هاتفخبر – به «روز جهانی کودک» و «هفتهی ملی کودکان» نزدیک میشویم. بازخوانی حقوق کودکان و همچنین آسیبهایی که ممکن است آنها در جامعه ببینند، میتواند نگاه ما را به آنها تا اندازهیی تغییر داده و نسبت به حق و حقوق آنها و رعایت اصول و مقررات مربوط به حقوق کودکان و نوجوانان تا اندازهیی موثر باشد.
هاتفخبر – به «روز جهانی کودک» و «هفتهی ملی کودکان» نزدیک میشویم. بازخوانی حقوق کودکان و همچنین آسیبهایی که ممکن است آنها در جامعه ببینند، میتواند نگاه ما را به آنها تا اندازهیی تغییر داده و نسبت به حق و حقوق آنها و رعایت اصول و مقررات مربوط به حقوق کودکان و نوجوانان تا اندازهیی موثر باشد. حقوق کودک مجموعهیی از حقوق بشر ویژهی کودکان است که بر پشتیبانی و نگهداری از افراد جوان تمرکز دارد. کنوانسیون حقوق کودک 1989 «کودک» را به عنوان فردی که به سن هیجده سالگی نرسیده است، تعریف میکند. حقوق کودکان شامل حق برقراری ارتباط با هر دو والدین، هویت انسانی و همچنین نیازهای اساسی برای حفاظت فیزیکی، غذا، آموزش عمومی دولتی، مراقبتهای بهداشتی و قوانین کیفری مناسب برپایهی سن و رشد کودک، حفاظت برابر از حقوق مدنی کودک و آزادی از تبعیض بر اساس نژاد، جنسیت، گرایش جنسی، هویت جنسیتی، منشای ملی، مذهب، معلولیت، رنگ، قومیت یا دیگر ویژگیها است.
تفسیر حقوق کودکان طیفی از اجازه دادن به ظرفیت کودکان برای داشتن اختیار عمل تا اعمال نظر فیزیکی، روانی و احساسی بدون هیچگونه بدرفتاری با کودکان را دربرمیگیرد. هر چند آنچه که شامل بدرفتاری میشود باید در رابطه با آن بحث و بررسی شود. از نظر مادهی ۱ کنوانسیون حقوق کودک، کودکان به همهی افراد انسانی زیر ۱۸ سال اطلاق میشود. همچنین از مصادیق کودکآزاری میتوان به مواردی همچون : قرار دادن کودک در مکانهای ترسناک، محروم کردن کودکان از بازی و تفریح، تنها گذاشتن کودک در منزل، اخراج از منزل و طرد کودک، اجازهی گریه نداشتن و کنترل احساسات کودک، برقرار نکردن ارتباط چشمی و گوش ندادن به کودک، مسخره کردن و ایجاد حس حقارت در کودک، طرد و آزار کودک با جنسیت غیردلخواه، سرزنش و ملامت کودک در حضور دیگران، بیتوجهی به بهداشت، تغذیه و پوشاک کودک، بهرهکشی و توقعات نامعقول از کودک، استفاده از کودک برای تحریک جنسی بزرگسالان، محروم نمودن کودک از محبت و آغوش گرم خانواده، استفادهی نادرست از داروهای خوابآور برای کودک، مشاجرات خانوادگی در حضور کودک، استفاده از الکل و مواد مخدر در حضور کودک و کتکزدن و تنبیه جسمی کودک اشاره کرد. در «روز جهانی کودک» و «هفتهی ملی کودک» برنامههای قشنگ و جذاب برای کودکان اطرافمان اجرا کنیم و لحظاتی خوش و خرم را برای آنها رقم بزنیم. گفتنی است به ترتیب روزهای 14 مهر روز «کودک، خانواده، سبک زندگی ایرانی – اسلامی»، 15 مهر «کودک، محیط زیست و میراث فرهنگی»، 16 مهر (روز جهانی کودک) «کودک، صلح، بازی و نشاط»، 17 مهر «کودک، رسانه و ارتباطات»، 18 مهر «کودک، آموزش، سلامت و ایمنی»، 19 مهر «کودکان با نیازهای ویژه، فرصتهای برابر» و 20 مهر «کودک، کتاب و فرهنگ مطالعه» نام گرفته است.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.