کد خبر : 43031
تاریخ انتشار : جمعه ۲۲ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۳

یک بام و دو هوای توزیع مرغ پرکنده در گیلان

یک بام و دو هوای توزیع مرغ پرکنده در گیلان

هاتف‌خبر – با وجود اینکه استان گیلان یکی از قطبهای تولید مرغ پرکنده در کشور است اما هم‌اکنون با مشکل توزیع مرغ در بسیاری از فروشگاه‌های عرضه‌ روبه‌رو است.

هاتف‌خبر – با وجود اینکه استان گیلان یکی از قطبهای تولید مرغ پرکنده در کشور است اما هم‌اکنون با مشکل توزیع مرغ در بسیاری از فروشگاه‌های عرضه‌ روبه‌رو است.
به گزارش «هاتف‌خبر» میثم علیزاده مدیر «فروشگاه مرغ سبز» در «خیابان رسالت رشت» در این باره به «هاتف» گفت: ما توان فروش یک تن مرغ پرکنده را در روز داریم اما این در حالی است که خیلی کمتر از این میزان، مرغ در اختیار ما قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه میزان مرغی که به فروشگاه آنها اختصاص داده می‌شود خیلی کمتر از مرغ مورد نیاز مشتریانی است که به آنها مراجعه می‌کنند، گفت: به نظر من برای به تعادل رسیدن قیمت بازار باید مرغ به اندازه‌ی کافی به فروشگاه‌های عرضه‌ی مرغ اختصاص داده شود.
او می افزاید: هم‌اکنون تقاضا برای مرغ با عرضه‌ی آن در فروشگاه‌های استان گیلان همخوانی ندارد و مسوولان باید فکری اساسی و جدی در این زمینه بکنند.
میثم علیزاده با اشاره به اینکه بیش از ۶۰۰ تن مرغ در استان گیلان تولید می‌شود که این میزان حتی بیش از نیاز مردم استان است، گفت: اما از آنجایی که مرغ تولیدی گیلان به استانهای دیگر به ویژه تهران ارسال می‌شود و سهمیه‌ی دولتی اختصاص یافته به فروشگاه‌های عرضه‌ی مرغ کمتر از تقاضای مردم است، ما با بی‌ثباتی بازار مواجه هستیم.
مدیر «فروشگاه مرغ سبز خیابان رسالت رشت» همچنین خاطر نشان کرد: قیمت مصوب مرغی که به ما تحویل داده می‌شود ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است اما میزان مرغ ارائه شده کفاف مشریان ما را نمی‌کند و اگر فروشندگان مرغ نتوانند مرغ مورد نیاز مردم را تهیه کنند، بدون شک آشفتگی بیشتر در بازار ایجاد می‌شود.
وی همچنین می‌افزاید: این در شرایطی است که اگر فروشندگان بتوانند مرغ بیشتر از سهیمه‌ی دولتی تهیه کنند و بخواهند از قیمت مصوب بیشتر بفروشند پس از بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت و تشکیل پرونده در اداره‌ی کل تعزیرات حکومتی با جریمه‌های سنگین روبه‌رو می‌شوند.
میثم علیزاده در ادامه تنها راه چاره را برای حل این مساله افزایش سهیمه‌ی فروشگاه‌های عرضه‌ی مرغ می‌داند و می‌گوید ما توان این را داریم که در روز یک تن مرغ هم بفروشیم.


وی همچنین می‌افزاید: در چنین شرایطی که تقاضا برای مرغ هست و تخصیص مرغ کمتر است از تقاضا است، هیچیک از فروشنگان ریسک نمی‌کنند و مرغ را با قیمت آزاد نمی‌فروشند چون با جریمه‌های سنگین مواجه می‌شوند.
در همین ارتباط اردیبهشت ماه امسال رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفته بود که پس از مردمی‌سازی یارانه‌ها، قیمتها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و به طور حتم در روزهای آینده، قیمتها واقعی شده و مردم با آرامش بیشتر خرید خود را انجام می‌دهند، موضوعی که هنوز محقق نشده است.
صالح محمدی همچنین گفته بود که قیمتها باید به گونه‌یی باشد که مرغداران نیز متضرر نشوند چون هدف مهم مردمی‌سازی یارانه‌ها همین است که هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده هر دو راضی باشند.
این در حالی است که علاوه بر انتقاد عرضه‌کنندگان مرغ، هم‌اکنون تولیدکنندگان نیز از قیمتهای کنونی راضی نیستند و قیمت کنونی مرغ را برای خود به صرفه نمی‌بینند و می‌گویند تولید مرغ با این قیمت برای آنها خوشایند نیست.
در باره‌ی دخل و خرج فروشگاه‌های عرضه‌ی کننده‌ی مرغ هم در شرایط بی‌ثباتی بازار میثم علیزاده می‌گوید: مخارج و هزینه‌های کار ما زیاد است. ما هزینه‌هایی بسیاری داریم که باید به طور مستمر بپردازیم هزینه‌هایی همچون کرایه‌ی مغازه، هزینه‌های کارگرانی که با ما کار می‌کنند، هزینه‌هایی همچون آب، برق و… با یک فاکتور ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلویی سهیمه‌های مرغ نمی‌توان از پس این همه مخارج سنگین جاری برآمد.
از دیگر سو مردم هم به عنوان مصرف‌کننده‌ی مرغ می‌گویند پیش از مردمی‌سازی یارانه‌ها مرغ کیلیویی ۱۰ هرار تومان بود اما حالا به تقریباً ۶۰ هزار تومان رسیده است.
آنها می‌افزایند: ما افزایش قیمت چندین قلم کالا را در بازارها شاهد هستیم و این افزایش قیمتها تسلسل‌وار ادامه داد. دولت هیچ فکر نمی‌کند که ما از کجا باید بیاوریم و از پس این هزینه‌ها برآییم؟
به نظر می‌رسد در این آشفته بازار کنونی مرغ نه تولیدکننده، نه عرضه‌کننده و نه مصرف‌کننده، هیچکدام راضی و خرسند نیستند و طرح دولت که به زعم مسوولان برای مردمی‌سازی یارانه‌ها بوده است، سبب ناراضایتی هر چه بیشتر افراد جامعه شده است.
حالا باید با کارشناسانی که می‌گفتند حذف ارز ترجیحی مهمترین اصلاح اقتصادی کشور در جهت کمک به اقشار ضعیف جامعه است گفت‌وگو کرد و دید باز روی حرف و سخن خود هستند؟

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.