هاتفخبر – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از اجرای «طرح تولید محصول سالم» برای چهار محصول زراعی و باغی این استان خبر داد.
هاتفخبر – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از اجرای «طرح تولید محصول سالم» برای چهار محصول زراعی و باغی این استان خبر داد. به گزارش «هاتفخبر» مهندس علی درجانی در این باره گفت: نظر به ارتقای سطح مهارتهای شغلی زنان کشاورز گیلانی با رویکرد آموزش و ترویج تولید و مصرف محصول کشاورزی استاندارد و با محوریت اجرایی نمودن دستورالعمل حد مجاز آلایندهها در محصولات کشاورزی در راستای موافقتنامهی منعقد شده بین معاونت امور زنان و خانوادهی ریاست جمهوری با دفتر توسعهی فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی، موسسهی آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، شیوهنامهی طرحی با موضوع «استقرار استانداردهای ملی حد بیشینهی آلایندهها در محصولات کشاورزی ویژهی مزارع زنان روستایی» را به همهی استانها کشور ابلاغ کرد. وی خاطر نشان کرد: هدف اصلی و کلی این طرح فراهم نمودن زمینهی ایجاد و توسعهی کسب و کار برای خانوارهای روستایی و عشایری است. مهندس درجانی افزود: در راستای اجرای موافقتنامهی یاد شده، تولید سالم چهار محصول زراعی و باغی استان گیلان همچون «برنج»، «بادام زمینی»، «کیوی» و «سبزی و صیفی» در طول امسال در شهرستان آستانهی اشرفیه، رودسر و رشت در نظرگرفته شده است. وی خاطر نشان کرد: در این زمینه آموزشهای لازم به زنان روستایی با همکاری کارشناسان مراکز بهداشت ارائه شده و دریافت گواهی تولید محصول سالم با کلینیک گیاهپزشکی، احراز کد با هماهنگی کارشناس مسوول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان صورت میپذیرد ضمن اینکه کارشناس ادارهی کل استاندارد استان گیلان نیز در طول فرآیند اجرایی این پروژه، دستورالعملهای لازم در زمینهی پلمب محصول، شرکت بازرسی و آزمایشگاه بررسی حد مجاز آلایندها را ارائه خواهد داد.
وی افزود: زنان روستایی در زمینهی سلامت و ایمنی، کیفیت و کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی، ترویج فرهنگ مصرف و تهیهی برند محصولات کشاورزی نقشی مهم دارند و جامعهی هدف این طرح نیز ترجیحاً اعضای صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی، تسهیلگران و زنان کارآفرین بوده و دورههای آموزشی با موضوع مدیریت مزرعه، تغذیهی گیاهی، مبارزه با آفات و بیماریهای محصولات کشاورزی برای مخاطبان طرح در دستور کار ترویج خواهد بود. مهندس درجانی سپس خاطرنشان کرد: هماهنگی و برنامهریزی روند اجرای طرح نیز به وسیلهی عوامل اجرای آن در قالب کارگروه فنی پیگیری میشود که اعضای آن متشکل از مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی، استادان دانشکدهی کشاورزی و دانشگاه آزاد اسلامی، کارشناس مسوول واحد امور زنان روستایی، کارشناس مسوول محیط زیست و سلامت غذای سازمان، محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و موسسهی تحقیقات برنج، کارشناس ادارهی کل استاندارد استان، روسای ادارات آموزش و ترویج و مسوولان کلینیک گیاهپزشکی شهرستانهای رودسر، رشت و آستانهی اشرفیه بوده و در سر روه کارگروه یاد شده نیزرئیس سازمان جهاد کشاورزی استان است. گفتنی است بدینوسیله بسترهای لازم برای بهرهگیری از ظرفیت، توانمندی و پتانسیل بخشهای مرتبط و دستگاههای درون و برون سازمانی در تولید و مصرف محصول سالم مهیا میگردد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.