط آب و هوا و رطوبت بالا را وظیفهیی حائز اهمیت دانست. وی با اشاره با مشکلات موجود در مراکز اسناد استانی من جمله مرکز گیلان توجه بیشتر به اسکن اسناد و ضیط تاریخ شفاهی مفاخر را از اولویتهای کاری دانست و تصریح کرد: شاید با نشر نکردن این آثار در جامعه حرکت رو به جلو صورت نگیرد اما با ثبت این آثار در اولین گام از نابودی آنها جلوگیری شده و در مراحل بعدی میتوان با تأمین اعتبار اقدام به انتشار آنها نمود. دکتر سالاری در ادامه با اشاره به اعتقاد شخصی خود بر توسعهی بستر برای حضور بانوان در جایگاه مدیران استانی و تاکید بر حمایت از بانوان در این عرصه، از انتصاب دکتر حساسخواه به عنوان مدیر یکی از سازمانهای فرهنگی، پژوهشی ابراز رضایت نمود.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.