کد خبر : 43693
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۴

یکی از اساسیترین عوامل افزایش قیمت سکه بی‌ثباتی اقتصادی است

یکی از اساسیترین عوامل افزایش قیمت سکه بی‌ثباتی اقتصادی است

هاتف‌خبر – سکه با شکست رکورد تاریخی ۱۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به کانون داغ بحثهای اقتصادی کشور تبدیل شده است.

هاتف‌خبر – سکه با شکست رکورد تاریخی ۱۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به کانون داغ بحثهای اقتصادی کشور تبدیل شده است.
به گزارش «هاتف‌خبر» در مراجعه‌ی خیابانی خبرنگار «آفتاب‌نیوز» و صحبت با معامله‌گران، مشاهده شده که بیشتر آنها خریدار هستند و کسی رغبتی به فروش سکه ندارد.
بسیاری از واسطه‌های خیابانی از دلایل سیاسی و به گفته‌ی آنها «وضع مملکت» به عنوان دلیل اصلی هجوم مردم برای خرید سکه یاد کردند.
به گزارش «آفتاب‌نیوز» در روز‌های گذشته این موضوع در گروه‌های اقتصادی و شبکه‌های اجتماعی داغ شد که ارزش دلار از نرخ کنونی بسیار بیشتر است، با توجه به مداخله‌ی گسترده‌ی بانک مرکزی در بازار ارز و امنیتی ‌شدن فضای بازار ارزی، سرمایه‌های سرگردان مردم به سمت بازار سکه هجوم برد. قیمت گواهی سکه نیز برای اولین بار به ۱۷۵ هزار تومان رسید.
برخی صرافیهای «خیابان فرودسی تهران» کاغذی با عنوان «خرید و فروش ارز نداریم» را به شیشه چسبانده‌اند. فضای امنیتی بازار ارز در نگاه بدگمان خریداران ارز مشهود است. پلیس امنیت اقتصادی نیز از کشف ۱۱ میلیون دلار تقلبی در بازار خبر داد.
با خروج سرمایه از صندوقهای درآمد ثابت، بورس و مسکن و بن‌بست امنیتی دلار، مردم سکه را بهترین گزینه یافته‌اند. به زعم برخی از کارشناسان با توجه به ارزش ذاتی سکه و قابل حمل بودن آن و همچنین سریع‌البیع بودن، مردم ترجیح می‌دهند که در شرایط کنونی سیاسی – اقتصادی کشور، سرمایه‌ی خود را در قالب سکه و در چمدان داشته باشند تا آنکه به سمت بازار‌های غیرقابل اطمینان حرکت کنند.


مهدی پازوکی اقتصادد‌ان و استاد دانشگاه علامه در این ‌باره گفت: شاید یکی از اساسیترین عوامل افزایش قیمت کنونی سکه را بتوان به صورت خلاصه در مفهوم «عدم ثبات اقتصادی» جست‌وجو کرد.
وی افزود: وقتی نرخ بهره‌ی بانکی ۲۰ درصد و نرخ تورم حداقل ۴۰ درصد است، در واقع یعنی ارزش پول در حال کاهش است. سکه و طلا دارای ارزش ذاتی است و هر چه انتظارات تورمی مردم افزایش یابد، میل به خرید سکه نیز افزایش پیدا می‌کند.
پازوکی افزود: متاسفانه دولت فاقد نظام تدبیر است، قریب ۱۶ ماه از روی کار آمدن این دولت می‌گذرد. دولتهای آقایان خاتمی و روحانی و حتی احمدی‌نژاد در چند ماهه‌ی اول دولت خود روند تورم را کاهش دادند. در دولت آقای رئیسی اما این روند معکوس بوده و از همان ابتدا نرخ تورم صعودی شده است. البته تحریمها نیز بی‌تاثیر نیست، اما دولت سیزدهم اگر اهتمام جدی داشت، می‌توانست با تمرکز بر رفع تحریم، باری بزرگ از دوش اقتصاد ایران بر دارد. این دولت به شدت شعارزده است و با شعار هم که مشکلی حل نمی‌شود. مثالهای زیادی برای ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت وجود دارد، مثلاً برنج که دیگر ارز و دلار نیست که برای آن بهانه بیاوریم، قیمت برنج در ابتدای این دولت ۴۰ هزار تومان بود وآلان در برخی اقلام نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان است(البته قیمت برنج در بازار تا ۱۲۰ هزارتومان نیز رسیده است)، این افزایش ۶۰ درصدی تنها در ۱۶ ماه با هیچ متر و معیاری پذیرفته نیست.


وی در ادامه اظهار کرد: آلان قیمت آبمعدنی به چهار هزار تومان رسیده است، یعنی از بنزین به مراتب گرانتر است، اما به نظر می‌رسد دولت توان حل چالش بنزینی را ندارد. ناکارآمدی کابینه نیز بسیار عیان است، ایشان شخصی را به سمت وزیر کار گماردند که نظام حقوق و دستمزد مملکت را به هم ریخت و به جای کنار گذاشتن ایشان، وی را به سمت رئیس مناطق آزاد منصوب کردند. یا مثلاً یک دانشجوی آقای میرکاظمی که در حالت عادی بعید بود به عنوان کارشناس در سازمان برنامه و بودجه استخدام شود، هم‌اکنون به عنوان معاون امور مناطق سازمان منصوب شده است، معاون سازمان برنامه بعضاً ممکن است قدرتی بیش از یک وزیر داشته باشد. تیم اقتصادی که تیم فوتبال نیست تا در آن جوانگرایی افراطی انجام بگیرد.
این اقتصاددان با یادآوری اوضاع وخیم اقتصادی کشور افزود: در خود اصولگرایان هم چهره‌های اقتصادی قابل احترامی وجود دارند، مانند دکتر دانش‌جعفری که حاضر به باجدهی نیست و در مقابل حرفهای غیرکارشناسی احمدی‌نژاد ایستاد یا دکتر رهبر، اما می‌بینیم به جای چهره‌های معقول، برخی جوانان آشفته‌فکر و بی‌تجربه به اسم مدیر جهادی و امثالهم به کار گمارده شده‌اند و وضعیت معیشت مردم را به این روز انداخته‌اند. اگر مقایسه کنیم می‌بینیم که دانش شخصی همچون آقای نوربخش(رئیس وقت بانک مرکزی) در چهل سال قبل از رئیس فعلی بانک مرکزی بیشتر بود، این را بنده‌یی عرض می‌کنم که همواره در زمان حیات، منتقد مرحوم نوربخش بودم.
مهدی پازوکی با برشماری فاکتور‌های متعدد تورم‌زا بیان کرد: اقتصاد ما گروگان سیاست است. اگر برجام به سرانجام می‌رسید و مذاکرات به رفع تحریم منتهی می‌شد، قطعاً آبی بود بر آتشهای فعلی اقتصاد. حالا صاحبان خانه از افزایش چشمگیر قیمت مسکن مسرور هستند و مستاجران از این رویه بسیار ضرر کرده‌اند، کجای این فرآیند‌های اقتصادی به نفع مردم مستمند و در راستای شعار‌های حجت‌الاسلام رئیسی است، رئیس‌جمهور دلش می‌خواهد برای اقتصاد کاری بکند، اما بلد نیست.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.