هاتفخبر – بازدید مجازی نخبگان و استعدادهای برتر از موزهی مردمشناسی و صنایعدستی قاسمآباد(روستای جهانی چادرشببافی) با همت و تلاش بنیاد نخبگان استان گیلان برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت.
هاتفخبر – بازدید مجازی نخبگان و استعدادهای برتر از موزهی مردمشناسی و صنایعدستی قاسمآباد(روستای جهانی چادرشببافی) با همت و تلاش بنیاد نخبگان استان گیلان برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی بنیاد نخبگان استان گیلان، این برنامهی مجازی با هدف آشنا ساختن نخبگان و استعدادهای برتر با جاذبههای فرهنگی و اجتماعی کشور، به منظور ارتقای سطح خودآگاهی ملی و حس دلبستگی به میهن، با همکاری دانشگاههای گیلان، فرهنگیان، فنی و حرفهای و دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، برگزار شد. در این برنامه شرکتکنندگان از موزهی مردمشناسی و صنایعدستی قاسمآباد گیلان(روستای جهانی چادرشببافی) روز سهشنبه ششم مهر ماه ۱۴۰۰ بازدید نمودند و به توضیحات مهندس اصلانی گوش کردند. مهندس اصلانی مدیر موزهی مردمشناسی و صنایعدستی قاسمآباد گیلان در این برنامهی بازدید مجازی با قدردانی از بنیاد نخبگان استان گیلان به دلیل انتخاب موزهی مردمشناسی و صنایعدستی قاسمآباد گیلان برای آشنایی نخبگان و استعدادهای برتر با آن، در بارهی پیشینهی روستای قاسمآباد اظهار کرد: روستای «قاسمآباد» از روستاهاي اصيل ايران، واقع در شرق گيلان و از توابع شهرستان رودسر است. «قاسمآباد» را با لباس و دامن محلی، چادرشببافی، صنایع دستی و طبیعت بکر آن میشناسند؛ روستایی که چادرشببافی آن نیز به ثبت جهانی رسیده است. وی افزود: «قاسمآباد» روستايي براي گردشگری است. قدم زدن کنار رودخانه و جويبارهايی که از کنار شاليزارها و مزارع و باغهای چاي، پرتقال، کيوي و جنگل ميگذرد، موقعيتی ممتاز براي گردشگري روستايي این روستا فراهم کرده و چشماندازهای جنگل و دریا بر زیبایی «قاسمآباد» افزوده است.
مدیر موزهی مردمشناسی و صنایع دستی قاسمآباد گیلان در این برنامه همچنین گفت: روستای «قاسمآباد» به روستای ملی چادرشب بافی معروف است و نام «قاسمآباد» به دلیل لباس قاسمآبادی شهرتی جهانی دارد و در جشنوارههای بینالمللی نیز تاکنون خوش درخشیده است. مهندس اصلانی در بارهی راهاندازی موزهی مردمشناسی در این روستا و تلاشهایی که در زمینهی جمعآوری اشیای آن به عمل آمده است نیز گفت: به دلیل علاقه به فرهنگ و سنت پیشینیان و یادآوری تلاشها و زحمات آنها و همچنین زنده نگهداشتن سنتهای قدیمی مردم منطقه، این موزه را با هزینهی شخصی و با کمک مردم دایر نمودهام. وی از نخبگان خواست در زمینهی صنایع دستی منطقه، به ویژه چادرشببافی که هماکنون ثبت جهانی دارد، وارد عمل شده و در توسعهی این صنعت طرح، نظر و ایده ارائه نمایند. در ادامهی این برنامه از سالن موزهی مردمشناسی و صنایع دستی قاسمآباد گیلان که در آن اشیا و ادوات کشاورزی قدیمی، پوشش و لباس سنتی قاسمآبادی، ادوات ابریشمکشی و ابریشمبافی، اسناد قدیمی، ظروف قدیمی، ادوات چایسازی قدیمی، انواع سماورهای زغالی و نفتی، انواع قوری، استکان و دیگر اشیای قدیمی مرتبط با فرهنگ و رسوم مردم منطقهی قاسمآباد میشود، بازدید شد که با توضیحات مدیر موزه نیز همراه بود.
همچنین شرکتکنندگان در این برنامه از کارگاه چادرشببافی روستای قاسمآباد که به وسیلهی خانم صادقی از کارآفرینان چادرشببافی استان گیلان اداره میشود، بازدید کردند و وی در بارهی فعالیتهای این کارگاه، انواع دستگاهها، چگونگی بافتن چادرشب و استفادههایی که از آن میشود، برای شرکتکنندگان توضیحات کامل ارائه نمود. گفتنی است چادرشب، پارچهیی رنگارنگ و معمولاً با طرح چهارخانه و از جنس پنبه یا ابریشم است که علاوه بر گیلان در مناطقی از مرکز(یزد)، شمال (خراسان شمالی و مازندران) و جنوب(هرمزگان) ایران بافته میشود. چادرشببافی به عنوان يک صنعت اصيل و سنتي سابقهیی طولاني در کشور و به ویژه استان گیلان دارد. دلیل نامگذاری چادرشب این است که چون در قديم بیشتر از آن در شب به عنوان روانداز استفاده ميشد، آن را چادرشب ناميدهاند. کاربردهای چادرشب این است که برای جلوگیری از سرایت رطوبت به بدن به ویژه در مزارع کشاورزی در شمال ایران، آن را دور کمر میبستند و یا به عنوان رختخواب پیچ و همچنین در زمانهای قدیم برای روجهازی در جهاز دختران شمال استفاده میشد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.