استاندار گیلان میگوید؛
هاتفخبر – استاندار گیلان با بیان اینکه در بخش تنظیم بازار تا چهار ماه آینده و مشخص شدن میزان قطعی برنج برداشت شده از شالیزارها کسی حق واردات برنج را نخواهند داشت، گفت: تاکید میکنم هیچگونه برنج داخلی و خارجی از مرزهای اردبیل، رودبار و رودسر وارد استان نشود و تنها باید برنج گیلان از
هاتفخبر – استاندار گیلان با بیان اینکه در بخش تنظیم بازار تا چهار ماه آینده و مشخص شدن میزان قطعی برنج برداشت شده از شالیزارها کسی حق واردات برنج را نخواهند داشت، گفت: تاکید میکنم هیچگونه برنج داخلی و خارجی از مرزهای اردبیل، رودبار و رودسر وارد استان نشود و تنها باید برنج گیلان از استان خارج گردد. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی و امور بینالملل استانداری گیلان؛ اسدالله عباسی صبح روز یکشنبه پانزدهم امرداد ماه ۱۴۰۲ در آیین ملی برداشت مکانیزهی برنج در روستای محمودکیان از توابع شهر طاهرگوراب شهرستان صومعهسرا و در جمع کشاورزان به منظور شکرگذاری برداشت این محصول راهبردی گیلان، ترویج ارقام جدید(رقم اصلاح شدهی آنام) و نیز نشای مجدد محصول برنج در این منطقه حاضر شد. نمایندهی عالی دولت در استان گیلان در این آیین اظهار کرد: در فرآیند تولید، بستهبندی و عرضهی برنج باید از دانش و تکنولوژی روز استفاده کنیم چرا که با توجه به هزینههای سنگین تولید، شیوههای سنتی جوابگو نخواهد بود. وی با اشاره به روند رو به بهبود بخش کشاورزی و تولیدات کشاورزی در استان گیلان گفت: با توجه به مزیتهای اقتصاد کشاورزی در استان توانستهایم در این بخشها موفق عمل نماییم. عباسی با ابراز خرسندی از تلاش همگانی برای طی مسیر توسعهی همه جانبه، تصریح کرد: اکنون میانگین سرمایهگذاری در کشور ۴۱ درصد است که این میزان در استان گیلان ۴۷ درصد(بر اساس شاخصهای آماری در سامانهی مرکز آمار کشور) عنوان میشود. وی در ادامه میزان بیکاری استان گیلان را نیز ۶.۱ درصد اعلام کرد و افزود: با توجه به میزان ۸.۲ درصدی میزان بیکاری کشور در این شاخص دو درصد بهبود داریم با توجه به اینکه بسیاری از بیکاران استان فارغالتحصیل دانشگاهی هستند. استاندار گیلان سپس با تاکید بر لزوم ترویج بخشهای مختلف کشاورزی و استفاده از ظرفیتها و استعدادهای مختلف برای افزایش بازدهی کار گفت: باید در آبیاری، مکانیزاسیون، تسطیح اراضی، نشا و در برداشت دانش خود را بهروز کنیم تا با کاهش هزینهها، بهرهوری، بازدهی و میزان تولید در واحد سطح افزایش پیدا کند. وی سپس ادامه داد: در بخش مربوط به واحد سطح رقم آنام از بین چهار رقم معرفی شده به لحاظ پخت، میزان کیفیت و عطر و بو از کیفیتی مطلوب برخوردار است، به همین دلیل باید در ترویج این گونهی پرمحصول برنج تلاش شود. اسدالله عباسی به متولیان نیز توصیه کرد: برخی کشاورزان در کشت این گونهها از خود مقاومت نشان میدهند شما باید با تضمین کشت و ارائهی نمونهی این محصول به کشاورزان، بتوانید اعتماد آنها را جلب کنید.
وی افزود: با ترویج این گونه و گونههای پرمحصول دیگر میتوانیم در ۲۳۸ هزار هکتار مزارع برنج، تولید برنج را از نزدیک ۷۵۰ هزار تن درسال به ۹۰۰ هزار تن برسانیم. گفتنی است رئیس سازمان کشاورزی استان گیلان نیز در این آیین با بیان اینکه امروز برای نخستین بار آیین برداشت مکانیزه و معرفی رقم آنام به طور همزمان برگزار شد، گفت: این رقم از کلمهی «مادر» گرفته شده و در معرفی این رقم همکاران موسسهی تحقیقات برنج از سال ۸۳ تا سال ۹۹ برای معرفی آن به بخش کشاورزی متحمل زحمات بسیاری شدهاند. صالح محمدی تاکید کرد: این رقم ۳۵ سانتیمتر کوتاهتر از هاشمی است و ۱۰ روز زودتر از رقم هاشمی میرسد، به لحاظ عملکرد ظرفیت تولید ۵.۵ تا ۶ تن شلتوک در هکتار را دارد و در صورت مدیریت درست برداشت شلتوک این رقم تا هشت تن نیز رسیده است. وی گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان اعلام کرده است که در زمینهی برنج میتواند به مرز خودکفایی برسد و با معرفی این رقم با این متوسط عملکرد و به پشتوانهی خرید تضمینی و حمایتی شرکت بازرگانی دولتی میتوان به کشاورز اطمینان داد تا این رقم را کشت کند و به این صورت میتوان کسری و خلای تولید را به راحتی پر کرد بدون آنکه نیازی به واردات برنج باشد. محمدی تاکید کرد: نشای مجدد برنج در چند سال اخیر با توجه به تغییرات اقلیمی در استان گیلان برخلاف سالهای گذشته که با بارش باران و حملهی کرم ساقهخوار مواجه می شد رواج یافته است به طوری که سال گذشته ۱۰۰ هکتار کشت مجدد برنج در استان گیلان انجام شد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.