کد خبر : 24392
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۲

پیشنهاد ما برای مطالعه؛ «رمانتسم آلمانی»

پیشنهاد ما برای مطالعه؛ «رمانتسم آلمانی»

هاتف‌خبر – نسرین پورهمرنگ – تازه‌های کتاب در ایران – رمانتیسم آلمانی؛ مفهوم رمانتیسم آلمانی اولیه/فردریک بیزر/ ترجمه‌ی‌ سیدمسعود آذرفام/ انتشارات ققنوس/ 360 صفحه

   هاتف‌خبر – نسرین پورهمرنگ – تازه‌های کتاب در ایران – رمانتیسم آلمانی؛ مفهوم رمانتیسم آلمانی اولیه/فردریک بیزر/ ترجمه‌ی‌ سیدمسعود آذرفام/ انتشارات ققنوس/ 360 صفحه
«رمانتیسم آلمانی؛مفهوم رمانتیسم آلمانی اولیه»، عنوان کتابی است که به تازگی به قلم «فردریک بیزر»؛ با ترجمه‌ی فارسی منتشر شد. فردریک چارلز بیزر؛ فیلسوف آمریکایی و استاد فلسفه در دانشگاه سیراکوس نیویورک است. وی یکی از محققان انگلیسی زبان پیشتاز در زمینه‌ی ایده‌آلیسم آلمانی است. علاوه بر آثارش در زمینه‌ی ایده‌آلیسم آلمانی، بیزر همچنین درباره‌ی رمانتیسم آلمانی و فلسفه‌ی بریتانیایی در قرن نوزدهم نیز آثاری نوشته است.
وی برای تحقیقات خود در سال 1994 بورسیه‌ی گوگنهایم را دریافت كرد و در سال 2015 «درجه‌ی شایستگی» جمهوری فدرال آلمان به وی اعطا شد.
یکی از جنبش‌های مهم فکری دوران مدرن را می‌توان جنبش رمانتیسم دانست. نحله‌ی آلمانی این جنبش از شهر ینا در ایالت تورینگن سربرآورد و با گسترشی چشمگیر در سرتاسر اروپا در حوزه‌های مهمی همچون فلسفه، ادبیات، زیبایی‌شناسی، اخلاق و سیاست تاثیرگذار بوده است.
محققان رمانتیسم آلمانی، سه دوره را برای این جنبش تشخیص داده‌اند که عبارتند از: رمانتیسم اولیه، رمانتیسم برین و رمانتیسم متأخر.
کتاب رمانتیسم آلمانی به واقع دربرگیرنده‌ی نقد و بررسی دوره‌ی نخست این جنبش طی سال‌های 1797 تا 1802 میلادی است.
محقق درصدد بوده است تا برای خوانندگان انگلیسی زبانی که با این حوزه‌ی معرفتی و مطالعاتی آشنایی ندارند، مباحثی مقدماتی را فراهم سازد. بیزر برخلاف آنچه رایج است و جنبش رمانتیسم را به نقد ادبیات، هنر و زیبایی‌شناسی محدود می‌داند، می‌کوشد تا فلسفه‌ی مغفول مانده در پس نقادی‌های زیبایی شناختی و ادبی این جنبش را شرح و تبیین نماید.
حوزه‌های معرفت‌شناسی، متافیزیک، اخلاق‌شناسی و سیاست جملگی ابعاد فلسفی جنبش رمانتیسم را بهتر آشکار می سازند و ارتباط آنها را می‌توان با نقادی‌های ادبی و هنری جست و جو کرد. بنا بر تبیینی که بیزر ارایه می‌دهد، جنبش رمانتیسم برخلاف تحلیل‌های پست‌مدرنیستی، ضدروشنگری و عقل‌باوری نبوده است بلکه اهدافی اخلاقی، معرفت‌شناسی و متافیزیکی را جست و جو می‌کرده است. وی از این که تاکنون جنبش رمانتیسم موضوع پژوهشی منتقدان ادبی بوده گلایه می‌کند.
محقق در این کتاب روش هرمنوتیکی و تاریخی را برگزیده است، چرا که روشی مورد پسند و گزینش خود رمانتیک‌ها بوده است. بدین ترتیب وی کوشیده تا رمانتیک‌ها را از درون و براساس اهداف و زمینه‌ی تاریخی خود آنها تفسیر کند. به نظر وی رمانتیک‌ها ربط بسیاری به علایق معاصر دارند، اما وی این ربط را از طریق تحمیل چشم اندازهای معاصر به گذشته نتیجه نمی‌گیرد، وی ارتباطی را به متون آنها نسبت نمی‌دهد بلکه پس از بازسازی تاریخی متون، چنین ربطی را از آنها نتیجه می‌گیرد.


بیزر در پیشگفتار کتاب خود آورده است:« رویکرد من در قبال رمانتیسم اولیه عمدتا ملهم از کتاب درخشان رودولف هایم –مکتب رمانتیک- بوده است و من اثر خود را ادامه‌ی پروژه ی اصلی «هایم» می‌دانم. این هایم بود که نخستین بار بر تعلیق پیش‌داوری‌های سیاسی و فرهنگی پای فشرد و رمانتیسم را به موضوع مطالعه‌ی تاریخی بدل ساخت.»
وی همچنی افزوده است: «مطالعات من در باب رمانتیسم اولیه به دوران دانشجویی‌ام در آکسفورد بازمی‌گردد زمانی که برای نخستین بار تحت تاثیر شلینگ و نووالیس قرار گرفتم، با این که نمی‌دانستم این متفکران بخشی از جنبش فکری وسیع‌تری با عنوان رمانتیسم اولیه‌اند. مطالعه‌ی رمانتیسم اولیه در آن دوران در آکسفورد امری عجیب بود و من در این راه تنها بودم. آکسفورد در آن زمان سنگر مدرسی‌گری بود، چنان که امروز نیز است، و به رمانتیسم اولیه اگر وقعی نهاده می‌شود تنها از آن روست که نفی مدرسی‌گری تلقی می شود. در ملاقاتی به یاد ماندنی آیزایا برلین مرا به خاطر تلاش‌هایم تشویق کرد؛ آرزویم این بود که فرصت بیشتری می‌داشت تا از مصاحبت با او بیشتر بهره می بردم.»
این کتاب از ده فصل تشکیل شده است که به واقع ده مقاله هستند که نویسنده در مناسبت‌های مختلف زمانی آنها را به نگارش درآورده است، اگرچه مرتبط و منسجم می‌باشند و خواننده می‌تواند آنها را جداگانه نیز مورد مطالعه قرار دهد.
پیش از این کتاب «پس از هگل» از فردریک بیزر و توسط همین مترجم –سیدمسعود آذرفام- به فارسی ترجمه و نشر ققنوس آن را منتشر ساخته بود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.