کد خبر : 33268
تاریخ انتشار : شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۷

فصل نوغانداری رسماً آغاز شد

فصل نوغانداری رسماً آغاز شد

هاتف‌خبر – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از آغاز کار توزیع تخم نوغان روز شنبه چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در این استان خبر داد.

هاتف‌خبر – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از آغاز کار توزیع تخم نوغان روز شنبه چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در این استان خبر داد.
به گزارش «هاتف‌خبر» مسعود الماسی با بیان اینکه توزیع تخم نوغان در ۱۱ شعبه‌ی مرکز توسعه‌ی نوغانداری در شهرهای لاهیجان، آستانه‌ی اشرفیه، لنگرود، شلمان، بندرانزلی، رشت، فومن، شفت، صومعه‌سرا، پیش‌حصار و طاهرگوراب از ساعت ۳۰: ۷ تا ۱۷ صبح به مدت یکماه (تا چهارم خرداد ماه) انجام می‌شود، ادامه داد: توزیع تخم نوغان در مراکز جهاد کشاورزی شهرستانهای رضوانشهر، ماسال، رودسر، رودبار، املش، سیاهکل، آستارا و تالش نیز در ساعتهای اداری انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه قیمت هر جعبه تخم نوغان هیبرید «ایرانی – وارداتی» ۱۵۰ هزار ریال است، اضافه کرد: بیمه‌ی هر جعبه تخم نوغان هیبرید سهم نوغاندار با احتساب مالیات بر ارزش افزوده «۹ درصد» مبلغ ۲۸۷ هزار و ۸۳۳ ریال در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به اینکه با پرورش هر جعبه تخم نوغان به طور متوسط ۳۵ کیلوگرم پیله‌ی تر ابریشم تولید می‌شود گفت: از هر پنج کیلوگرم پیله‌ی تر نیز پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم خام حاصل می‌گردد.
وی اظهار کرد: ۳۱ استان کشور در زمینه‌ی صنعت نوغانداری فعالیت می‌کنند اما گیلان قطب تولید پیله‌ی تر ابریشم بوده و خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه‌ی دوم تولید پیله‌ی تر با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور، پایتخت ابریشم‌کشی ایران به شمار می‌رود.


به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ۹هزار و ٩٢ خانوار در این استان به پرورش کرم ابریشم مشغول هستند که سالانه حدود ٤٨٣ تن پیله‌ی ابریشم تولید می‌کنند.
نوغانداری صنعتی است که گرچه از اوایل دهه‌ی ۸۰ به علل مختلف همچون کاهش قیمت، نداشتن صرفه‌ی اقتصادی و بی‌ثباتی بازار ابریشم به تدریج رونق خود را از دست داد اما تدبیر و حمایت از این صنعت در سالهای اخیر آن را از پیله‌ی تنهایی به در برد و هر سال شاهد توسعه و پیشرفت این صنعت در مناطق مستعد هستیم.
نوغانداری به دلیل ویژگیهایی همچون جنبی بودن و تکمیلی بودن بخش کشاورزی، در کنار دیگر مشاغل می‌تواند موجب ایجاد اشتغال و تأمین درآمد برای خانوارهای روستایی و کشاورزان شود.
گفتنی است تیر ماه ۱۳۹۹ عدیل سروی زرگر با اشاره به پایان خرید تضمینی پیله‌ی تر ابریشم از نوغانداران کشور اظهار کرده بود که امسال(۱۳۹۹) شاهد تولید یکهزار و ۶۵۰ تن پیله‌ی تر ابریشم در کشور بوده‌ایم.
رئیس مرکز توسعه‌ی نوغانداری کشور با بیان اینکه با توجه به تولید ۹۸۰ تن پیله‌ی تر ابریشم در سال پیش از آن، امسال شاهد افزایش ۱۹ درصدی تولید پیله‌ی تر هستیم، گفت: میزان درآمد کسب شده‌ی نوغانداران از فروش پیله‌ی تر ابریشم برای امسال ۳۹ میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه سهم استان گیلان از این میزان تولید، ۵۶۰ تن پیله‌ی تر بود، گفت: امسال۳۰ درصد پیله‌ی تر ابریشم کشور در استان گیلان تولید شد.
سروی زرگر با اشاره به توزیع ۴۶ هزار و ۱۰۰ جعبه تخم نوغان بین نوغانداران کشور، تصریح کرد: ۲۵ هزار خانوار در تولید پیله‌ی تر ابریشم در ۲۲ استان کشور فعالیت می‌کنند.
وی در ادامه به توزیع بیش از ۱۶ هزار جعبه تخم نوغان در استان گیلان نیز اشاره نمود و با بیان اینکه امسال ۵۶۰ تن پیله‌ی تر در این استان تولید شده است، گفت: بیش از ۹۵ درصد پیله‌های تر تولید شده در گیلان را تجار و بازرگانان خریداری کرده‌اند.
وی با بیان اینکه سازمان تعاونی روستایی استان گیلان امسال(۱۳۹۹) بیش از پنج تن پیله‌ی تر ابریشم باکیفیت متوسط خریداری کرده است، اظهار کرد: ۳۶۰ میلیون تومان به وسیله‌ی این سازمان برای خرید تضمینی پیله‌ی تر به حساب نوغانداران واریز شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.