گیلان سرسبز سایبان همه ی ایران است
هاتف خبر – نام و آوازه استان گیلان به آب و هوای معتدلش است. به فراوانی باران، به دریا و کوه هایش، به دشت و جنگلهایش، به مزارع کشاورزی و باغهای سرسبز چای، به توتستانهایش و به خونگرمی و مهمان نوازی مردمانش.
هاتف خبر – نام و آوازه استان گیلان به آب و هوای معتدلش است. به فراوانی باران، به دریا و کوه هایش، به دشت و جنگلهایش، به مزارع کشاورزی و باغهای سرسبز چای، به توتستانهایش و به خونگرمی و مهمان نوازی مردمانش.
اگر سواحل دریای گیلان را آلوده کنیم، در حاشیه سواحل زیبای آن ویلاسازی و مجتمع تفریحی ایجاد کنیم، اگر مردابش را با دست اندازیهای بی حساب و کتاب دستخوش تغییرات دهیم، اگر درختان سرسبز و تنومند ییلاقات ماسال و امامزاده ابراهیم و سیاهکل و لونک و…را قطع کنیم و اگرهای دیگر … آنگاه استان گیلان با کوه های بی درخت و رودخانه های خشکیده و مردابهای به تحلیل رفته و دریای آلوده هر نامی پیدا می کند به جز نام زیبای استان گیلان.
شوربختانه سالهاست که اخبار قطع درختان جنگلی و دستگیری قاچاقچیان چوب به گوش می رسد اما چاره اندیشی اساسی در این مورد به عمل نیامده است.
این حجم سنگین قاچاق چوب به کجا می رود؟ به چه مصرفی می رسد؟ سود سرشار از راه قاچاق چوب به جیب چه کسانی واریز می شود؟
وجود چند کارخانه “نئوپان” و “ام دی اف” و کارگاه های “پالت سازی” با توجه به اشتغالزایی که دارند اما چون مواد اولیه شان از چوب است این چوبها از کجا تامین می شوند؟ سالهاست که زنگ خطر جنگلهای گیلان به صدا در آمده، اگر فقط ساعتی در جاده های گیلان تردد کنیم شاهد چندین کامیون حمل چوب خواهیم بود، آیا تناسبی منطقی بین قطع درختان و احیای جنگل و باغهای درخت وجود دارد؟
اگر سازمان شیلات در بازه های زمانی صید ماهیان استخوانی را برای تکثیر و حفظ ماهی، ممنوع اعلام می کند چرا سازمان جنگلها در فصل زایش طبیعت یعنی بهار به خاطر آسیب نرساندن به حیوانات و پرندگان باقطع درختان حتی درختان دست نشان همچون صنوبر مخالفت نمی کند؟ اگر صنعت زراعت چوب عامل ایجاد اشتغال و راه درآمدزایی است باید در فصول مناسبش این کار انجام گیرد. باید به اندازه میزان استفاده از درختان به همان اندازه و حتی بیشتر درخت کاشته شود تا توازن در گیلان به هم نخورد.
باید با پدیده شوم جنگل خواری، کوه خواری، دریاخواری، مرداب خواری در گیلان پایان داده شود.
جنگلها یکی از مهمترین ثروت طبیعی کشور و منبع بی انتهای تولید هوای سالم و موثرترین سامانه های حیات وحش به شمار می آید و اگر روندجنگل زدایی همچنان ادامه پیدا کند درچند دهه آینده دیگر چیزی به نام جنگل وجود نخواهد داشت همانطوری که تاکنون بیش ۳۵ درصد جنگل کشور نابود شده اند.
یقیناً مداخله ما در نظام طبیعت نه تنها آب و هوای منطقه تغییر می دهد بلکه موجب فرسایش خاک و عدم جذب منابع آب هم خواهد شد وقوع سیلابهای ویرانگر یکی از دستاوردهای این دست اندازیها بشر در امور طبیعت است.
قدمت سرسبزی و خوش آب و هوا بودن استان گیلان به بلندای تاریخ این دیار می رسد بنا بر این همه با هم درحفظ و نگهداری آن و به میراث گذاشتن این نعمت خدادادی به نسلهای آینده باید بکوشیم.
محمد عین اله زاده
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0