کد خبر : 24937
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۶

معلولان برای رفت و آمد در شهر رشت با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند

معلولان برای رفت و آمد در شهر رشت با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند

هاتف‌خبر – مدیرکل بهزیستی استان گیلان با بیان اینکه افراد معلول برای تردد و آمد و شد در معابر شهر رشت با مشکلات بسیاری روبه‌روهستند گفت: شهر رشت علاوه بر معلولان و نابینایان حتی برای تردد افراد سالم هم ایمن نیست.

   هاتف‌خبر – مدیرکل بهزیستی استان گیلان با بیان اینکه افراد معلول برای تردد و آمد و شد در معابر شهر رشت با مشکلات بسیاری روبه‌روهستند گفت: شهر رشت علاوه بر معلولان و نابینایان حتی برای تردد افراد سالم هم ایمن نیست.
دکتر حسین نحوی‌نژاد با بیان اینکه شهر رشت به هیچ عنوان آمادگی پذیرفتن معلولان، سالمندان، نابینایان و حتی ناشنوایان را ندارد، از شهرداری خواست تا در مناسب‌سازی محیط شهری اقدام کند و اظهار نمود: این شهر حتی برای تردد افرادی که دچار معلولیت نیستند هم مناسب نیست.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولان جسمی و حرکتی و نابینایان را طبق قوانین و مقررات موجود، وظیفه‌ی دستگاه‌ها و شهرداریها دانست و افزود: برخی از این حوزه‌ها وقتی با اعتراض ما در مورد عدم مناسب‌سازی مواجه می‌شوند کمبود بودجه را بهانه کرده و از تکلیف قانونی خود شانه خالی می‌کنند.
دکتر نحوی‌نژاد با بیان اینکه وی به عنوان یک مسوول دولتی از شرایط نامناسب شهری برای معلولان و نابینایان عذرخواهی می‌کند، تصریح کرد: خیابانهای شهر رشت و دیگر شهرهای استان به گونه‌یی هستند که حتی برای تردد افراد عادی نیز مشکل‌ساز می‌شوند اما با تمام این احوالات کسی پاسخگو نقیصه‌های موجود نیست.
وی اوضاع بسیار بد مناسب‌سازی شهرها برای معلولان، نابینایان و ناشنوایان در سراسر کشور را نیز مورد تأکید قرار داد و ابراز کرد: استان گیلان در بین دیگر استانهای دیگر در زمینه‌ی مناسب‌سازی خدمات شهری اوضاعی به مراتب بدتر و وخیم‌تر دارد به طوریکه زیر ۳۰ درصد از اماکن عمومی آن برای معلولان مناسب‌سازی شده است.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان مهمترین علت وضعیت شهرستانهای استان از نظرعدم رعایت اصول مناسب‌سازی امکانات برای معلولان را بی‌توجهی شهرداریها دانست و گفت: برای تحقق این مهم، قانون و کمیسیون به اندازه‌ی کافی در کشور وجود دارد اما عزم و اراده‌یی برای اجرایی کردن آن مشاهده نمی‌شود.
دکتر نحوی‌نژاد با بیان اینکه ریاست کمیسیون مناسب‌سازی را وزیر کشور و در استانها نیز استانداران بر عهده دارند، خاطر نشان کرد: ما نمی‌گوییم که در کل کشور و یا در استان گیلان هیچ کاری در جهت مناسب‌سازی خدمات شهری و امکانات عمومی برای معلولان و نابینایان انجام نشده بلکه معتقدیم مجموعه‌ی این اقدامات بسیار ناچیز بوده است.
وی قائل شدن مجازات در ماده‌ی ۵ قانون معلولان برای دستگاه‌هایی که مقررات مناسب‌سازی شهری را اجرایی نمی‌کنند نیز را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: طبق این قانون هر فردی به عنوان یک شهروند می‌تواند به علت عدم مناسب‌سازی شهری برای معلولان از دستگاه متخلف به دادگاه دیوان عدالت اداری و یا دیگر محاکم قضایی شکایت کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.