کد خبر : 32220
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۳

دانشگاه گیلان میزبان «دومین کنفرانس ملی حفاظت از ماهیان بوم‌زاد ایران»

دانشگاه گیلان میزبان «دومین کنفرانس ملی حفاظت از ماهیان بوم‌زاد ایران»

هاتف – «دومین کنفرانس ملی حفاظت از ماهیان بوم‌زاد ایران» در راستای هم‌افزایی و تبادل نظر محققان علوم ماهی‌شناسی و آبزیان و با هدف نهایی فرهنگسازی در جامعه صبح و عصر روز چهارشنبه‌ی گذشته در اتاق شورای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان به صورت وبینار برگزار شد.

هاتف – «دومین کنفرانس ملی حفاظت از ماهیان بوم‌زاد ایران» در راستای هم‌افزایی و تبادل نظر محققان علوم ماهی‌شناسی و آبزیان و با هدف نهایی فرهنگسازی در جامعه صبح و عصر روز چهارشنبه‌ی گذشته در اتاق شورای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان به صورت وبینار برگزار شد.
به گزارش رسیده در آیین افتتاحیه‌ی این همایش، دکتر سیدضیاالدین میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان و رئیس کنفرانس به معرفی توانمندیها و ظرفیتهای دانشگاه پرداخت و پس از آن دکتر سهیل ایگدری رئیس انجمن ماهی‌شناسی ایران گزارشی از فعالیتهای انجمن و هدف دومین کنفرانس ملی حفاظت از ماهیان بوم‌زاد ایران را ارائه کرد.


دکتر سیدحامد موسوی ثابت عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه گیلان و دبیر علمی این همایش نیز در آیین افتتاحیه‌ی این همایش در سخنانی گفت: ایران به دلیل داشتن تنوع اقلیمی، زیست‌بومهای متنوع آب شیرین و همچنین خطوط ساحلی طولانی، زیستگاهی مهم برای انواع ماهیهای آب شیرین و دریایی است که تاکنون حدود سیصد گونه ماهی آب شیرین از آبهای داخلی ایران شناسایی شده‌اند که حدود یک سوم آنها منحصر به این آب و خاک هستند یعنی بوم‌زاد ایران شناخته می‌شوند.
دکتر موسوی ثابت سپس ادامه داد: تنوع گونه‌یی قابل توجه چیزی حدود یکهزار گونه در بخش ماهیان دریایی، هم در دریای کاسپین و هم در خلیج فارس و دریای عمان ثبت شده است. اما از سوی دیگر به دلیل مداخلات مختلف انسانی، تغییر اقلیم و مدیریت نامناسب منابع طبیعی در سالها و دهه‌های اخیر تهدیدات متعددی متوجه این گنجینه‌ی ارزشمند ذخایر ژنتیکی شده است که با توجه به اهمیت حفاظت از تنوع زیستی ماهیان در کشور و لزوم فرهنگسازی مناسب در این زمینه، پژوهشکده‌ی حوضه‌ی آبی دریای کاسپین دانشگاه گیلان با همکاری انجمن ماهی‌شناسی ایران در راستای هم‌افزایی و تبادل نظر محققان علوم ماهی‌شناسی و آبزیان و با هدف نهایی فرهنگسازی در جامعه اقدام به برگزاری «دومین کنفرانس ملی حفاظت از ماهیان بومی ایران؛ با تاکید بر ماهیان حوضه‌ی آبریز دریای کاسپین» به صورت آنلاین کرد.


دبیر علمی این همایش گفت: ۱۵۲ مقاله به دبیرخانه‌ی همایش رسیده است که از این تعداد ۳۵ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۰۲ مقاله نیز به صورت پوستر مورد پذیرش داوران قرار گرفت.
سخنرانیهای علمی صبح با حضور دکتر مسعود ستاری از دانشگاه گیلان، دکتر سهیل ایگدری از دانشگاه تهران، دکتر صابر وطن‌دوست از دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر کیوان عباسی از موسسه‌ی تحقیقات شیلات ایران به عنوان اعضای پنل برگزار شد که پروفسور حمیدرضا اسماعیلی از دانشگاه شیراز در ارتباط با وضعیت ماهیان بومی ایران و آخرین وضعیت حفاظتی آنها سخنرانی کرد و دکتر غلامی از دانشگاه گیلان در زمینه‌ی اهمیت حقابه‌ی ماهیان در رودخانه‌ها و دیگر منابع آبهای داخلی به ایراد سخنرانی پرداخت.
دکتر حسین مصطفوی از دانشگاه شهید بهشتی نیز در باره‌ی ارزیابی سیمای سرزمین رودخانه‌های حوضه‌ی جنوبی کاسپین با هدف حفاظت ماهیان و پروفسور عبدلی از دانشگاه شهید بهشتی در زمینه‌ی تهدیدات ماهیان مهاجم با تاکید بر گونه‌ی مهاجم تیلاپیا و دکتر بارگاهی در ارتباط با روند انقراض کوسه ماهیان و پروفسور سلطانی نیز با محوریت تهدیدات بیماریهای وارداتی برای ماهیان بومی سخنرانی کردند.


در پنل عصر نیز که با حضور دکتر بهرام فلاحتکار، دکتر جاوید ایمانپور و دکتر حامد موسوی ثابت از دانشگاه گیلان به عنوان اعضای پنل برگزار شد، ابتدا دکتر یورگ فریهوف از موزه‌ی علوم طبیعی برلین آلمان در مورد ارزیابی وضعیت حفاظتی ماهیان آبهای داخلی ایران سخنرانی کرد. سپس دکتر بهرام فلاحتکار از دانشگاه گیلان درباره‌ی ضرورت اجماع ملی در حفاظت از ماهیان خاویاری دریای خزر، پروفسور سدات یرلی ازدانشگاه حاجت‌تپه‌ی ترکیه با عنوان ماهیان مهاجم در مقابل ماهیان بوم‌زاد، دکتر کیوان عباسی از موسسه‌ی تحقیقات شیلات ایران با محوریت بررسی فراوانی ماهیان بومی تالاب انزلی و لزوم حفاظت از آنها، دکتر ناصر کرمی راد از سازمان شیلات با عنوان «ماهی سفید و سه دهه بازسازی ذخایر آن در حوضه‌ی جنوبی دریای خزر»، دکتر سمانه پورسعید از دانشگاه توکیو در باره‌ی حفظ ذخایر ژنتیکی ماهیان بومی با استفاده از سلولهای بنیادی و دکتر محمدعلی خانلر با موضوع «مروری بر توجیه اقتصادی و پیامدهای محیط زیستی و اجتماعی طرح توسعه‌ی ناوگان فانوس ماهیان با تاکید بر حضور کشتی‌های چینی» سخنرانی کردند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.