هاتفخبر – روز جمعهی گذشته شهردار رشت با سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سفیر ایران در کشور جمهوری آذربایجان دیدار و گفتوگو کرد.
هاتفخبر – روز جمعهی گذشته شهردار رشت با سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سفیر ایران در کشور جمهوری آذربایجان دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش «هاتفخبر» از واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شهرداری رشت، در نشستی که شهردار رشت با سخنگوی وزارت امور خارجهی جمهوری اسلامی ایران و سفیر ایران در جمهوری آذربایجان با حضور شماری از مدیران شهرداری برگزار کرد، دکتر حاجمحمدی سفر وی و هیات همراه را به استان گیلان منشای خیر دانست و با اشاره به تشابهات اقلیمی بین مرکز گیلان و مرکز جمهوری آذربایجان اظهار کرد: باید بتوانیم همکاریهای دوجانبهی فرهنگی بین این دو منطقه را بیش از پیش فراهم کنیم. وی با ارائه توضیحاتی در بارهی برند رشت به عنوان شهر خلاق خوراکشناسی یونسکو گفت: میشود از این ظرفیت در توسعهی گردشگری بهره برد. شهردار رشت سپس خاطر نشان کرد: هرچند رشت به دلیل مشکلات موجود در ساختارها با دستاوردها فاصله دارد، اما به دلیل وجود منطقهی آزاد انزلی و مسافت کم با پایتخت کشور، حضور بیش از ۳۰ میلیون گردشگر در سال و با سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی میتواند بر مشکلات فائق بیاید.
دکتر حاجمحمدی آغاز فعالیتهای جدید شهرداری را موجب تحولات آینده در این شهر توصیف کرد و با بیان اینکه سرمایهگذاری مهمترین ابزار توسعهی شهری است گفت: رشت پتانسیلهای بسیاری برای سرمایهگذاری دارد که باید از این توانمندیها استفاده کرد. وی ادامه داد: رشت جزو ۱۵ کلانشهر نخست کشور است و با توجه به پتانسیلهای فراوان، آمادگی پذیرش سرمایهگذاران داخلی و خارجی را دارد. شهردار مرکز استان گیلان از تالاب ۳۵ هکتاری عینک که در وسط شهر رشت قرار دارد به عنوان بزرگترین تالاب شهری یاد کرد و افزود: میتوان از این تالاب به عنوان نقطهی ثقل گردشگری این شهر استفاده کرد. حاجمحمدی ساختمانهای تاریخی مرکز شهر به ویژه ساختمان شهرداری رشت را از زیباترین ساختمانهای تاریخی توصیف کرد و یادآور شد: امروز از این ساختمان برای انجام امور فرهنگی استفاده میشود و به زودی عملیات مرمت آن نیز انجام شده و تبدیل به «موزهی بلدیه» خواهد شد.
وی با بیان اینکه رشت شهر نخستینها است گفت: این شهر نخستین شهر در کشور بود که از سال ۱۲۸۶ دارای شهرداری شد و از سال ۱۳۰۴ دارای انجمن شهر گردید و هماکنون ساختمان شهرداری نیز بیش از ۱۰۵ سال قدمت دارد. این مدیر شهری افزود: رشت در تمدن تاریخی و فرهنگی از تاریخیترین شهرهای کشور بوده و دارای جاذبههای ملی و فراملی بسیاری است. حاجمحمدی با اشاره به ثبت رشت به عنوان شهر خلاق خوراک در یونسکو گفت: بیش از یکهزار مرکز مرتبط با خوراک و رستوران در این شهر وجود دارد و نخستین شهری است که طرح «شبهای روشن» در آن اجرایی شده است. وی با ارائهی توضیحاتی پیرامون «شبهای روشن» رشت، از گاریهای کبابرشتی به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری این شهر یاد کرد و گفت: این فعالیت میتواند همتراز و همارزش صنایع دستی باشد. شهردار رشت با اشاره به باز بودن مغازههای شهر تا پاسی از شب افزود: رشت دارای مردمی زنده دل است و این مهم میتواند جاذبهیی بسیار خوب و موثر برای مردم جمهوری آذربایجان باشد. مدیریت شهری رشت سپس تصریح کرد: گیلان منطقهی هلال حاصلخیز جهان است و اگر منطقهی خاورمیانه نقاط حاصلخیز داشته باشد، آن نقاط بیشک سه استان شمالی کشورما خواهند بود.
مدیر برنامههای شهر خلاق خوراکشناسی رشت در یونسکو نیز در این دیدار از آمادگیهای این شهر برای اجرای تورهای گردشگری حوراک خبر داد. علیرضا قانع هم در این نشست گفت: مقرر شد تا مزرعهای تهیه شود و گردشگران از نزدیک شاهد «طرح از مزرعه تا سفره» شوند. وی با بیان اینکه در زمینهی خوراک، آموزشگاهی با عنوان مدرسهی آشپزی در رشت دایر شده است، افزود: در این راستا قرار است آکادمی خوراک نیز در این شهر تاسیس شود.
مدیر برنامههای یونسکو در شهر خلاق خوراکشناسی رشت سپس خاطر نشان کرد: رشت در کنار گردشگری طبیعت و تاریخی، جزو ۳۶ شهر جهان است که در زمینهی شهر خلاق خوراک فعالیت میکند. قانع در ادامه گفت: ظرفیت فراوانی در این زمینه در رشت وجود دارد به شرط آنکه بتوان از ظرفیتهای دیپلماسی شهری درست بهره برد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.