کد خبر : 50162
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۵

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد:

مهاجرت به استان های شمالی زنگ خطر جدی بخش کشاورزی در گیلان است

مهاجرت به استان های شمالی زنگ خطر جدی بخش کشاورزی در گیلان است

کاهش بارش‌ها در حوضه‌ی آبریز سد سفیدرود، موجب کاهش منابع آبی استان در بخش کشاورزی شده است.

  هاتف خبر– رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، کاهش منابع آبی و مهاجرت داخلی به استان های شمالی را از چالش‌های زراعت برنج دانست و تاکید کرد: این حجم از مهاجرت زنگ خطر بخش کشاورزی کشور است.

به گزارش «هاتف خبر» از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی امروز، ۱۹ تیرماه در جلسه‌ی ستاد برداشت برنج کشور که با حضور رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، توان تولید غذا و امنیت غذایی را یکی از مولفه های اقتدار کشورها دانست و اظهار کرد: برنج بعد از گندم، دومین غله پرمصرف در دنیاست.

وی با اشاره به اهمیت غلات به ویژه برنج در دنیا و کشور ما، افزود: مصرف برنج در ایران در سطوح مختلف و همه‌ی خانوارها وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ۱۹ استان دارای سطح زیر کشت برنج در سطوح مختلف داریم، تصریح کرد: نوسانات قیمت برنج بر میزان تولید این استان ها اثرگذار است.

محمدی با اشاره به محدودیت های اقلیمی ایران به ویژه در بخش منابع آبی، عنوان کرد: ۹۰ درصد تولیدات برنج در کشورهای تولیدکننده این محصول کشاورزی مصرف داخلی دارد و تنها ۱۰ درصد آن وارد تجارت جهانی می شود و لذا نیازمند نگاه جدید در کشت برنج هستیم تا زمینه‌ی پایداری تولید را فراهم کنیم.

وی چالش های اصلی دنیا در دهه‌های پیش رو را در حوزه آب و غذا دانست و یادآور شد: کشورهایی می توانند اقتدار خودشان را حفظ کنند که در بخش امنیت غذایی برنامه ریزی داشته باشند و لذا رهبر انقلاب در سال‌های اخیر بر اقتصاد و تولید با رویکرد دانش بنیان تاکید فرمودند که یکی از جنبه‌های آن در بخش کشاورزی است.

وی با بیان اینکه مکانیزاسیون نقش مهمی در سرسبز نگه داشتن شالیزارها و حفاظت از آنها با کمک کشاورزان دارد، خاطرنشان کرد: یکی از مخاطرات در حوزه‌ی تولید برنج، کم آبی است و متاسفانه سومین خشکسالی متوالی را در استان گیلان پشت سر می‌گذاریم؛ این در حالی است که گیلان جزو استان‌های پر بارش کشور محسوب می‌شود، اما کاهش بارش‌ها در حوضه‌ی آبریز سد سفیدرود، موجب کاهش منابع آبی استان در بخش کشاورزی شده است.

محمدی زراعت برنج را زراعت پر آب دانست و یادآور شد: ذخیره سد از ۱.۲ میلیارد مترمکعب به کمتر از ۹۰۰ میلیون مترمکعب طی سه سال گذشته رسیده و آمارهای ۱۸ ساله سد حاکی از کاهش محسوس ذخیره آب است؛ در چنین شرایطی به استقبال زراعت برنج رفتیم، اما با برنامه ریزی و به کارگیری روش‌های علمی و استفاده از ظرفیت مکانیزاسیون، نه تنها کاهش عملکرد نداشتیم، بلکه در سال ۱۴۰۱ شاهد افزایش عملکرد نسبت به سال قبل‌تر و افزایش ۱۹ درصدی بهره‌وری آب بودیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان فرهنگ‌سازی تقویم زراعی و استفاده از آب های سبز و خاکستری را موجب افزایش عملکرد تولید برنج دانست و تصریح کرد: در سال زراعی جاری شاهد رعایت ۸۵ درصدی تقویم زراعی بودیم که نشان دهنده همکاری کشاورزان است.

وی یکی دیگر از محدودیت های زراعت برنج را مهاجرت داخلی به استان های شمالی و توجه به عرصه‌های کشاورزی دانست و تاکید کرد: این حجم از مهاجرت زنگ خطر بخش کشاورزی کشور است؛ سرسبزی استان های شمالی متعلق به همه‌ی مردم است و اگر در حفاظت از آن غفلت کنیم، خروج شالیزار از چرخه‌ی تولید رقم می خورد که آسیبی برای کشور است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.