کد خبر : 46623
تاریخ انتشار : جمعه ۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۹:۴۹

مردم خواستار پایان یافتن کوهخواری در رودبار هستند/ صدا نفسهای به شماره افتاده‌ی رودبار را بشنوید!

مردم خواستار پایان یافتن کوهخواری در رودبار هستند/ صدا نفسهای به شماره افتاده‌ی رودبار را بشنوید!

هاتف‌خبر – بیش از دو هزار و ۷۰۰ نفر نامه‌یی را برای مسوولان و مقامات جمهوری اسلامی ارسال کرده‌اند که در آن خواستار جلوگیری از کوهخواری و ایجاد معدنهای بیشمار و مخرب اکوسیستم در شهرستان رودبار شده‌اند. به گزارش «هاتف‌خبر» امضاکنندگان این نامه تاکید نموده‌اند: «کوهخواری و احداث معادن متعدد در شهرستان رودبار گیلان باعث

هاتف‌خبر – بیش از دو هزار و ۷۰۰ نفر نامه‌یی را برای مسوولان و مقامات جمهوری اسلامی ارسال کرده‌اند که در آن خواستار جلوگیری از کوهخواری و ایجاد معدنهای بیشمار و مخرب اکوسیستم در شهرستان رودبار شده‌اند.
به گزارش «هاتف‌خبر» امضاکنندگان این نامه تاکید نموده‌اند: «کوهخواری و احداث معادن متعدد در شهرستان رودبار گیلان باعث تخریب محیط‌ زیست و اکوسیستم منطقه شده است.»
آنها می‌گویند که « آسیبهای تخریب منطقه‌ی کوهستانی شهرستان رودبار تنها مربوط به اهالی و ساکنان این منطقه نخواهد بود، بلکه این کوه‌ها سرمایه‌ی ملی هستند و متعلق به همه‌ی مردم ایران که هر آسیبی که به محیط زیست این منطقه وارد شود هزینه‌اش برای سراسر کشور و مردم ایران خواهد بود.
امضاکنندگان نامه نوشته‌اند که در سالهای اخیر کشور وارد بحرانهای محیط ‌زیستی متعدد و گسترده شده و ضروری است به همین دلیل از منابع طبیعی موجود به بهترین شکل حفاظت شود اما متأسفانه هر روز شاهد تخریب کوه‌های رودبار و احداث معادن متعدد هستیم که هیچ عایدی از نظر مالی برای این شهرستان ندارد.
نویسندگان این نامه تاکید نموده‌اند: برداشتهای بی‌رویه در اقصی نقاط استان گیلان از دریا و رودخانه گرفته تا کوه و جنگل، زیستگاه مردم بومی را تخریب کرده و آسیبهای بلندمدت آن یه مراتب بیشتر است برداشت از این کوه‌ها است به علاوه اینکه اکوسیستم منطقه را بر هم زده باعث زشت شدن چهره‌ی شهرستان رودبار شده است.
آنها می‌گویند همینطور شهرستان رودبار دروازه‌ی گیلان و بزرگترین شهرستان این استان است و بخشی وسیع از جنگلهای هیرکانی را در خود جای داده که خود در حال مقابله با حمله‌های بیولوژیک دشمنان است و جایی برای صدمات بیشتر ندارد تعداد استانهای سرسبز و دارای جنگل ایران انگشت‌شمار هستند و شهرستان رودبار این قابلیت را دارد که با کشت دستی درختان بومی منطقه به وسعت بافت جنگلی استان و کشور اضافه کند.


امضاکنندگان کارزار «توقف کوهخواری» می‌افزایند: هر تکه از شهرستان رودبار از نظر آب، هوا، تنوع جغرافیایی و اقلیمی منحصر به فرد است؛ رودبار در واقع یک ایران کوچک است و اگر بخواهد از ظرفیتهای توریسم خود استفاده کند می‌تواند هزینه‌های همه‌ی استان گیلان را تامین کند.
آنها در عین حال از مقامات می‌پرسند مگر چند شهرستان در کشور و حتی جهان وجود دارد که با این وسعت چندين اقلیم متنوع همچون عمارلو، رحمت‌آباد، خورگام، بلوکات و بخش مرکزی را در خود جا داده باشد؟
امضا‌کنندگان نامه تاکید می‌کنند: برداشت از کوه‌هایی که میلیونها سال طول کشیده تا هر وجب آن به وجود بیاید، قابل جبران نیست و تقاضا می‌کنند که در اسرع وقت دستورات لازم را برای توقف کوهخواری معادن‌ مخرب و بیشمار رودبار و صادر نشدن پروانه در دیگر مناطق شهرستان شود.
این نامه همچنین برای رئیس جمهوری اسلامی و رئیس فراکسیون حفاظت محیط ‌زیست مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.
گفتنی اینکه کوهخواری و جنگل‌خواری به گونه‌یی فزاینده و با رشدی قارچ‌گونه طبیعت استان گیلان را به بزرگترین چالشها کشانده و نفس و امام طبیعت گیلان را بریده است.
حالا که مردم رودبار پس از سالها انتظار برای جلوگیری هدر رفتن سرمایه‌ی ملی کشور با به راه‌اندازی یک کارزار خطاب به رئیس جمهوری کشور خواستار توجه به این موضوع مهم شده‌اند، این امیدواری در استان گیلان به وجود آمده که صدای نفسهای به شماره افتاده‌ی جنوبی‌ترین شهرستان گیلان شنیده شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.