هاتفخبر – یکی از راههای محافظت از جنگلها اجرای طرح کاداستر است که امسال اجرای کاداستر در 500 هزار هکتار در گیلان در دست برنامه است که به گفتهی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با این روش «از پدیدهی شوم زمینخواری و جنگلخواری جلوگیری میشود.»
هاتفخبر – یکی از راههای محافظت از جنگلها اجرای طرح کاداستر است که امسال اجرای کاداستر در 500 هزار هکتار در گیلان در دست برنامه است که به گفتهی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با این روش «از پدیدهی شوم زمینخواری و جنگلخواری جلوگیری میشود.» به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی ادارهی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، مهندس محسن یوسفپور در نهمین نشست سراسری شبکهی سازمانهای غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور که در تالار همایش ادارهی کل حفاظت محیط زیست استان گیلان در رشت برگزار شد، برگزاری چنین نشستهایی را سبب توجه به محیط زیست و منابع طبیعی دانست و اظهار کرد: ما در شمال کشور از نعمت جنگلهای هیرکانی برخوردار هستیم که باید قدرش را بدانیم. وی جنگلهای هیرکانی را یکی از جنگلهای با ارزش جهان دانست و عنوان کرد: این ارزشمندی از حیث قدمت بوده و این قدمت موجب تنوع زیستی و ژنتیکی است. در واقع تنوع زیستی و ژنتیکی بیشترین اثرگذاری را در حفظ تعادل اکولوژیکی محلی، منطقهیی، ملی و بینالمللی دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با اشاره به طول عمر سه تا 60 میلیون سالهی جنگلهای هیرکانی شمال کشور در مقایسه با جنگلهای 10 هزار سالهی اروپا، متذکر شد: امروزه اکوسیستمهای طبیعی از نظر میزان اثرگذاری بر حفظ تعادل اکولوژیکی در سطح محلی و در سطوح منطقهیی، ملی و بینالمللی شاخصگذاری میشوند چون آن اکوسیستمی بیشترین اثرگذاری را دارد که دارای بیشترین تنوع زیستی و ژنتیکی باشد. مهندس یوسفپور جنگلهای هیرکانی را میراث گذشتگان برای ما توصیف کرد که ما نیز باید آن را باید برای آیندگان باقی بگذاریم و یادآور شد: جنگلهای هیرکانی جزو بهترین و نادرترین جنگلهای جهان است، به همین دلیل در یکسال گذشته به بهرهبرداری تجاری و صنعتی از این جنگلها و قطع درختان طبیعی و خودروی جنگلی که در 50 سال اخیر اتفاق افتاده، بر اساس منویات رهبر انقلاب و برنامهی ششم پایان دادهایم و در این زمینه پیشگام نیز بودیم. وی با اشاره به وابستگی بخشی از اقتصاد کشور به بهرهبرداری از این جنگلها، تصریح کرد: برای اینکه اشتغال آسیب نبیند و نیاز جامعه به مواد سلولزی دچار مشکل نشود، طرح زراعت چوب را در بخش دولتی و خصوصی اجرا کردیم و در این زمینه توانستیم پنجهزار و 200 هکتار عرصهی صنوبرکاری شده را به بخشهای دولتی و خصوصی واگذار کنیم تا علاوه بر ایجاد اشتغال، نیاز چوبی صنایع نیز مرتفع شود که امیدواریم نیاز به جنگلهای طبیعی برای بهرهبرداری تجاری در آینده به صفر برسد.
مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان از اجرای طرح کاداستر با هدف حفظ تمامیت ارضی جنگلها و مراتع استان خبر داد و اضافه کرد: تعیین حد و مرز جنگلها و مراتع استان با استفاده از تصاویر ماهوارهیی و عکسهای هوایی با جدیت پیگیری میشود. وی گفت: امسال اجرای کاداستر را در 500 هزار هکتار در برنامه داریم تا از پدیدهی شوم زمینخواری و جنگلخواری جلوگیری کنیم. مهندس یوسفپور با بیان اینکه با اجرای طرحهای آبخیزداری به دنبال تثبیت وضعیت موجود جنگلها، مراتع و پوشش گیاهی هستیم، خاطر نشان کرد: حفاظت از آب، خاک و جنگلهای مخروبه نیز انجام خواهد شد. وی با اشاره به امضای تفاهمنامهی همکاری بین سازمان حفاظت محیط زیست و زیرکمیتههای آبخیزداری، گفت: در تلاش هستیم طرحهای آبخیزداری در حوضهی آبخیز منتهی به تالاب انزلی را سرعت و شدت ببخشیم، زیرا عمق تالاب کم شده و این موضوع در نتیجهی فرسایش خاک در ارتفاعاتی که پوشش گیاهی اندکی دارند، رخ داده است. این مقام مسوول خشکسالی و رسوبات بالادست را عامل اصلی در کاهش عمق تالاب دانست و متذکر شد: زمانی میتوانیم از منابع طبیعی و محیط زیست حفاظت و صیانت کنیم که مشارکت و همراهی مردم را در قالب سازمانهای مردم نهاد و غیردولتی داشته باشیم. امیدوارم با همکاری هم این زیستبوم که منشای خبر است را به خوبی به آیندگان بسپاریم. گفتنی است در این نشست سراسری دکتر وحید جعفریان مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها و دکتر حسین بدریپور عضو شورای عالی این سازمان نیز حضور داشتند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.