کد خبر : 17148
تاریخ انتشار : شنبه ۹ تیر ۱۳۹۷ - ۳:۲۸

در «دومین همایش ملی پیشگیری از حوادث غرق‌شدگی» مطرح شد؛ بیشترین غرق‌شدگی کشور در رودخانه‌ها رخ می‌دهد

در «دومین همایش ملی پیشگیری از حوادث غرق‌شدگی» مطرح شد؛ بیشترین غرق‌شدگی کشور در رودخانه‌ها  رخ می‌دهد

هاتف‌خبر – در «دومین همایش ملی پیشگیری از حوادث غرق‌شدگی» از بیشترین میزان غرق‌شدگی کشور در رودخانه‌های مختلف خبر داده شد.

   هاتف‌خبر – در «دومین همایش ملی پیشگیری از حوادث غرق‌شدگی» از بیشترین میزان غرق‌شدگی کشور در رودخانه‌های مختلف خبر داده شد.
به گزارش «هاتف‌خبر» از پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وب‌دا) در این همایش که به همت دانشگاه علوم پزشکی گیلان، مرکز تحقیقات ترومای جاده‌‌ای استان و معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی کشور برگزار شد، معاون اجتماعی وزارت بهداشت، شماری از مسوولان کشوری و استانی، دانشجویان، استادان دانشگاه و علاقه‌مندان مباحث علمی – تحقیقاتی در دهکده‌ی ساحلی بندرانزلی برگزار شد.


دکتر شاهرخ یوسف‌زاده چایک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در آیین افتتاحییه‌ی «دومین همایش ملی پیشگیری از حوادث غرق شدگی» با بیان اینکه امروزه مقوله‌ی سلامت با آغاز طرح تحول نظام سلامت شکل و رنگی تازه به خود گرفته است، گفت: در جامعه‌ی کنونی فردی که از آرامش جسمی، روحی و روانی برخوردار باشد فردی سالم محسوب می‌شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تشریح تعریف انسان سالم، اظهار نمود: تنها 25 درصد از فعالیتهای حوزه‌ی سلامت جامعه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت می‌گیرد و 75 درصد این فعالیتها خارج از این حوزه‌ی مدریت این وزارتخانه است و در این راستا مقوله‌ی آموزش و فرهنگسازی در پیشگیری از عوامل تهدیدکننده‌ی سلامت در جامعه بسیار اثرگذار است.
وی با اشاره به اینکه اثرگذاری برخی از حوزه‌ها از رقم 75 درصد نیز بیشتر است، یادآور شد: بسیاری از بیماریها، درمان و توانبخشی مربوط به حوزه‌ی وزارت بهداشت است اما مقوله‌هایی وجود دارند که آنقدر به عوامل اجتماعی مرتبط هستند که سازمانهای دیگر هم خود را متولی آن می‌دانند از جمله غرق شدگی.
دکتر یوسف‌زاده چابک سازماندهی مقوله‌ی غرق‌شدگی را یکی از فعالیتهای وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود: در «دومین همایش ملی پیشگیری از حوادث غرق‌شدگی» امیدواریم تمامی دست‌اندرکاران تشریک مساعی داشته باشند و حوادث را مورد بررسی قرار دهند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: غرق‌شدگی جزو حوزه‌ی تروما عنوان شده است و تروما نیز جزو مباحث تهدیدکننده‌ی سلامت است که وزارت بهداشت به تنهایی قادر به کنترل آن نخواهد بود.
وی با اشاره به آمار بیش از ۸۰۰ هزار کشته در حوادث ترافیکی، تصریح کرد: با فعالیتهایی که در زمینه‌ی تروما صورت گرفته است کاهش چشمگیر تلفات جاده‌یی را شاهد هستیم.
دکتر یوسف‌زاده چابک بهبود ایمنی خودروها، بهبود وضع قوانین و اجرای آنها را از جمله مواردی عنوان کرد که موجب شده است تا رقم تلفات جاده‌یی سال 94 نسبت به 84 کاهش چشمگیر داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: مرکز تحقیقات تروما با ارائه‌ی طرح سیستم تروما ثابت کرد که می‌توان تلفات جاده‌یی را محدود کرد. نتایج این طرح در تلفات سال 95 و 96 به خوبی مشهود است.
وی با اشاره به اجرای طرح سیستم تروم در گیلان، گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر با همکاری تمام حوزه‌های دست‌اندرکار، استان گیلان جزو استانهایی بوده که با اجرای طرح تروما توانست کاهش تلفات جاده‌یی را به کمتر از 30 درصد برساند.
دکتر یوسف‌زاده با تاکید بر اینکه سیستم تروما بحثی فراگیرتر از حوادث جاده‌یی است، یادآور شد: سیستم تروما صرفاً یک طرح برای حوادث جاده‌یی نیست بلکه همه‌ی حوادث همچون سقوط از ارتفاع، افتادن سالمندان، ایمنی کار، سوختگی، مسمومیت، غرق‌شدگی و .. را نیز در برمی‌گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پایان با اشاره به اینکه با استفاده از سیستم کاهش حوادث تروما می‌توان حوادث و تلفات در کشور را کاهش داد، ابراز امیدواری کرد: با همکاری و تعامل هم بتوانیم با نگرش جدید و فعالیتهای نو بیش از پیش سلامت مردم را حفظ کنیم.


در ادامه دکتر سیدمحمد هادی ایازی معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با قدردانی از برگزارکنندگان این همایش، پیشگیری از حوادث را یکی از مفاهیم اجتماعی‌شدن سلامت عنوان کرد.
وی با بیان اینکه حوادث غرق‌شدگی از دغدغه‌های شورای اجتماعی سلامت است، گفت: نظام سلامت مسوولیتهایی دارد که اولین مساله تامین مولفه‌های فردی و اجتماعی است و می‌تواند موجب کاهش دغدغه‌ی مردم شود.
وی در ادامه کاهش آسیب‌پذیری استفاده‌کنندگان از سواحل دریا به انواع بیماریها، آموزش همگانی و رعایت استانداردهای بهداشت با استفاده از ظرفیتهای مردمی و سمن‌ها را از جمله راهبردهای ارائه‌ی خدمات بهداشتی در دستورالعمل جامع مدیریت سواحل کشور عنوان کرد.
دکتر ایازی با تشریح وظایف تخصصی و اجتماعی وزارت بهداشت در دستورالعمل جامع مدیریت سواحل کشور، یادآور شد: قانون میزان کل مرگ و میر در دنیا، 6/8 در هر 100 هزار نفر است که در سال 96 ما فوت یکهزار و 26 نفر را در کشور شاهد بودیم که براثر غرقشدگی جان خود را از دست داده بودند.
وی با اشاره به مرگ 439 نفر بر اثر غرق‌شدگی در تابستان 96 اظهار نمود: این میزان 43 درصد کل غرق‌شدگان کل کشور در این سال است. بیشترین میزان غرق‌شدگان در هر سال مربوط به رودخانه‌ها است و این مهم صرفاً مختص استانهای شمال کشور نیست بلکه استانهای جنوبی از جمله خوزستان را نیز شامل می‌شود.
دکتر ایازی بیشترین میزان غرق‌شدگی را در رودخانه‌های استان خوزستان عنوان کرد و گفت: در استان گیلان این میزان غرق‌شدگی به نسبت کمتر است و می‌توان آن را به دلیل آموزشهایی دانست که در این خصوص انجام گرفته است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با فرهنگسازی و آموزش می‌توان کاهش حوادث غرق‌شدگی را شاهد بود و برگزاری اینگونه همایشها بسیار موثر و مفید است.


دکتر علی داودی معان اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با ارائه‌ی مطالبی جامع در باره‌ی اتیولوژی و رفتارهای پرخطر غرق‌شدگی اظهار نمود: سال گذشته 35 طرح سالمسازی در نقاط ساحلی استان فعال شد و 25 آمبولانس در 35 طرح سالمسازی دریا مستقر شدند و مابقی آنها به وسیله‌ی جمعیت هلال احمر استان پوشش داده شد.


وی با تاکید بر اینکه تقریبا تمام موارد غرق‌شدگی در نقاط ساحلی دریا در مناطق خارج از این محدوده‌ها اتفاق افتاده است، یادآور شد: برای شنا در مناطق غیر از مکانهای مشخص شده باید مواظب موجهای شکافنده که به صورت موج نوار کف‌آلود در سطح دریا مشاهده می‌شود، باشیم.
وی در ادامه شایعترین علت غرق‌شدگی در دریای کاسپین را موجهای شکافنده یا ریپ‌کارنت عنوان کرد.


در ادامه‌ی این همایش نیز مطالب جامعی در باره‌ی برنامه‌ی پیشگیری از غرق‌شدگی در ایران، غرق‌شدگی، غرق‌شدگی در ایران و جهان، مراقبت مغزی پس از آسیب ایسمیک مغز و عملیات احیا در غرق‌شدگی به ترتیب به وسیله‌ی دکتر علیرضا مغیثی متخصص پزشکی اجتماعی و دکترای تخصصی پیشگیری از حوادث، دکتر حسن نوری ساری متخصص طب اورژانس و معاون فنی اورژانس کشور، دکتر زهرا محتشم امیری متخصص پزشکی اجتماعی و فلوشیپ طب سالمندان، دکتر انوش دهنادی‌مقدم متخصص بیهوشی و فلوشیپ آی. سی. یو، دکتر سیدمهدی سیدضیا، ضیابری متخصص طب اورژانس ارائه شد.
گفتنی است رونمایی از کتاب «آموزش همگانی پیشگیری از غرق‌شدگی» نیز به وسیله‌ی مسوولان کشوری و دانشگاه علوم پزشکی گیلان پایان بخش این همایش بود.
شایان گفتن است اپیدمیولوژی غرق‌شدگی، احیا و اقدامات اورژانسی، ساحل ایمن، استانداردهای استخر شنا، ایمنی کشتیها و قایقها، احیا و اقدامات اورژانسی، مدیریت بحرانی سیل، غواصی و مسائل مربوط به آن از محورهای دومین همایش ملی پیشگیری از حوادث غرق‌شدگی بود.

نمونه‌یی از پوستر همایش

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.