هاتفخبر – رشتهی «موسیقیشناسی قومی(اتنوموزیکولوژی)» در مقطع کارشناسی ارشد یکی از دانشگاههای شناختهی شده کشور با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری راهاندازی شد.
هاتفخبر – رشتهی «موسیقیشناسی قومی(اتنوموزیکولوژی)» در مقطع کارشناسی ارشد یکی از دانشگاههای شناختهی شدهی کشور با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری راهاندازی شد. به گزارش «مهر» دانشگاه گیلان از مجموعههای دولتی و آموزشی زیرمجموعهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور از مهر ماه ۱۴۰۰ در رشتهی «موسیقیشناسی قومی(اتنوموزیکلوژی)» دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد پذیرش میکند. این در حالی است که پیش از این گروه «اتنوموزیکولوژی» دانشکدهی هنر و معماری دانشگاه گیلان فعالیتهایی را در زمینههای مختلف آموزشی انجام داده بود. انعقاد تفاهمنامهی همکاری بین دانشگاه گیلان و دانشگاه هیلدسهایم آلمان به منظور تاسیس «مرکز مطالعات اتنوموزیکولوژی»، برگزاری سمیناری با عنوان «روانشناسی موسیقی» با حضور راینهارد کوپینز با همکاری انجمن موسیقی ایران و دانشگاه هیلدسهایم، برگزاری سمینار «مطالعات موسیقی فولکلور در دنیای امروز» با حضور رئیس دپارتمان موسیقیشناسی دانشگاه هالسه آلمان، برگزاری «کارگاه مهارتافزایی، مبانی، رویکردها و متدهای نوین در رشتهی اتنوموزیکلوژی» با حضور مدرسان ایرانی و آلمانی از فعالیتهایی است که تاکنون در گروه «اتنوموزیکلوژی» دانشکدهی هنر و معماری دانشگاه گیلان انجام شده است.
نرگس ذاکر جعفری دانشیار موسیقیشناسی تاریخی، بهرام جمالی استادیار موسیقیشناسی ایرانی، کیوان آقامحسنی استادیار و اتنوموزیکولوژیست، سیدهاشم موسوی استادیار و مردمشناس، رضا صمیمی دانشیار موسسهی مطالعات فرهنگی – اجتماعی وزارت علوم و پیام یوسف اتنوموزیکولوژیست به عنوان بخشی از اعضای هیات علمی دانشگاه گیلان افراد موثر رشتهی «موسیقیشناسی قومی» را تشکیل میدهند. «موسیقیشناسی قومی»، «قومموسیقیشناسی» یا «اتنوموزیکولوژی» به بررسی «موسیقی غیرغربی»، «موسیقی قومی» یا «موسیقی جهانی» و مطالعهی انسانشناختی موسیقی به مثابهی یک پدیدهی خاص فرهنگی و جنبهیی جهانشمول از رفتار اجتماعی انسان گفته میشود. موسیقیشناسان قومی تلاش میکنند «فرهنگهای موسیقی» را به مثابهی نظامهایی کامل توصیف کنند اما گرایش عمومی در جهت پژوهشهای معطوف به مسائل نظری خاص همچون نقش موسیقی در درمان، نقش فرهنگی و نمادپردازی ادوات موسیقی، و رابطهی زیباشناسی موسیقایی، ارزشها و قدرت اجتماعی سوق یافته است. دانشکدهی معماری و هنر دانشگاه گیلان به عنوان یکی از دانشکدههای جدید دانشگاه گیلان در زمینهی معماری، شهرسازی و هنر به آموزش و تربیت دانشجویان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد میپردازد. حضور همزمان رشتههای معماری و شهرسازی در کنار دیگر رشتههای هنری همچون موسیقی، نقاشی و گرافیک سبب شکلگیری محیط فرهنگی و اجتماعی پویا، متنوع، خلاق و جذاب برای آموزش و تربیت نسلهای آینده از هنرمندان این سرزمین است. دانشجویان دانشکدهی معماری و هنر دانشگاه گیلان امکان دسترسی به مشاورههای تحصیلی و تسهیلات پژوهشی و رفاهی را در اختیار دارند. دورههای تحصیلی شامل کارگاههای عملی، تجربهاندوزی، بحث و گفتوگوی علمی، مناظره با مسوولان، استادان، مشاوران فنی یا هنری است. برگزاری نمایشگاههای هنری در فضای دانشکده با حمایت ریاست و مدیریت فرهنگی دانشکده، فرصتی مناسب برای ارائهی آثار دانشجویی، بحث و تبادل نظر علمی و همچنین تعامل علمی و اجتماعی بین دانشجویان و استادان گروههای مختلف آموزشی، پدید میآورد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.