هاتفخبر- در حالی که وزیر بهداشت از وضعیت موجود راضی است و میگوید برخی کشورها از او میپرسند «کرونا» را چگونه در ایران مدیریت کردهاید، اما گزارشهای میدانی از «خستگی کادر درمان»، «فرسودگی ونتیلاتورها»، «کمبود تختهای بیمارستانی»، «شیوع ویروس جهش یافتهی لامبدا» و بقیهی ماجرای سخت و طاقتفرسای «ویروس عذابآور کرونا» خبر میدهد.
هاتفخبر- در حالی که وزیر بهداشت از وضعیت موجود راضی است و میگوید برخی کشورها از او میپرسند «کرونا» را چگونه در ایران مدیریت کردهاید، اما گزارشهای میدانی از «خستگی کادر درمان»، «فرسودگی ونتیلاتورها»، «کمبود تختهای بیمارستانی»، «شیوع ویروس جهش یافتهی لامبدا» و بقیهی ماجرای سخت و طاقتفرسای «ویروس عذابآور کرونا» خبر میدهد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این باره با اشاره به بستری شدن بیش از ۷۰۰ بیمار کرونایی در استان، میگوید: پیشبینی شده تعداد بستریها به بیش از یکهزار و ۲۰۰ بیمار هم برسد. دکتر آبتین حیدرزاده با بیان اینکه همچنان شاهد گردش «کروناویروس» در شهرهای مختلف استان گیلان هستیم، اظهار کرد: تعداد بسترهای کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان نیز در مقایسه با هفتههای گذشته چندین برابر شده است. وی با بیان اینکه هماکنون حدود ۷۰۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی بستری هستند، افزود: این نشاندهندهی شرایط بد و سخت استان در روزهای آینده است و در مقایسه با موجهای گذشتهی کرونا تعداد بسترها در بیمارستانها به بیش از یکهزار و ۲۰۰ نفر میرسد.
از دیگر سو معاون درمان علوم پزشکی گیلان هم از شناسایی نوع جدید جهش «کروناویروس» خبر داده و اضافه کرده است: اخیراً با «کرونای لامبدا» مواجه هستیم که از سیستم ایمنی فرار می کند و قدرت سرایت و کشندگی زیاد هم دارد. دکتر انوش دهنادی مقدم با بیان اینکه افزایش تصاعدی بیماران کرونایی در استان در روزهای اخیر پیش بینی شده بود، اظهار کرد: متاسفانه این اتفاق افتاد و حالا بیش از ۷۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای گیلان بستری هستند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان هرگونه سهل انگاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی را فاجعه آمیز دانست و متذکر شد: مردم با جدیت پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و به محض پیدایش علائم سرماخوردگی به پزشک یا مراکز جامع خدمات سلامت مراجعه کنند و در صورت مشکوک شدن به کرونا، حتماً ایزوله شوند. این شرایط در حالی است که با درگیر شدن دو سالهی کادر درمان به «ویروس کرونا» پرستاران و کسانی که در بخشهای مختلف بیمارستانها و مراکز درمانی خدمت میکنند بیش از پیش خسته و کمتوان به نظر میرسند. از دیگر سو اوضاع وخیم فرسودگی دستگاههای اکسیژنساز و کمبود و یا نبود ونتیلاتور در بیمارستانها نیز وضعیت را بحرانیتر کردذه است. در همین زمینه سخنگوی سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: بسیاری از بیمارستانهای کشور با کمبود ونتیلاتور پرتابل و ثابت مواجه شدهاند و بسیاری از دستگاههای اکسیژن ساز موجود هم فرسوده هستند. حسین کرمانپور با اشاره به کمبود تجهیزات بیمارستانی لازم برای درمان بیماران کرونایی اظهار کرد: همین مساله سبب میشود که در پیکهای کرونایی همچون موج پنجم که هماکنون با آن دست و پنجه نرم میکنیم، نه تنها پایتخت بلکه همهی بیمارستانهای کشور با کمبود اکسیژن مواجه شوند. همچنین ما در شهرهای بزرگ هنگام بروز پیکهای کرونایی با کمبود اکسیژنساز، ونتیلاتور پرتابل و … مواجه میشویم. وی با اشاره به اینکه حدود یکماه است که شیوع گستردهی «سویه دلتا ویروس کرونا» موجب آغاز موج پنجم کرونا در کشور شده است، گفت: هماکنون 169 کشور در موج پنجم کرونا در وضعیت قرمز قرار دارند. همزمان قاسم جانبابایی معاون درمان وزارت بهداشت نیز دستور داده است که با توجه به شیوع گستردهی نوع «دلتا ویروس کرونا» در کشور، تمام ظرفیت همهی بیمارستانهای کشور به بیماران کرونایی اختصاص یابد. این در حالی است که به گفتهی سخنگوی سازمان نظام پزشکی کشور، بسیاری از بیمارستانها حتی در تهران با کمبود تجهیزات پزشکی لازم برای درمان بیماران مبتلا به «کروناویروس» مواجه هستند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.