هاتفخبر – اجرای زبالهسوز با استفاده از منابع و تسهیلات ارزی صندوق توسعهی ملی انجام خواهد شد و همچنین سرمایهگذار کودآلی شهرستان نور برای شرکت در مزایدهی مدیریت شرکت کود آلی لاکان اعلام آمادگی کرده است.
هاتفخبر – اجرای زبالهسوز با استفاده از منابع و تسهیلات ارزی صندوق توسعهی ملی انجام خواهد شد و همچنین سرمایهگذار کودآلی شهرستان نور برای شرکت در مزایدهی مدیریت شرکت کود آلی لاکان اعلام آمادگی کرده است. به گزارش «هاتفخبر» از واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شهرداری رشت، رحیم شوقی در نشست صحن علنی شورای اسلامی شهر رشت در توضیح این خبر گفت: اخیراً بازدیدی از شرکت کود آلی نور و کارخانهی زبالهسوز نوشهر با ظرفیت روزانه ۲۰۰ تن به عمل آوردیم، این کارخانه مدت ۱۸ ماه است که آغاز به کار کرده و از زباله برق تولید میکند. شهردار رشت تصریح کرد: زمان قرارداد اجرای زبالهسوز نوشهر با زمان قرارداد زبالهسوز شهر رشت یکسان بود و شرکت تی. تی. اس. اجرای آن را بر عهده داشت. شوقی با بیان اینکه پس از این بازدید رایزنیهای بسیاری با سازمان شهرداریها و مدیران شرکت تی. تی. اس. انجام داده است، افزود: سازمان شهرداریها درصدد است از ظرفیت صندوق توسعهی ملی برای اتمام پروژهی زبالهسوز رشت استفاده کند. وی مجموع اعتبارات مورد نیاز برای اجرای زبالهسوز رشت را با قیمتهای روز چیزی حدود یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: تامین این اعتبار از توان شهرداری رشت خارج است از طرفی دولت هم با مشکلات مالی مواجه است به همین علت دریافت تسهیلات بهترین راه ممکن برای تعیین تکلیف زبالهسوز شهر رشت محسوب میشود. شهردار رشت عنوان کرد: شرکت تی. تی. اس. اعلام آمادگی کرده تا تسهیلات مورد نیاز را با همکاری سازمان شهرداریها از منابع صندوق ملی اخذ کند تا در مرحلهی بعد از محل فروش برق بتواند تسهیلات دریافتی را در یک بازهی زمانی مشخص بازپرداخت کند. شوقی گفت: برای عملیاتی شدن پیشنهادهایی که در ارتباط با پروژهی زبالهسوز رشت مطرح شده رایزنیهایی را با وزیر کشور انجام دادیم و وزیر کشور نیز در مکاتبه با صندوق توسعهی ملی و برگزاری جلساتی با حضور پیمانکار، برای اخذ تسهیلات به توافق اولیه رسیده است. وی تصریح کرد: موضوعی که همینک مورد اختلاف واقع شده این است که صندوق توسعهی ملی پذیرفته نیمی از اعتبارات مورد نیاز زبالهسوز رشت را به صورت تسهیلات در اختیار شرکت قرار دهد تا مابقی منابع توسط بانک عامل تامین شود.
شهردار رشت با بیان اینکه تسهیلات ساخت زبالهسوز رشت به شکل ارزی خواهد بود، افزود: هفتهی گذشته رایزنیهایی با دو تن از نمایندگان شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی انجام دادم تا آنها نیز همگام با مدیریت شهری پیگیریهای لازم را در سطح ملی انجام داده و بستری را برای برگزاری یک جلسه با وزیر کشور و رئیس صندوق توسعهی ملی فراهم کنند. شوقی ادامه داد: شهرداری رشت با دریافت ایندسته از تسهیلات و اصلاح قرارداد درصدد است به عنوان سرمایهگذار، پروژهی زبالهسوز را مورد پیگیری قرار دهد. وی افزود: با توجه به بازدیدی که از شرکت کود آلی شهرستان نور به عمل آوردیم مشخص شد شرایط، تجهیزات و ابنیهی کود آلی لاکان رشت به مراتب از شهرستان نور که با سرمایهگذاری بخش خصوصی عملیاتی شده بهتر بوده و در سطح عالیتر قرار دارد. شهردار رشت ادامه داد: سرمایهگذار کود آلی شهرستان نور اعلام آمادگی کرده تا در فرآیند مزایدهیی که احتمالاً شهرداری رشت برای مدیریت این مجموعه برگزار خواهد کرد، شرکت کند. شوقی افزود: شهرداری رشت نیز درصدد است همهی تلاش خود را انجام دهد تا در آذرماه امسال زبالهیی که از محلات مختلف رشت جمعآوری میشود را چه به صورت تفکیک از مبدأ و چه به وسیلهی کارخانه کود آلی پردازش و مدیریت کند. وی ادامه داد: الگوی ما برای مدیریت زباله و پسماندها در شهر رشت، الگویی مشخص و عملیاتی است و همهی فرآیندها در بخش زبالهسوز، تفکیک از مبدأ و شرکت کود آلی برنامهریزی شده است. شهردار رشت سپس اضافه کرد: برای موفقیت هر چه بیشتر در برنامهی تفکیک زباله از مبدأ به انجام تبلیغات، مراجعهی خانه به خانه و همکاری نهادهایی همچون آموزش و پرورش نیاز داریم. شوقی در ادامه به پروژههای «طرح میثاق» و اجرای تقاطعهای همسطح و غیرهمسطح در رشت نیز اشاره کرد و گفت: چهار فراخوان برای اجرای پروژههای «طرح میثاق» گذاشته شده و قرار است در روزهای آینده فراخوان اجرای چهار طرح دیگر نیز اطلاعرسانی شود. وی در بارهی تعریض پل پستک نیز توضیح داد: فرآیند عمرانی این پروژه بیش از یکسال با وقفه مواجه شده بود اما با پیگیریها و برنامهریزیهای انجام شدهی شهرداری رشت، ظرف مدت یکماه آینده تعیین تکلیف خواهد شد.
شهردار رشت با تاکید بر اینکه پروژههای بازگشایی در دستور کار ویژهی شهرداری قرار دارد نیز گفت: پروژهی تفکیک زباله از مبدأ یکی دیگر پروژههای اولویتدار شهرداری رشت محسوب میشود که زیر نظر سازمان مدیریت پسماندها و به وسیلهی پنج شرکت در مناطق پنجگانه شهر در حال انجام است. علی مقصودی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت نیز در این نشست عنوان کرد: برای تفکیک زباله از مبدأ در منطقهی یک و چهار یک پیمانکار حضور دارد و در دیگر مناطق شهر رشت و ادارات نیز با پیمانکار مستقل قرارداد منعقد شده است. وی گفت: طبق دستور شهردار رشت، عصر روز گذشته دو هزار مخزن کارتن پلاست خریداری شد تا روند توزیع آنها بین ادارات از هفتهی جاری آغاز شود. مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت سپس تصریح کرد: پیمانکاران پروژهی تفکیک زباله از مبدأ موظف هستند گشتزنی لازم را در شهر را در دستور کار خود قرار دهند و همچنین تصاویر و نقشههای مربوط به محلات رشت هم در اختیار آنان قرار گرفته است. مقصودی اذعان کرد: با برنامهریزی انجام شد، تلاش گردیده تا گشتزنیها با استفاده از چهار دستگاه خودرو برای هر منطقه انجام شود از طرفی برای رفع نواقص طرح تفکیک زباله از مبدأ هم اهتمامی ویژه داریم. وی در بارهی معضل زبالهگردها هم گفت: شهر رشت و شهر تهران به عنوان شهرهای پایلوت بدون زبالهگرد انتخاب و معرفی شدهاند و قطعاً شهرداری رشت در این زمینه نیز اقدامات لازم را در اولویت قرار خواهد داد. مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت با بیان اینکه فرآیند تفکیک زباله از مبدأ در رشت به مدت سه سال مغفول مانده بود، عنوان کرد: روند اجرای این پروژه در شهر رشت رفته رفته بهتر خواهد شد و قول میدهیم در ادامه کیفیت کار تفکیک از مبدأ به نحوی چشمگیر ارتقا پیدا کند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.