هاتفخبر- فیلم سینمایی «فراری» دربارهی دختری است که از یکی از شهرستانهای گیلان به تهران میآید و تلاش میکند تا با یک خودروی «فِراری» ۹ و نیم میلیاردی عکس یادگاری بگیرد. این موضوع بهانهیی میشود برای علیرضا داودنژاد تا همراه این دختر سادهدل در شهر بگردد و پرده از سیاهی پنهان زیر لایهی روشن شهر بردارد.
هاتفخبر- فیلم سینمایی «فراری» دربارهی دختری است که از یکی از شهرستانهای گیلان به تهران میآید و تلاش میکند تا با یک خودروی «فِراری» ۹ و نیم میلیاردی عکس یادگاری بگیرد. این موضوع بهانهیی میشود برای علیرضا داودنژاد تا همراه این دختر سادهدل در شهر بگردد و پرده از سیاهی پنهان زیر لایهی روشن شهر بردارد. همراهی دختر نوجوان فیلم با یک رانندهی تاکسی که هوای دختر را دارد، آنها را درگیر ماجراهایی میکند. «ترلان پروانه» که در این فیلم نقش دختر فومنی را بازی میکند دلباختهی خودروی «فراری» است که در پی فریب یک پسر تهرانی عازم این شهر شده و پس از ملاقات با این پسر مورد سوءاستفاده قرار میگیرد. اکران این فیلم در گیلان موجب اعتراض برخی از گیلانیان قرار میگیرد که به نوع نگاه شخصیت منفی فیلم به گیلان برمیگردد. این اعتراضات تا جایی پیش میرود که بسیاری از معترضان در مقابل «سینما میرزا کوچک رشت» جمع شده و به محتوای فیلم که ترویج بداخلاقی فرهنگی عنوان میکنند و آن را توهین به زنان و مردان گیلان میدانند، معترض میشوند. فیلم سینمایی «فراری» بیستمین ساختهی علیرضا داوودنژاد است. «فراری» یک فیلم اجتماعی است که به گفتهی سازندگان آن، با رویکرد آسیبشناسی جامعه، قشرهای مختلف، عوامل خودشیفتگی کاذب و عدم تناسب زندگی بین طیفهای متفاوت با قهرمان خود «گلنار» به دل شهر میزند.
«محسن تنابنده» و «ترلان پروانه» بازیگران اصلی این فیلم هستند. علیرضا داوودنژاد پیش از این فیلمهای روغن مار، کلاس هنرپیشگی، مرهم و … را کارگردانی کرده است. «محسن تنابنده» به عنوان برندهی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد برای فیلم «فراری» به وسیلهی هیات داوران سی و پنجمین دورهی جشنوارهی فیلم فجر انتخاب شده بود. در این زمینه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان تاکید کرد: فیلم «فراری» همهی مراحل قانونی اکران را سپری کرده است. دکتر فیروز فاضلی غروب پنجشنبهی گذشته بر اساس بروز اعتراضاتی در زمینهی گیلانی بودن نقش منفی فیلم یادشده درگفت: نمیتوان برای فیلمی که تمام مراحل قانونی را طی کرده، تصمیمی فراتر از قانون اتخاذ کرد. وی افزود: اکران فیلم «فراری» که از هفتهی گذشته در «سینما میرزا کوچک رشت» آغاز شده بود، روز گذشته(چهارشنبه) پایان یافته است. اکران فیلم «فراری» در روزهای اخیر در استان گیلان، به دلیل گیلانی بودن نقش منفی فیلم، اعتراضاتی را به همراه داشته و اعتراضکنندگان در مقابل «سینما میرزا کوچک رشت» محتوای فیلم را بداخلاقی فرهنگی تلقی نموده و آن را توهین به زنان و مردان گیلان عنوان کردهاند. فیلمنامهی «فراری» را کامبوزیا پرتوی نوشته است. فیلمنامهنویس کارهای اجتماعی تند و تیزی چون دایره، پرده، من ترانه پانزدهسال دارم، دیشب باباتو دیدم آیدا و … که در «فراری» نیز به سبک و سیاق دیگر سناریوهای مهمش نقبی زده به نقاط ملتهب زندگیهای امروز. با اینحال، کامبوزیا پرتوی به هیچوجه گمان نمیکرد که نمایش این فیلم در سینماهای گیلان جنجالی شود. او میگوید که هنوز خبری از ماوقع ندارد و میافزاید: حقیقتش زمان نگارش فیلمنامهی فراری اصلاً فکرش را هم نمیکردم که این فیلم با چنین واکنشی روبهرو شود. در واقع فیلمی چون «فراری» باید تقدیر شود تا اینکه مورد اعتراض قرار گیرد. البته من از واکنشهایی که شما از آن صحبت میکنید، بیخبرم اما اگر چنین باشد و این اعتراضها صحت داشته باشد، به نظرم نمیتوان دلیلی برایشان برشمرد، جز تعصبات الکی و بیهوده. به نظر میرسد این فیلم بهانه و وسیلهیی شده برای اعلام حضور و خودنمایی عدهیی کمشمار که در همه حال فکر میکنند تمام حق با آنها است و دیگران از حق باید بینصیب بمانند. کامبوزیا پرتوی در این اعتراض نکات مثبتی هم میبیند و میگوید:همچنین باید توجه داشت که بسیار خوب است فیلمها باعث شوند افراد به یاد خود بیفتند، دریابند و تأملی کنند که چه بودند. خود را فراموش و گم کردهاند. این تلنگرها باعث میشود خود را به یاد آورند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.