هاتفخبر – «لابهلای خبرها» ستونی ویژه در صفحهی هشتم «هفتهنامهی هاتف» است که نگاهی گذرا و نیمه تحلیلی به خبرهایی که در طول هفته گفته یا شنیده شده، دارد به نظر میرسد خواندن آنها میتواند برای مخاطب جالب باشد.
باندهای مافیایی ساختوساز غیرمجاز وارد گیلان شدهاند هاتف – مدتها است که در بارهی ساختوسازهای غیرمجاز در زمینهای کشاورزی و همچنین در محدودهی بافتهای اطراف شهرهای استان گیلان به ویژه شهر رشت سخن به میان میآید اما گویا عزمی جدی برای مقابله با این پدیده در استان وجود ندارد. در همین زمینه گویا رئیس کل دادگستری استان گیلان از دستگاههای مرتبط همچون شهرداریها و سازمانهای متولی خواسته است تا به طور جدی بر ساختوسازهای غیرمجاز در استان گیلان نظارت و دقت نمایند. حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی گفته که کمیتهیی تخصصی در استان تشکیل شده تا باندهای مافیایی ساختوسازهای غیرمجاز که از استانهای دیگر به گیلان میآیند و سازههای غیراستاندارد و ناایمن بنا میکنند را شناسایی کرده و در چارچوب قانون با آنان برخورد شود. وضعیت ساختوسازهای غیرمهندسی، ناایمن و غیرمجاز در حاشیههای شهر رشت نیز به طور محسوس دیده میشود که نیازمند توجه و رسیدگی بیشتر است.
حدود ۱۳ درصد جمعیت هدف گیلان هنوز واکسن نزدهاند دلایل؛ اعتقادات نادرست، خرافه، آگاهی ناکافی و ترس هاتف – سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه حدود ۱۳.۲ درصد از جمعیت هدف استان هنوز واکسن دریافت نکرده اند، میگوید تاخیر در تزریق واکسن عللی مختلف دارد، مثلاً بسیاری از افراد به دلیل «بیماری کرونا» و «لزوم سپری شدن قرنطینه تا بهبودی کامل» هنوز واکسن نزده اند. دکتر فردین مهرابیان همچنین اظهار کرده است: بیش از ۸۶.۷ درصد از جمعیت بیش از ۱۲ سال استان گیلان نوبت اول و ۶۰.۸ درصد نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند. وی یکی دیگر از عوامل واکسن نزدن را اعتقادات نادرست و باورهای غلط دربارهی واکسن دانست و تصریح کرد: عدهیی نیز به خاطر ترس از واکسن که ناشی از آگاهی ناکافی و نپذیرفتن نظرات کارشناسان بهداشت است، به مراکز واکسیناسیون مراجعه نمی کنند. مهرابیان با اشاره به مشارکت مطلوب گیلانیان در تزریق «واکسن کرونا» نیز گفت: میزان تزریق هر دو دُز «واکسن کرونا» در استان گیلان از میانگین کشوری بیشتر است.
سال ۹۸ حدود ۱۰ هکتار از نیزارهای تالاب انزلی به آتش کشیده شد هاتف – آتشسوزی عمدی در زمینهای تالابی استان گیلان مسالهیی است که در چند سال گذشته مورد توجه سودجویان قرار گرفته است و گهگاه مبادرت به این عمل ناپسند مینمایند. به گزارش «هاتف» فرماندهی یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان در بارهی آتشسوزیهای عمدی که چند سال است در گیلان رواج یافته میگوید؛ یگان حفاظت محیط زیست گیلان به تنهایی نمیتواند جلوی این پدیدهی شوم را بگیرد و برای مقابله با آن نیازمند انجام گشتهای مشترک با همکاری دستگاههای اجرایی دیگر همچون ادارهی کل منابع طبیعی، سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقهای و همچنین توجه بیش از پیش مراجع قضایی است. اوایل شهریور ماه امسال بود که زمینهای تالاب بینالمللی انزلی در گیلان دچار آتشسوزی شد و از ابتدای شعلهور شدن آتش، نظر کارشناسان این بود که آتشسوزی نیزارهای تالاب انزلی همچون برخی از آتشسوزیهای طبیعت در دیگر نقاط شمالی ممکن است سهوی و بر اثر خطای انسانی باشد اما فرماندهی یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان به «ایرنا» اعلام کرد: متاسفانه آتشسوزی نیزارها در تالاب انزلی عمدی بوده و آغازی برای تصرف زمینهای تالابی است. ساسان اکبریپور در گفتوگوی با «خبرنگار ایرنا» افزوده بود: اگرچه آتش زدن زمینها جرم است و دو تا شش سال حبس دارد اما متاسفانه خشک شدن بخشهایی از تالاب انزلی سودجویان را برآن میدارد تا با آتش زدن زمینهای تالابی شرایط تصرف این زمینها را برای شالیکاری، استخر، درختکاری و… فراهم آورند که در صورت همکاری نکردن دستگاههای یاد شده باز هم شاهد تکرار این موضوع خواهیم بود. گفتنی اینکه بر پایهی آمار منتشر شده در سال ۱۳۹۸ نیز حدود ۱۰ هکتار از نیزارهای تالاب بینالمللی انزلی به وسیلهی سودجویان به آتش کشیده شده است.
هنوز روستاییان «خِرشک» بلاتکلیف هستند هاتف – حدود ششماه پیش بود که قضیهی رانش زمین در روستای «خِرشک» از توابع شهرستان رودبار در رسانههای استان بازتاب یافت و روستاییان این منطقه از آن زمان تاکنون آواره و سرگردان هستند و همچنان بلاتکلیف ماندهاند. هر چند مسوولان استانی و مقامات محلی گهگاه در بازدیدهای خود از این روستا وعدههای پیگیری داده و رئیس مجلس شورای اسلامی هم در جلسهی علنی، دستور پیگیری موضوع را به کمیسیون مرتبط صادر کرد اما هنوز ۳۴ خانوار آواره شده، بیخانمان هستند. رانش زمین در این روستا که گفته میشود به دلیل فعالیت بیش از حد مجاز معدن بوده و در بروز آن عوامل انسانی نقش داشته است تاکنون برای اهالی این روستا وعده به همراه داشته و با توجه به فرا رسیدن فصلهای سرد سال و همچنین وضعیت کرونایی میتواند جدال سخت مرگ و زندگی را برای خانوارهای آواره به دنبال داشته باشد. «خبرگزاری مهر» در این زمینه با انتشار یک مطلب توجه مسوولان و مقامات استانی و شهرستانی را به مسالهی بغرنج به وجود آمده برای این روستاییان جلب کرده و یادآور شده است بارشها میتواند سبب بروز مجدد این رخداد شود.
رودخانه، «معدن» نیست! هاتف – دادستان مرکز استان گیلان در بازدید از کفبند «کهلستان» گزارشهای مردمی در زمینهی برداشت غیرمجاز شن و ماسه از بستر رودخانه حد فاصل دو شهرستان املش و لنگرود را بررسی کرد و گفت: برداشتهای انجام شده با اخذ مجوز بدون نظارت دستگاههای مسوول، موجب تخریب آببندان و بستر رودخانه شده و در فصل برنجکاری، قطعاُ کشاورزان این منطقه با مشکل روبهرو خواهد کرد. آطور که گزارش شده سیدمهدی فلاحمیری با اشاره به اینکه در نامهیی با تذکر قانونی به دستگاههای متولی اعلام شده که «رودخانه معدن نیست و نباید مجوز برداشت از بستر رودخانهها صادر شود» گفت: درصورت برداشت از بستر رودخانه حسب ضرورت نیز باید اقتضائات زیستمحیطی لحاظ گردد. وی تصریح کرده است: با وجود تاکیدات و تذکرات قانونی باز هم شاهد برداشتهای غیر قانونی و تخریب آببندانهای کشاورزان در برخی مناطق هستیم که هر ساله منجر به تخریب پلهای مواصلاتی بین روستاها شده و زندگی مردم را مختل مینماید. دادستان مرکز استان گیلان تاکید کرد: به همین دلیل مسوولان و متولیانی که اقدام غیرقانونی انجام داده و ترک فعل داشته و با ارتکاب فعل مجرمانه موجب ایراد خسارت به بیتالمال شوند، باید پاسخگو باشند و با تشکیل پروندهی قضایی به جرایم آنان رسیدگی میشود.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.