هاتفخبر – بر پایهی دستورالعمل ابلاغی جدید که لازمالاجرا اعلام شده است چگونگی دریافت مجور برای نصب هر گونه مجسمه، تندیس و یادمان در اماکن عمومی از سال 1400 اعلام گردید.
هاتفخبر – بر پایهی دستورالعمل ابلاغی جدید که لازمالاجرا اعلام شده است چگونگی دریافت مجور برای نصب هر گونه مجسمه، تندیس و یادمان در اماکن عمومی از سال 1400 اعلام گردید. به گزارش «هاتفخبر» دستورالعمل صدور مجور ساخت و نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدانهای شهری که در تاریخ 23 اسفند ماه 1399 به همهی دستگاهها و استانها ابلاغ شده، هماکنون لازمالاجرا است. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی با اعلام این مطلب گفت: این دستورالعمل در اجرای آییننامههای قبلی و مصوبهی چهارم شهریور ماه 1397 شورای راهبری توسعهی مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه شده و بر اساس آن، مجسمهها و یادمانهایی برای ساخت مجور میگیرند که بنا است در یکی از اماکن عمومی کشور نصب شوند. مظفری دربارهی پیشینهی این مصوبه نیز گفت: تاکنون سه مصوبه در این زمینه وجود داشته که یکی مصوبهی سال 1338 است و دومی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تاریخ چهارم خرداد 1378 و سومین مصوبه هم مربوط به شورای فرهنگ عمومی به تاریخ 18 آبان 1379 که همهی این مصوبات به دلایلی امکان اجرایی شدن نداشتند. یکی از این دلایل و موانع، تمرکز تصمیمگیری در تهران و حضور مقامات عالی وزارتخانههای مرتبط و همچنین عدم تفویض اختیار برای تصمیمگیری در شهرها و استانها بود که این اختیار در مصوبات قبلی پیشبینی نشده بود و یا ارگانهای مرتبط با موضوع، شعب متناظر را در استان نداشتند.
وی در ادامه افزود: در دستورالعمل جدید اعضای شورای نظارت عبارتند از: ـ معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس شورا ـ مدیرکل هنرهای تجسمی ـ نمایندهی وزارت کشور ـ نمایندهی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ نمایندهی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ـ نمایندهی فرهنگستان هنر ـ یک نفر از استادان هنرهای تجسمی با معرفی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ـ شهردار شهر مرتبط ـ دو نفر از صاحبنظران فرهنگ و هنر به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تصویب شورای فرهنگ عمومی ـ نمایندهی بنیاد شهید ـ نمایندهی وزارت راه و شهرسازی گفتنی است احکام این افراد با امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مدت دو سال اجرایی میشود که در این زمینه در استانها از حضور صاحینظران و استادان هنرهای تجسمی استفاده خواهد شد. همچنین به شورای نظارت استانها تاکید شده تا از ظرفیت هنری انجمنهای هنری و استادان هنرهای تجسمی استان خود که آشنایی کامل با مبانی هنری دارند، استفاده شود. مظفری افزود: وظایف شورای نظارت، سیاستگذاریهای کلان، تایید صلاحیت اعضای شورای استانها، دریافت گزارش از فعالیتهای استانی و رسیدگی به اعتراضات است. وی در زمینهی اعتراض به آرا در استانها نیز توضیح داد: شورای نظارت استانها که با حکم مدیرکل هنرهای تجسمی انتخاب میشوند در صورت رد تقاضای صدور مجوز در استان، این امکان برای متقاضیان وجود دارد که ظرف یکماه اعتراض خود را در ادارات کل به ثبت برسانند و مرجع رسیدگی به شکایات شورای نظارت مرکزی است. شکایت تقاضاهایی بررسی میشود که به اتفاق آرای شورای استان مردود شناخته نشده باشند. مدیرکل هنرهای تجسمی در ادامه گفت: تفویض اختیار به استانهای واجد شرایط برای تصمیمگیری سریع و مبتنی بر موقعیتهای فرهنگی و بومی هر استان است و آرزو میکنم که با اجرایی شدن این دستورالعمل «دیگر شاهد ساخت و نصب آثار غیرحرفهیی وغیرهنری که گاهی موجب وهن شخصیتها و مفاخر ملی و فرهنگی کشور عزیزمان است» نباشیم.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.