کد خبر : 29662
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۶

دانش‌آموزانی که نوشت‌افزار نمی‌خرند! صنف کتاب و نوشت‌افزارفروشی دارد ورشکست می‌شود

دانش‌آموزانی که نوشت‌افزار نمی‌خرند! صنف کتاب و نوشت‌افزارفروشی دارد ورشکست می‌شود

هاتف‌خبر – شیوع «ویروس کرونا»، نوسانات ارزی و افزایش قیمت ناگهانی انواع نوشت افزار سبب شده است تا کسب و کار این صنف امسال از رونق بیفتد.

هاتف‌خبر – شیوع «ویروس کرونا»، نوسانات ارزی و افزایش قیمت ناگهانی انواع نوشت افزار سبب شده است تا کسب و کار این صنف امسال از رونق بیفتد.
دانش‌آموزانی که حتی ترجیح می‌دهند مدرسه نروند و در کلاسهای آنلاین و با استفاده از تدریس سیستم شاد مسائل درسی خود را حل کنند، حالا کمتر از همیشه به نوشت‌افزار نیاز دارند و همین موضوع روی فروش این محصولات تاثیرگذاشته و تا ۸۰ درصد سبب کاهش خرید نوشت‌افزار شده است.
حسین صفری که نایب رئیس اتحادیه کتاب و نوشت‌افزارفروشان رشت و حومه است در این باره در گفت‌وگوی اختصاصی با «هاتف‌خبر» می‌گوید: از ۱۵ شهریور که مدارس بازگشایی شدند تنها چند روز فروش نوشت‌افزار خوب بود اما مجدداً رکود در بازار فروش حکمفرما شد.
وی می‌گوید: از اسفند ماه ۱۳۹۸ بازار نوشت‌افزار در رشت همراستا با دیگر نقاط کشور روز به روز به سمت کاهش پیش رفت و حالا کاملاً به رکود رسیده است.
حسین صفری با اشاره به اینکه همه‌ی نوشت‌افزار موجود در بازار با افزایش قیمت روبه‌رو شده‌اند گفت: این افزایش قیمت مزید بر علت شرایط کرونایی شده و خریدها را کاهش داده است.
مدیر عامل تعاونی کتاب و نوشت‌افزارفروشی رشت و حومه سپس توضیح داد: اگر کار نظارت بر واردات، تولید داخل و همچنین ضمانتهای لازم برای حمایت از این صنف صورت بگیرد شاید بتوان این بازار را از سقوط نجات داد.


وی با اشاره به اینکه راهکار اساسی برای برون رفت از این مساله حمایت دولت با اعطای وامهای کم‌بهره است گفت: همچنین اجناسی که تولید داخل هستند باید با قیمت مصوب و بدون افزایش قیمت ارائه شوند.
حسین صفری با اشاره به اینکه یک بسته کاغذ A4 کپی‌مکس که ارزانترین کاغذ است هم اکنون حدود ۵۵ هزار تومان به فروش می‌رسد گفت: یعنی هر برگ کاغذ ۱۱۰ تومان برای ما آب می‌خورد که این مساله فاجعه‌ی بزرگ است.
وی با اشاره به اینکه حمایتها نباید تنها جنبه‌ی نمادین داشته باشد بلکه باید واقعی بوده و بتواند نیازهای این صنف را تامین کند، گفت: مثلاً امسال آموزش و پرورش خودش مسوولیت تحویل کتابهای درسی را بر عهده گرفت و این کار لطمه‌یی بزرگ به فروش ما وارد کرد.
مدیر عامل تعاونی کتاب و نوشت‌افزار رشت و حومه سپس گفت: کتابفروشیها سالیان سال بود که در این زمینه فعالیت می‌کردند و به تجربه‌یی لازم و کافی در این زمینه رسیده بودند اما امسال نه تنها کتابها بین دانش‌آموزان خوب توزیع نشد بلکه کتابهای دانش‌آموزان جامانده و ثبت نام نکرده نیز به دست آنها نرسیده است و هنوز هم با مشکل روبه‌رو هستند.
صفری تاکید نمود: برگرداندن کار توزیع کتابهای درسی به مرجع اصلی آن می‌تواند یکی از زمینه‌های حمایتی باشد.
سید صادق سمیع‌زاده هم شرایط کرونایی و افزایش قیمتها را، تبری بر تنه‌ی نحیف درخت کتابفروشی می‌داند و می‌گوید: ما دیگر توان سر پا ماندن نداریم.
وی که کتابفروشی و نوشت‌افزاری «ِارم» را در رشت مدیریت می‌کند می‌افزاید: با نوسانات ارزش اجناس خارجی افزایشی ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی داشته‌اند که برای خانواده‌ها خرید آنها مشکل است.
او ادامه می‌دهد: گذشته از افزایش قیمت شرایط کرونایی و برگزاری کلاسهای آنلاین و استفاده از فضای مجازی سبب کاهش میزان مصرف محصولات مرتبط با نوشت‌افزار شده است به گونه‌یی که فروش امسال ما نسبت به سال گذشته حدود ۸۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.
سمیع‌زاده می‌گوید: خانواده‌ها هم‌اکنون به دلیل گران شدن کالاها ترجیح می‌دهند نوشت‌افزار ساده‌تر و ارزانتر برای فرزندان خود خریداری کنند، گفت: امیدوارم هر چه زودتر دولت تدبیری برای این مساله به کار گیرد.
وی با اشاره به اینکه نوشت‌افزاری که ما امروز به این قیمت می‌فروشیم فردا باید با قیمتهای گرانتر بخریم، گفت: این سیکل معیوب سبب لطمه وارد شدن به فروشنده و خریدار می‌شود و تکلیف هیچکدام مشخص نیست.
صاحب یک نوشت‌افزارفروشی دیگر خاطر نشان کرد: فروش محصولات قابل ارائه‌ی او نسبت به مهر ماه گذشته ۹۰ درصد کاهش داشته است.
وی همچنین می‌گوید: دیگر کار نوشت‌افزارفروشی سوددهی ندارد و باید به فکر ایجاد شغلی دیگر بود.
او می‌افزاید: حتی ارائه‌ی وامهای کم بهره نیز در چنین شرایطی دردی دوا نمی‌کند چون شما جنس را باید گران بخرید و گران هم بفروشید. اگر وام دریافت کنید، جنسهایی که می‌خواهید بخرید که ارزان نمی‌شوند.
به هر حال به نظر می‌رسد یکی از صنفهایی که در شرایط کرونایی آسیب جدی دیده‌اند «نوشت‌افزارفروشیها» هستند که نیازمند توجه و حمایت دولتی هستند.
در این شرایط بحرانی اگر مدارس هم تعطیل شوند، دیگر باید فاتحه‌ی نوشت‌افزارفروشیها را خواند و عطای این شغل را به لقایش بخشید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.