کد خبر : 36184
تاریخ انتشار : جمعه ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۶

شرکتها و نواحی صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی در استانها ایجاد می‌شود

شرکتها و نواحی صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی در استانها ایجاد می‌شود

هاتف‌خبر – با تصميم مجمع عمومی سازمان صنایع کوچک و شهر‌کهای صنعتی ایران، اين سازمان مجاز شده است تا نسبت به ایجاد یا توسعه‌ی حداکثر پنج شهرک یا ناحیه‌ی صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی در هر استان اقدام نماید.

هاتف‌خبر – با تصميم مجمع عمومی سازمان صنایع کوچک و شهر‌کهای صنعتی ایران، اين سازمان مجاز شده است تا نسبت به ایجاد یا توسعه‌ی حداکثر پنج شهرک یا ناحیه‌ی صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی در هر استان اقدام نماید.
به گزارش «هاتف‌خبر» از روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با تصميم مجمع عمومی این سازمان، مجوز ایجاد یا توسعه‌ی حداکثر پنج شهرک یا ناحیه‌ی صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی در هر استان صادر شده است.
همچنين بر اساس اين مصوبه، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران مجاز شده است تا نسبت به واگذاری زمین براي ایجاد یا توسعه‌ی شهرکها و نواحی صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی یا بخشی از زمین در اختیار در شهرکها و نواحی صنعتی و مناطق ویژه‌ی اقتصادی زیرپوشش خود با ارائه‌ی حداقل خدمات زیربنایی و به‌صورت اقساط ۱۰ ساله به منظور استقرار نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین بخشی از برق مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی اقدام نماید.
در اين مصوبه، وزارت جهاد کشاورزی نیز مکلف شده تا نسبت به واگذاری زمین از محل منابع ملی و با مشخصات فني مناسب بر اساس درخواست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اقدام نماید.
وزارت نیرو هم در بخشی ديگر از اين مصوبه مکلف شده تا برق تولیدی واحدهای تولیدی انرژی خورشیدی مستقر در این شهرکها و نواحی صنعتی را با نرخهای مصوب و در چارچوب قراردادهای خرید تضمینی برق تجدیدپذیر خریداری نماید.
همچنين در اين مصوبه، بانک مرکزی نيز مکلف شده تا تسهیلات لازم برای ایجاد و توسعه‌ی واحدهای تولیدی انرژی خورشیدی مستقر در این شهرکها و نواحی صنعتی را با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار و اقساط هفت ساله اعطا نماید.


گفتنی است در پي اين مصوبه مجمع عمومی سازمان صنایع کوچک و شهر‌کهای صنعتی ایران، هيأت مديره اين سازمان نيز به‌عنوان مجمع عمومي شركت شهركهاي صنعتي استانها، نحوه‌ی ايجاد، توسعه و واگذاری حق بهره‌برداری زمین به متقاضیان نیروگاه‌های خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی را منوط به رعايت شرايط لازم به اين شرح تصويب كرد:
1- ارائه‌ی مجوز از وزارت نیرو(سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق«ساتبا»)
۲- میزان زمین قابل تخصیص به متقاضیان ایجاد نیروگاه خورشیدی بر اساس مساحت عرصه‌ی مندرج در مجوز صادره(وفق بند ۱) که از طریق وزارت نیرو بر اساس استانداردهای فنی و ظرفیت برق تولیدی مشخص شده، تعیین می‌شوند.
۳- شرکتهای استانی مراتب ظرفیتهای موجود شهرکها و نواحی صنعتی را براي متقاضیان استقرار نیروگاه‌های خورشیدی به وزارت نیرو(سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق«ساتبا») منعکس می‌نمایند.(شرکتهای استانی موظفند هر سه ماه یکبار اطلاعات مربوط به این بند را به‌روزرسانی کرده و به «ساتبا» اعلام نمایند.)
4- سطح خدمات قابل ارائه در شهرکها و نواحی صنعتی تخصصی نیروگاه‌های خورشیدی و توسعه‌ی شهرکها و نواحی صنعتی موجود، منطبق با بند(ب) مصوبه‌ی مجمع عمومی سازمان، حداقل برابر با سطح شش خدمات است. قیمت واگذاری زمین موصوف بر اساس پیوست شماره‌ی ۳ دستورالعمل بهره‌برداری تعیین می‌شود.
5- استقرار واحدهای نیروگاه‌های انرژی خورشیدی تنها در زون‌های دارای کاربری صنعتی(برق و الکترونیک) امکانپذیر خواهد بود.
٦- تغییر فعالیت واحدهای صنعتی براي استقرار واحدهای نیروگاه‌های خورشیدی با درخواست متقاضی و رعایت مفاد بند(۱) و اخذ تأيیدیه از سازمان حفاظت محیط زیست(برای زون‌هایی که کاربری آنها غیر از برق و الکترونیک است) امکانپذیر است.
۷- واگذاری زون‌های کارگاهی و صنفی براي استقرار واحدهای نیروگاه‌های خورشیدی ممنوع است.
8- نحوه‌ی دریافت حق بهره‌برداری از زمین برای واحدهای نیروگاه‌های خورشیدی به‌صورت ۲۰ درصد نقد و بقیه به‌صورت اقساط ۱۰ ساله خواهد بود.
شایان گفتن است وزراي صنعت، معدن و تجارت، جهاد كشاورزي، راه و شهرسازي، نيرو، امور اقتصادي و دارايي، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور، مجمع عمومي سازمان صنایع کوچک و شهر‌کهای صنعتی ایران را تشكيل مي‌دهند.
همچنین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن 505 شهرک و 324 ناحیه‌ی صنعتی و سه منطقه ویژه‌ی اقتصادی درحال بهره‌برداری، 81 شهرک و ناحیه‌ی صنعتی تخصصی، شش شهرک فناوری، 40 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، دو مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌افزاری، 93 هزار و 923 قرارداد منعقده و بهره‌برداری از 48 هزار و 12 واحد صنعتی و سه هزار و 145 واحد کارگاهی، زمینه‌ی اشتغال مستقیم 962 هزار و 243 نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.