هاتفخبر – نخستین نشست کمیتهی ثبت رشت به عنوان شهر تالابی روز پنجم مهر ماه امسال در تالار گفتمان شهرداری رشت با حضور اعضای سمنهای زیستمحیطی برگزار شد.
هاتفخبر – نخستین نشست کمیتهی ثبت رشت به عنوان شهر تالابی روز پنجم مهر ماه امسال در تالار گفتمان شهرداری رشت با حضور اعضای سمنهای زیستمحیطی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی شورای شهر رشت فعالان سازمانهای مردم نهاد زیستمحیطی در این نشست، بر احیا و آزادسازی حریم تالاب عینک رشت تاکید کردند و فرصتهای سرمایهگذاری را برای توسعهی فضاهای گردشگری تالاب عینک برشمردند. مدیرعامل موسسهی زیستمحیطی «سرزمین ایدهآل ما» در این نشست با اشاره به اجرای طرحهای پاکسازی تالاب عینک از گیاه مهاجم سنبل آبی بر حفاظت از این تالاب طبیعی تاکید کرد. پیمان بازدیدی گفت: سمنهای زیستمحیطی با تمام توان خواهان ثبت تالاب عینک در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر هستند.
همچنین مدیر منطقهی چهار شهرداری رشت، پهنهی تالاب عینک را فرصتی استثنایی برای توسعهی گردشگری منطقه توصیف کرد و گفت: با این حال این منطقه با وجود ۸۰ درصد سکونتگاه غیررسمی نیازمند کمک سازمانهای مردم نهاد با شهرداری است. متین عاشوری افزود: هنوز بخشی از این تالاب به سنبل آبی آلوده است و نیازمند پاکسازی است که این کار تنها با کمک همهی مسوولان شهر انجام میشود. وی تاکید کرد: برند شدن شهر رشت با عنوان شهر تالابی به ارتقای جایگاه این شهر در کشور کمک میکند. دکتر محمد دهدار عضو هیات علمی دانشگاه آزاد لاهیجان هم در این نشست گفت: تالاب عینک ظرفیت بسیاری دارد و برند شدن آن میتواند به توسعهی گردشگری کمک کند. وی به عنوان نمونه از توسعهی گردشگری شورابیل استان اردبیل مثال زد و گفت: حفاظت و آزادسازی حریم عینک همواره مورد تاکید شهرداری بوده است. دهدار با اشاره به پیشینهی کنوانسیون رامسر در راستای حفظ تالابهای ایران گفت: وجود یک بستهی تشویقی برای حفاظت تالابها میتواند به حفظ آنها کمک کند. وی تصریح کرد: همهی ادارات درگیر در حوزهی آبی و زیستمحیطی و همچنین مدیریت شهری متولی این تالاب هستند و تا نهم آبان ماه هم فرصت هست تا شهرها فرصتهای حفظ تالابی خود را پر کرده و با ارسال آن به سازمان حفاظت محیط زیست کشور و سازمان بینالمللی به ثبت تالاب شهر با توجه به کنوانسیون رامسر اقدام کنند.
دهدار افزود: همهی ادارات درگیر باید کمک کنند تا این فرم با اطلاعات مناسب و کامل تکمیل شود.ادارهی کل حفاظت محیط زیست هم تا نهم مهر ماه فرصت دارد فرمهای تکمیل شده را به سازمان محیط زیست کشور ارسال کند. در این نشست همچنین رئیس شورای شهر رشت، زمانبندی تکمیل فرمها را هم یادآور شد و از نمایندههای ادارات خواست تا برای تکمیل این فرمها با سرعتی بیشتر اقدام کند. احمد رمضانپور عضو شورای شهر رشت نیز گفت: شورای پنجم مصمم است از حداقلها برای توسعهی همه جانبهی شهر رشت در زمینههای مختلف زیستمحیطی، عمرانی و… بهرهمند شود. وی افزود: شهردار منتخب فردی کاردان و پرتوان است و ما نخواستیم یک تفکر سیاسی را در انتخاب شهردار دخیل کنیم و این پیام خوبی است که ۱۱عضو شورا در کنار هم برای توسعهی شهر گام برمیدارند. رمضانپور گفت: اگر گیلان عقب افتاده به خاطر این است که فرزندان گیلانی در بدنهی هایت دولت نیستند؛ بنا بر این باید از فرصت حضور دکتر نوبخت بیشتر استفاده کنیم تا بتوانیم مشکلات استان را یکی یکی حل نماییم.
عضو شورای شهر رشت تاکید کرد: رشت به عنوان کلانشهر هیچیک از مولفههای یک کلانشهر را ندارد و باید با همدلی همهی مدیران و استفاده از ظرفیت دولت، رشت را به جایگاه کلانشهریش برسانیم. رئیس کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورا نیز گفت: حضور نمایندگان ادارات و سمنها، در این نشست، نقطهی عطفی برای شهر رشت در زمینهی حل مسائل زیستمحیطی است. محمدحسن عاقلمنش افزود: نجات تالاب عینک یکی از هزاران مطالبات مردم است که از این پس این نوع گفتوگوها باید برای حل مشکلات شهر تداوم یابد. رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا هم از همراهی سازمانهای مردم نهاد و دستگاههای دولتی در این زمینه قدردانی کرد و گفت: امیدوارم با حضور دکتر سالاری به عنوان استاندارگیلان ، قطار خدمت به مردم سرعتی بیشتر به خود بگیرد. فاطمه شیرزاد افزود: در چهار سال گذشته از دکتر نوبخت مطالبات بسیاری در زمینهی مدیریت شهری داشتیم، اما دستان ما خالی ماند. گفتنی است در این نشست اعضای تشکیلهای غیردولتی زیستمحیطی بر همکاری خود برای تحقق ثبت شهر رشت به عنوان شهر تالابی تاکید نمودند و از مدیران شهری خواستند به طور جدی در فرصت باقیمانده نسبت به این مهم اقدام کنند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.