کد خبر : 31424
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۳

برای آنها که داستان «آواز قوها» را نشنیده‌اند/کیست که می‌خواهد قوهای زیبا بمیرند؟!

برای آنها که داستان «آواز قوها» را نشنیده‌اند/کیست که می‌خواهد قوهای زیبا بمیرند؟!

هاتف‌خبر- سیدحسین ضیابری سیدین – انتشار خبری به نقل از فرمانده‌ی یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان به وسیله‌ی «ایسنا» مبنی بر شکار بی‌رحمانه‌ی قوهای استان، موجی از تاسف و تاثر را بین طرفداران پرندگان، حیوانات و محیط زیست برانگیخت و موجب نگرانی و اندوه شد و اینکه ما به عنوان میزبانان پرندگان بی‌آزار حتی نمی‌توانیم این موجودات زیبا و دلفریب را تا فروردین ‌ماه در گیلان تحمل کنیم.

هاتف‌خبر- سیدحسین ضیابری سیدین – انتشار خبری به نقل از فرمانده‌ی یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان به وسیله‌ی «ایسنا» مبنی بر شکار بی‌رحمانه‌ی قوهای استان، موجی از تاسف و تاثر را بین طرفداران پرندگان، حیوانات و محیط زیست برانگیخت و موجب نگرانی و اندوه شد و اینکه ما به عنوان میزبانان پرندگان بی‌آزار حتی نمی‌توانیم این موجودات زیبا و دلفریب را تا فروردین ‌ماه در گیلان تحمل کنیم.
ماجرا از این قرار است که فرمانده‌ی یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان با اشاره به شکار بی‌رحمانه‌ی قوها به وسیله‌ی برخی از سودجویان گفت: این موضوع موجب رنج و نگرانی ما است.
ساسان اکبری‌پور به ممنوع بودن شکار در طول امسال‌ اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود این ممنوعیت تخلفات مرتبط با شکار افزایش یافته و به همین دلیل اداره‌ی کل محیط زیست استان نیز کشت و کنترل خود را بیشتر کرده است.
وی افزود: هیچ پروانه‌ی شکار امسال صادر نشده اما برخی متخلفان همچنان برای شکار وارد عمل می‌شوند که ما هم در صورت مشاهده با این تخلفات برخورد جدی می‌کنیم.
اکبری‌پور همچنین با اشاره اینکه شکارچیان متخلف مرغابی‌سانان را بیش از دیگر پرندگان مهاجر استان شکار می‌کنند، خاطر نشان کرد: متاسفانه شکار قوهای گیلان نیز بیش از گذشته مورد توجه این سودجویان قرار گرفته است.
فرمانده‌ی یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: قوها معمولاً برای تغذیه وارد آبگیرها می‌شوند، در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند و به همین دلیل مورد شکار شکارچیان بی‌رحم قرار می‌گیرند.
وی با اشاره به ممنوع بودن شکار قو نیز خاطر نشان کرد: جریمه‌ی شکار قو بسیار سنگین است به همین دلیل از مردم تقاضا می‌کنیم با قوها مهربان باشند و تاکید کرد که با متخلفان در این زمینه برخورد جدی و قانونی خواهد شد.


اکبری‌پور با اشاره به اینکه قوهای مهاجر از سیبری به اکوسیستمهای گیلان آمده‌اند، خاطر نشان کرد:جمعیت قو‌های امسال بیش از سال گذشته است و دلیل آن هم می‌تواند سرمای هوا و شرایط زیستی مناسب در تالابهای استان گیلان باشد.
وی با بیان اینکه بیشتر شکارچیان و خریداران قوهای گیلان بومی هستند، تاکید کرد: متاسفانه گزارشهایی می‌رسد که در بازار تولم‌شهر صومعه‌سرا و بازار لنگرود به صورت موردی پرندگان مهاجر همچون قو به فروش می‌رسد که البته ما رصد می‌کنیم تا از بروز چنین تخلفاتی جلوگیری شود.
فرمانده‌ی یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان سپس گفت: دیده می‌شود که طبیعت‌دوستان، پرندگان مهاجر زنده را در بازارهای محلی خریداری و در طبیعت رها می‌کنند که این موضوع جای خوشحالی و قدردانی دارد.
وی با بیان اینکه قوهای گیلان تا فروردین ماه در اکوسیستمهای استان می‌مانند، افزود: شکار قوهای گیلان که به وسیله‌ی برخی از سودجویان انجام می‌شود موجب رنج و نگرانی ما است و انتظار داریم همه با قوها مهربان باشند و به گرمی از این پرندگان زیبا در استان پذیرایی کنند
و اما دو نکته‌ی جالب که ممکن است در باره‌ی قوها نمی‌دانستیم..
۱) یکی از ویژگیهای جالب توجه قوها که می‌تواند محل بررسی قرار گیرد این است که قوها تک‌همسر هستند. در دو سالگی زوج خود را انتخاب می‌کنند و زوج شدن بین آنها می‌تواند تا سالها و گاه تا پایان عمر ادامه پیدا کند.
دانشمندان دلایلی گوناگون برای چرایی ایجاد تک‌همسری قوها عنوان کرده‌اند. یکی از این دلایل آن است که قوی نر با ماندن در کنار شریکش می‌تواند اطمینان حاصل کند که قوی ماده مواد غذایی مورد نیاز برای فصل جفتگیری را به دست خواهد آورد و نر هم می‌تواند بچه‌هایی تندرست از ژن خود داشته باشد.
قوهایی که چندین سال با هم سر می‌کنند روحیه‌ی همکاری بیشتر با هم پیدا می‌کنند و این احتمال به ثمر رسیدن بهتر جوجه‌ها را افزایش می‌دهد.
از دیگر دلایل تک‌همسری بین قوها می‌توان به این نکته اشاره کرد که چون قوها بیشتر مهاجرت می‌کنند و این مهاجرت انرژی بسیاری از آنها می‌برد، آنها نیاز به این دارند تا در فصلهایی مشخص از سال و در مدت زمان کم میزان غذای فراوان دریافت کنند. اینکه ماده‌یی بتواند نری را در همه‌ی طول سال در کنار خود داشته باشد این امکان را به او می‌دهد که با افزایش سلطه‌ی خود، زمینهای پرغذای بیشتری را در اختیار داشته باشد و ساده‌تر به تغذیه و ذخیره کردن مواد غذایی بپردازد.
۲) موضوع دوم اینکه در نوشتار رومیان و یونانیان باستان به «آواز قو» اشاره شده که «هنگام مرگش» خوانده می‌شود. ارسطو نخستین اشاره را به این «آواز قوها» داشته است.
در حکایتهای ازوپ، قویی در پاسخ به پرسش رهگذری که از او دلیل نغمه‌سراییش پیش از مرگ را می‌پرسد، می‌گوید که او از آن رو آواز می‌خواند که «به زودی به جایی خواهد رفت که دیگر نه دشمنی دارم، نه شکارچی به سراغم می‌آید و نه گرسنگی را تجربه خواهم کرد.»
بنا به گفته‌ی افلاطون، سقراط نیز بر این باور بوده است که قوی در حال مرگ زیباییهای بهشت را در نغمه‌اش پیش‌بینی می‌کند.
رابطه‌ی قو با جهان پس از مرگ و دانش آنها از آنکه پس از مرگ چه در پیش است تا آنجا پیش رفته است که باوری شکل گرفته که در آن تصور می‌شود «روح همه‌ی شاعران بزرگ در بدن قوها ظهور پیدا می‌کند.»

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.