آیینی که در «انبوه» دائمی شد!
هاتفخبر – آغار فصل پاییز با برگزاری «جشن شکرانهی انار» در گوشه و کنار کشور همراه است و یکی از روستاهای استان گیلان که در طول سالهای گذشته «جشن انار» در آن برگزار شده، «روستای انبوه رودبار» است. به گزارش «هاتفخبر» در ۴۵ هکتار از زمینهای کشاورزی روستای تاریخی انبوه شهرستان رودبار انار برداشت میشود و همه ساله به شکرانهی این نعمت جشنوارهیی نیز در این روستا برگزار میگردد. اهالی «روستای انبوه» با علاقهیی بسیار «جشن انار» را با حضور روستاییان، باغداران و گردشگران برگزار میکنند و باغداران هم پس از برگزاری این جشن، محصولات خود را بدون واسطه به مصرفکنندگان میفروشند. به گفتهی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان، «جشنواره و آیین سنتی برداشت انار در روستای انبوه رودبار» یکی از سه جشنوارهی ثبت شدهی استان گیلان در فهرست رویدادهای ثبت شدهی کشور است. دکتر ولی جهانی در توضیح این مطلب گفت: «برپایی آیین سنتی شکرانهی انار در روستای انبوه با استقبال کمنظیر مردم روبهرو میشود که همین موضوع خود یک نوع فعالیت گردشگری بر پایهی کشاورزی است.»
وی با اشاره به سنت سه هزار سالهی انار چینی در گیلان و «روستای انبوه» افزود: «انارچینی و همچنین فروش محصولات فرآوری و مشتقات انار در روستای انبوه موجب رونق اقتصادی منطقه نیز شده است.» طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، در ۹۵ هکتار از زمینهای شهرستان رودبار انار باکیفیت تولید میشود که در این بین در روستای انبوه ۴۵ هکتار انار و در دیگر زمینها گردو، فندق و زیتون کشت میشود. صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه بیشتر شهرهای گیلان باغ انار دارند، گفت: «شهرستان رودبار به دلیل شرایط آب و هوایی ویژهی خود تنها تولیدکنندهی انار شیرین با یکهزار و 735 تن تولید در گیلان است.» گفتنی است «جشن انار» در طلوع صبح روز جمعه در آخرین هفتهی مهر ماه هر سال در «روستای انبوه» با شادی و نشاطی ویژه برگزار میشود. در این روز روستاییان و حتی کسانی که بیرون از روستا زندگی میکنند، برای کمک و چیدن انار به این روستا میآیند. انجام این برنامه تا غروب طول میکشد. از اواسط شهریور تا اواخر مهر نیز کسی مجاز به برداشت میوهی انار نیست و تا روز موعد همه به این سنت کهن احترام میگذارند و برای چیدن وارد باغها نمیشوند.
در جشن انار، تنورهای روستا داغ شده و زنان خانهدار به پخت نان و شیرینی برای پذیرایی از گردشگران میپردازند و مردان نیز سرگرم انارچینی هستند. اهالی این روستا «انار» را «سمبل زیبایی» میدانند. گفتنی است روستای تاریخی «انبوه» با توجه به برخورداری از ظرفیتهای کشاورزی و گردشگری همچون وجود باغهای زیبای انار، گردو، فندق و گندمزارهای مستعد و همچنین بافت تاریخی و پلکانی و… مجموعهیی از گردشگری کشاورزی، طبیعی و تاریخی را در خود جای داده است.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.