هاتفخبر – دومین اثر بزرگ طبیعی ایران در چهلوسومین اجلاس کمیتهی میراث جهانی یونسکو در باکوی جمهوری آذربایجان در فهرست جهانی قرار گرفت.
هاتفخبر – دومین اثر بزرگ طبیعی ایران در چهلوسومین اجلاس کمیتهی میراث جهانی یونسکو در باکوی جمهوری آذربایجان در فهرست جهانی قرار گرفت. به گزارش «هاتفخبر» از خبرگزاریها در چهلوسومین اجلاس کمیتهی میراث جهانی یونسکو که با حضور محمدحسن طالبیان (معاون میراث فرهنگی کشور) در باکوی جمهوری آذربایجان برگزار شد، پروندهی جنگلهای هیرکانی با نظر موافق اعضای این کمیته در فهرست یونسکو ثبت جهانی شد. گفتنی اینکه چهلوسومین اجلاس کمیتهی میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) از روز دوشنبه ۱۰ تیر با حضور ۱۸۰ کشور از جمله ایران در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان آغاز به کار کرد و روز جمعه ۱۴ تیر ماه(امروز) پروندهی ایران در این اجلاس بررسی شد. ایران پیش از این دارای ۲۳ اثر تاریخی و طبیعی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو بوده که شامل ۲۲ اثر تاریخی و یک اثر طبیعی(بیابان لوت) است و با ثبت این پرونده تعداد آثار جهانی ایران به عدد ۲۴ رسید. محمدحسن طالبیان در این باره توضیح داد: ثبت جهانی این اثر افتخاری دیگر برای جمهوری اسلامی ایران و حوزهی میراث فرهنگی به حساب میآید، پروندهیی که دومین پروندهی بزرگ طبیعی ایران است. معاون میراث فرهنگی کشور افزود: جنگلهای هیرکانی در پنج استان سمنان، گلستان، گیلان، مازندران و خراسان شمالی گسترده شده و ثبت جهانی آن، پنج استان یاد شده را به مقاصد مهم گردشگری جهانی بدل میکند.
جنگلهای هیرکانی نواری باریک و سبز است که تمرکز آن در منطقهی کاسپین بوده و درختان دیرزیست دارای سه هزار ساله با منبع غنی ژنتیکی در این منطقه وجود دارد. جنگلهای هیرکانی همچنین زیستبوم ۲۹۶ گونهی پرنده و ۹۸ گونهی پستاندار، ۱۵۰ گونهی گیاه بومی درختی و بوتهیی (مانند شمشاد و انجیلی) است. این جنگلها بازماندهی دوران سوم زمینشناسی و عصر یخبندان بوده و از نظر گونههای بومی و باستانی، پوشش گیاهی و تنوع زیستی با نادرترین گونههای جنگلی جهان شامل ۸۰ گونهی درختی، ۵۰ گونهی درختچهیی، گونههای بومی(اندمیک) درختی و گونههای جانوری چون پلنگ، خرس، کل و بز، مرال و… است. این جنگلها در حالی که در بیشتر نقاط اروپایی و سیبری به دلیل سرما و یخبندان قادر به بقا نبودهاند و فسیلهایی از آنها به جا مانده اما به دلیل اقلیم معتدلتر در حاشیهی دریای کاسپین تا به امروز به حیات خود ادامه دادهاند. ۱۵ نقطه از این جنگل شامل پارک ملی گلستان، جنگل ابر، جهاننما، بولا، جنگل الیمستان، جنگل واز، حوزهی کجور نوشهر، چهارباغ چالوس، جنگل خشکداران، گشترودخان، سیاهرودبار گیلان و منطقهی حفاظت شده لیسار سایتهای انتخابی برای ثبت در فهرست میراث جهانی بوده است.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.