هاتفخبر – همهی شاخصهای مربوطه به مطالعه در استان گیلان در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال پیش از آن بهبود داشته است.
هاتفخبر – همهی شاخصهای مربوطه به مطالعه در استان گیلان در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال پیش از آن بهبود داشته است. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی ادارهی کل کتابخانههای عمومی استان گیلان این مطلب در نخستین جلسهی شورای اداری این ادارهی در سال 97 که به میزبانی ادارهی کتابخانههای عمومی شهرستان آستانهی آشرفیه در تالار اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، عنوان گردید. بر پایهی این گزارش در این نشست دکتر هادی نوری مدیرکل کتابخانههای عمومی استان در جمع معاونان، مسوولان، کارشناسان ستادی و روسای ادارات کتابخانههای عمومی شهرستانها و برخی از مسوولان و مقامات محلی در زمینهی پیشرفت هریک از ادارات در برنامههای توسعهی پنجساله و نیز اقدامات انجام شده در معرفی کتابخانههای الگو سخن گفت و حاضران به بحث و تبادل نظر پرداختند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان با ارائهی گزارشی از وضعیت شاخصهای مختلف مطالعه در استان، از افزایش همهی شاخصها در ششماههی دوم سال96 نسبت به سال 95 و همچنین ابتدای سال ۹۷ خبر داد. دکتر هادی نوری با بیان اینکه شاخص فعالیتهای فرهنگی کتابخانههای عمومی در سراسر استان گیلان افزایش 74 درصدی داشته است، گفت: این موفقیت چشمگیر حاصل تلاش مجموعهی کتابداران و دستاندرکاران ادارهی کل کتابخانههای استان است و بدون هماهنگی و همگرایی دستیابی به این موفقیتها امکانپذیر نخواهد بود. وی همچنین به افزایش 54 درصدی جلسات مطالعاتی نسبت به سال گذشته و ششماههی ابتدای سال نیز اشاره کرد. مدیر کل کتابخانههای استان گیلان برنامهریزی بلندمدت توسعهمحور کتابخانههای عمومی را از مهمترین اولویتهای خود در اثربخشی فعالیتها عنوان نمود و خاطر نشان کرد: در ماههای ابتدای حضورم در این مجموعه با تشکیل کمیتهی توسعهی کتابخانههای عمومی برنامهریزی پنجسالهیی با برشهای یکساله برای پیشرفت کتابخانهها در همهی زمینهها ترسیم نموده و در اختیار روسای ادارت قرار دادیم. وی یکی از ملاکهای ارزیابی روسای ادارات را میزان پیشرفت این برنامه عنوان نمود و بر ضرورت حرکت بر محور برنامهریزی ترسیم شده نیز تاکید کرد. دکتر هادی نوری همچنین روحیهی پیگیری مسائل به وسیلهی دستاندرکاران مجموعهی کتابخانههای عمومی به ویژه روسای ادارت را از مهمترین خواستههای خود از آنها عنوان کرد و با اشاره به اینکه در سند توسعهی کتابخانههای عمومی استان گیلان سعی بر واقعی بودن خواستهها شده است، گفت: از این پس همهی خواستههای ما از مسوولان شهرستانی اعم از فرمانداران در زمینهی تخصیص بودجه، شهرداران در زمینهی پرداخت سهم نیم درصدی و کمک به توسعهی کمی و کیفی کتابخانهها و کتابخوانی در شهرها بر اساس برنامهریزی انجام شده خواهد بود. وی همچنین خطاب به روسای ادارات شهرستانی از آنها خواست با جدیت بیش از پیش نسبت به تحقق و تخصیص بودجهی مصوب شده، اقدام کنند و فرمانداران را در اختصاص این اعتبار برای کتابخانهها قانع سازند. مدیر کل کتابخانههای عمومی استان گیلان در ادامه با اشاره به جمعیت تشکیل دهندهی شهرستان رشت نیز بیان نمود: با توجه به اینکه 40 درصد جمعیت استان در مرکز استان سکونت دارند، شهرستان رشت از نظر شاخصهای کیفی کتابخانهیی همواره دارای بالاترین رتبهها بوده و ازنظر افزایش اعضا در کتابخانه نیز دارای رتبهی دوم استان شده و از نظرکتابهای امانی به لحاظ رتبهی اول استانی در صدرکتابخانههای عمومی استان قرار دارد.
دکترنوری بار دیگر با تاکید بر اینکه آمار ماهانهی عملکرد کتابخانههای شهرستان رشت سرآمد کارکرد کتابخانههای استان بوده است، از روند صحیح فعالیتها در کتابخانههای این شهرستان نیز خبر داد و گفت: با وجود بر این امکانات در نظر گرفته شده متناسب با نیاز و اشتیاق و همچنین مطابق با پیشینهی فرهنگی مردم رشت نیست بر این اساس لزوم ایجاد کتابخانهی مرکزی اهمیت مییابد.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان گیلان همچنین در پایان با تاکید بر اقدامات مثبت صورت گرفته در بخشهای مختلف مجموعهی کتابخانههای عمومی و افزایش و بهبود شاخصهای مطالعه در سالهای اخیر با مدیریت مسوولان نهاد کتابخانههای عمومی کشور، تاکید کرد: مدیران ادارات شهرستانی دستاوردهای دولت تدبیر و امید را در زمینهی کتابخوانی برای مردم تشریح کنند
گفتنی است در این نشست هریک از روسای ادارت کتابخانههای عمومی شهرستانها با ارائهی گزارشی از اقدامات انجام شده در پیشرفت برنامهی پنجساله به بیان انتقادات، پیشنهاداها و اقدامات خود پرداختند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.