هاتفخبر – یک تیم تحقیقاتی و پژوهشی از دانشگاه گیلان کار تکثیر مصنوعی جمعیت ماهی «کُلمه» تالاب انزلی که هماکنون در معرض خطر انقراض است، را انجام داد.
هاتفخبر – یک تیم تحقیقاتی و پژوهشی از دانشگاه گیلان کار تکثیر مصنوعی جمعیت ماهی «کُلمه» تالاب انزلی که هماکنون در معرض خطر انقراض است، را انجام داد. به گزارش «هاتفخبر» روابط عمومی دانشگاه گیلان از تکثیر مصنوعی جمعیت ماهی «کُلمه» تالاب انزلی به منظور بازسازی ذخایر ماهی برای نخستین بار به وسیلهی تیم تحقیقاتی دانشگاه گیلان خبر داد. بر پایهی این گزاری ماهی کُلمه(Rutilus caspicus) یکی از ماهیان ارزشمند دریای کاسپین است که از نظر بومشناختی و اقتصادی از اهمیتی ویژه دارد. جدا از مسائل زیستمحیطی، وجود این ماهی از نظر اقتصادی برای تأمین معیشت گیلانیان و صیادان بسیار حائز اهمیت است. مطالعات نشان میدهند که جمعیت این ماهی در سالهای گذشته به شدت کاهش یافته، به طوری که میزان صید آن از 123 تن در سال 1380 به حدود شش تن در سالهای اخیر کاهش یافته است.
همین موضوع سبب شد که این گونهی ارزشمند جزو ماهیان در خطر انقراض دستهبندی شود و به همین دلیل برنامهریزی برای بازسازی ذخایر و حفظ جمعیت این گونهی بسیار ضروری تلقی میشود. روابط عمومی دانشگاه گیلان سپس اعلام کرد: به همین منظور تکثیر مصنوعی جمعیت ماهی «کُلمه» تالاب انزلی با استفاده از تکنیکهای جدید هورمونتراپی برای نخستین بار به وسیلهی عرفان اکبری نرگسی (دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه گیلان) با همکاری دانیال گروهی(دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان) و با راهنمایی دکتر بهرام فلاحتکار(عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه گیلان) انجام گرفته است. در اجرای این طرح بیش از 500 هزار قطعه لارو به منظور رهاسازی به محیطهای آبی تولید گردید. این پژوهش که با همکاری ادارهی کل شیلات استان گیلان و مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری انجام شد، میتواند به صورت قابل توجه جمعیت این گونهی ارزشمند ماهیان که نقشی پراهمیت در معیشت صیادان تالاب انزلی دارد را، بهبود ببخشد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.