هاتفخبر – آمارها نشان میدهند که متوسط تردد بین استانی در تعطیلات نوروزی با افزایش شش درصدی نسبت به همین مدت در سال گذشته(۱۴۰۱) روبهرو بوده و اگرچه هنوز آماری دقیق از سفرهای نوروزی ارائه نشده و آمارهای موجود بر اساس ترددهای جادهیی و آنهم تا نیمهی نوروز است اما ترددهای بین استانی نشان میدهد که بیشترین میزان سفرها با خودروهای شخصی صورت گرفته و استفاده از حملونقل همگانی به حداقل رسیده است.
هاتفخبر – آمارها نشان میدهند که متوسط تردد بین استانی در تعطیلات نوروزی با افزایش شش درصدی نسبت به همین مدت در سال گذشته(۱۴۰۱) روبهرو بوده و اگرچه هنوز آماری دقیق از سفرهای نوروزی ارائه نشده و آمارهای موجود بر اساس ترددهای جادهیی و آنهم تا نیمهی نوروز است اما ترددهای بین استانی نشان میدهد که بیشترین میزان سفرها با خودروهای شخصی صورت گرفته و استفاده از حملونقل همگانی به حداقل رسیده است. مشاهدات میدانی نیز نشان میدهند که وسایل نقلیهی همگانی همچون اتوبوس در جادهها در مقایسه با سالهای گذشته بسیار کمتر تردد کرده و از ۲۰ روز پیش از نوروز تا تعطیلات نوروزی، بلیت اتوبوس عمدتاً قابل دسترس نبوده و یا بسیار کم به فروش میرسید. این موضوع نسبت به دیگر وسایل حمل و نقل همچون سفرهای ریلی و هوایی نیز صدق میکرد. در ظاهر بر اساس آمارهای ارائهشده، شاهد افزایش سفرهای هوایی و ریلی بودهایم اما در واقع حتی تا یکروز پیش از آغاز سال نو، همچنان با کمبود بلیت و پروازها مواجه بودیم. همچنین بر پایهی آمارها و مشاهدات مقاصد سفرهای نوروزی با تغییرات قابل توجه نسبت به سال پیش همراه شده است. آمارهای تردد بین جادهیی وزارت راه و شهرسازی در سال گذشته نشان میدهد که بیشترین میزان سفرها به استانهای مازندران، گیلان، خراسانرضوی، فارس، یزد، بوشهر و خوزستان بود اما آمارهای ارائه شده در نوروز امسال حاکی از ریزش مسافر در مقاصد پرسفر همچون خراسان رضوی و یزد است و در مقابل برخی مقاصد همچون هرمزگان و آذربایجان شرقی با افزایش قابل توجه سفر مواجه شدند.
میزان ترددهای جادهیی نشان میدهد که دو استان مازندران و گیلان همچنان بهعنوان پرسفرترین مقاصد امسال به قوت خود باقی بوده اما استان هرمزگان در رتبهی سوم بیشترین تردد قرار گرفت. خراسان رضوی، فارس، خوزستان، بوشهر و آذربایجان شرقی هم رتبههای بعدی استانهای پرتردد هستند. اما نکتهی قابل توجه اینکه در تعطیلات نوروز امسال تنها حدود سه درصد از گردشگران در سفرهای خود از اقامتگاههای رسمی بهره میبردند و افزایش تورم، مشکلات اقتصادی و گرانیها سبب شده است تا روند معیشت خانوارهای شهری آهنگی کاهشی پیدا کرده و حتی آنها که به سفر رفتهاند از اقامتگاههای غیررسمی بهره ببرند. بسیاری از مسافران نوروزی به استان گیلان حتی علاقهمند به اقامات در مراکز اقامتی غیررسمی همچون ویلاها نبوده و به چادرزنی در اطراف مراکز دیدنی و بوستانهای شهر مبادرت ورزیدهاند. مشاهدات میدانی نشان میدهد که در نوروز امسال «چادرزنی» به طور چشمگیر جایگزین انواع و اقسام شکلهای اقامتی در استان گیلان شده است.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.