هاتفخبر – کارشناسان کشاورزی یکی از راهکارهای افزایش تولید و بالا بردن راندمان را مکانیزاسیون همهی مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج میدانند.
هاتفخبر – کارشناسان کشاورزی یکی از راهکارهای افزایش تولید و بالا بردن راندمان را مکانیزاسیون همهی مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج میدانند. مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به افزایش میزان نشای مکانیزهی برنج در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال پیش از آن میگوید: امسال ۶۷ درصد زمینهای شالیزاری استان گیلان به صورت مکانیزه کشت شدهاند. ابراهیم اکبرزاده با اشاره به اینکه نشای مکانیزه سبب سرعت عمل، آسانتر شدن کار برداشت و افزایش راندمان تولید محصول برنج میشود گفت: امسال ۱۵۷ هزار هکتار از شالیزارهای استان گیلان به صورت مکانیزه کشت شده است. وی گفت: استان گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار است که هر سال از تبدیل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک برداشتی از آنها حدود ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن برنج سفید به دست میآید. وی ادامه داد: استان گیلان که بزرگترین تولیدکنندهی ارقام بومی و باکیفیت برنج کشور است با ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار، رتبهی یکم کشور را از نظر سطح زیرکشت و رتبهی دوم کشور را از نظر تولید برنج به خود اختصاص داده است.
کارشناسان بخش شاورزی اعتقاد دارند که مکانیزاسیون تولید برنج میتواند سبب بالا رفتن راندمان تولید این محصول استراتژیک در استان گیلان شود. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان هم اعتقاد دارد: افزایش تولید مکانیزهی برنج یکی از راهکارهای مهم و اساسی کاهش هزینههای تولید این محصول است و میتوان با تولید مکانیزهی برنج هزینههای موجود را کاهش داد. مهندس الماسی با بیان اینکه امسال در ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای استان گیلان برنج کشت شده است، افزود: برداشت برنج از امرداد ماه آغاز شده و تا پایان شهریور ادامه دارد و به طور میانگین ۷۵۰ هزار تن برنج سفید در استان گیلان تولید میشود. وی با بیان اینکه بیش از ۳٠٠ هزار بهرهبردار در زمینهی تولید برنج در استان گیلان دخیل هستند، ادامه داد: کاهش هزینههای تولید، افزایش ارزش افزودهی این محصول استراتژیک را به دنبال خواهد داشت که این موضوع با تولید مکانیزهی برنج محقق میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با تاکید بر اینکه برای تجهیز و مکانیزاسیون به کشاورزان تسهیلات پرداخت شده است، اظهار کرد: پیشبینی میشود امسال در ۱۸۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان برداشت محصول برنج به صورت مکانیزه انجام شود. این میزان برداشت مکانیزهی برنج نسبت به سال گذشته افزایشی قابل توجه دارد، هر چند که هنوز تا رسیدن به وضعیت ایدهآل فاصله وجود دارد. یکپارچهسازی زمینهای کوچک، یکدست کردن کاشت ارقام بومی و پرمحصول در هر منطقه و بهرهگیری از ماشینآلات مدرن و بهروز برداشت برنج میتواند زمینههایی باشد ه تولید محصول برنج در استان گیلان افزایش پیدا کند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.