هاتفخبر- دکتر مصطفی صالحیفر با موضوع «ارزیابی مقایسهیی کمیت و کیفیت تولید برنج با استفاده از کود آلی و شیمیایی» دورهی پسادکترای خود را در دانشگاه گیلان به پایان برد.
هاتفخبر- دکتر مصطفی صالحیفر با موضوع «ارزیابی مقایسهیی کمیت و کیفیت تولید برنج با استفاده از کود آلی و شیمیایی» دورهی پسادکترای خود را در دانشگاه گیلان به پایان برد. به گزارش «هاتفخبر» این دانشجوی پسادکترای دانشگاه گیلان به راهنمایی دکتر منصور افشار محمدیان دانشیار گروه زیستشناسی این دانشگاه، طرح پژوهشی خود را با عنوان «ارزیابی مقایسهیی کمیت و کیفیت تولید برنج با استفاده از کود آلی و شیمیایی» با همکاری موسسهی تحقیقات برنج کشور و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان به یایان رسانیده است. در این پژوهش، تاثیر کمی و کیفی کود مرغی به عنوان کود آلی در مقایسه با کود شیمیایی روی رشد و نمو برنج بررسی شد. نتایج تحقیق نشان داد که از نظر آماری، اختلاف معنیداری در تولید کمی و ارزش کیفی برنج با استفاده از دو نوع کود آلی و کود شیمیایی وجود نداشت و حتی کود مرغی سبب افزایش بیشتر میزان عناصر پرمصرف و کممصرف دانههای برنج در مقایسه با کود شیمیایی شده است. همچنین شاخصهای رشدی برنج نیز در شرایط استفاده از کود مرغی، وضعیت مطلوبتری را نشان دادند. بنا بر این کود آلی مرغی که کمهزینهتر بوده و آلودگی زیست محیطی آن نیز بسیار کمتر است، میتواند جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی باشد. آلایندگی کودهای شیمیایی و تخریب زیستمحیطی از یکسو و هزینههای زیاد مصرف کودهای شیمیایی، سبب شده است تا استفاده از کودهای ارگانیک در کشورهای پیشرفته رو به گسترش باشد. با توجه به گسترش قابل توجه مرغداریها، جایگزینی کود مرغی به عنوان یک کود آلی برای بهبود ساختار خاک و کاهش تخریب زیستمحیطی و آلایندگی آب و خاک، میتواند راه حلی مناسب برای کاهش مخاطرات زیستمحیطی باشد. شایان گفتن است تاکنون پنج محقق پسادکتری دورهی خود را در دانشگاه گیلان به پایانرسانیدهاند و بیش از ۱۰ نفر نیز در حال گذراندن این دوره و یا متقاضی گذراندن این دورهی پژوهشی هستند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.