هاتفخبر – رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در «دومین جشنوارهی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی» گفت: استان گیلان اولین تولیدکنندهی گیاهان دارویی در کشور است.
هاتفخبر – رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در «دومین جشنوارهی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی» گفت: استان گیلان اولین تولیدکنندهی گیاهان دارویی در کشور است. به گزارش «هاتفخبر» از پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وبدا)، دکتر شاهرخ یوسفزاده چابک صبح روز-شنبه، در «دومین جشنوارهی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی» با بیان اینکه برای کسب هر موفقیت، قطعاً زحمات بسیاری صورت میگیرد، گفت: اختصاص ماموریت بستهی گیاهان دارویی به وسیلهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی گیلان، فرصتی مغتنم برای استان گیلان است. وی با اشاره به چشمانداز دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ۱۰ سال آینده «پیشرو در بین دانشگاههای نسل سوم» اظهار نمود: در این راستا فرصتی بسیار مهم برای گسترش گیاهان دارویی نیز فراهم شده است و تولید گیاهان دارویی و داروهای گیاهی هر دو در استان گیلان شکل گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی استان گیلان در ادامه گسترش گیاهان دارویی را ماموریت ویژهی این دانشگاه عنوان کرد و افزود: باغ گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در دوسال اخیر(از سال 95 تاکنون) فعالیتهای خود را گسترش داده و استان گیلان از نظردارا بودن شرایط اقلیمی خاص(جلگه، جنگل، مرتع و اقیلم خشک) شرایطی مناسب برای گیاهان دارویی دارد. دکتر یوسفزاده با بیان اینکه رونق اقتصاد گیلان در آینده، از گیاهان دارویی خواهد بود، تصریح کرد: با فراهمسازی زیرساختهای لازم بیشک، اقتصاد گیاهان دارویی از منابع زیرزمینی بیشتر خواهد بود. وی ادامه داد: با توجه به پتانسیل و توانمندی دانشکدهی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، باغ گیاهان دارویی در محوطهی این دانشکده، تاسیس شدخ و بیش از 150 گونهی گیاهان بومی و غیربومی با اطلاعات کامل علمی در حال شناسایی است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، استان گیلان را اولین تولیدکنندهی گیاهان دارویی در کشور معرفی کرد و یادآور شد: بسیاری از گیاهانی که مردم گیلان در غذاهای خود استفاده میکنند، خاصیت دارویی دارد. در ادامهی این همایش دکتر حسین همتی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با قدردانی از زحمات روسای پیشین دانشکدهی داروسازی در زمینهی تاسیس باغ گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: ماموریت ویژهی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در قبال بستهی گیاهان دارویی این است که با کمک و حمایت ریاست دانشگاه و استادان دانشگاهها در زمینهی تولید گیاهان دارویی به وزارت بهداشت راهکار ارائه بدهد.
دکتر همتی ادامه داد: ماموریت بستهی گیاهان دارویی ماموریتی ویژه، برای وزارت متبوع است و صرفاً ویژهی استان گیلان نیست و دانشگاه علوم پزشکی گیلان باید این رسالت را ادامه دهد. دکتر مسعود فقیه اخلاقی رئیس دانشکدهی داروسازی نیز بستهی گیاهان دارویی را فرصتی ارزشمند برای دانشگاه علوم پزشکی گیلان دانست و افزود: به برکت این فرصت ارزشمند، ایفای نقش موثر دانشجویان دانشکدهی داروسازی برای تولید گیاهان دارویی را شاهد هستیم. وی اظهار نمود: نگاه ما شناخت گیاهان دارویی و تولید داروهای گیاهی برای ارتقای سلامت جامعه است. در ادامهی این همایش دکتر غلامرضا امین عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با بیان اینکه همت دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این زمینه ستودنی است، گفت: اقلام دارویی، مسمومیت غذایی، اقلام مکملهای غذایی، انواع نوشیدنیها و اقلام آرایشی بهداشتی، منابع گیاهی، منابع حیوانی و… از جمله فرآوردههای طبیعی است، در این زمینه منابع گیاهی ایران بیش از هشت هزار گونه است که بیش از 60 درصد این منابع گیاهی، با گونههای جهان مشابهت دارد. دکتر امین با اشاره به اینکه از 16 اقلیم آب و هوایی جهان، 11 اقلیم در کشور و 9 اقلیم در گیلان وجود دارد، گفت : از نظر منابع حیوانی، تنها گونهی زالو در جهان، به استان گیلان اختصاص دارد و گیلان در این زمینه نیز یکی از مهمترین مراکز به شمار میرود. در ادامه دکتر محمدحسین صالحی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با بیان اینکه پیشرفت علوم پزشکی و داروسازی در جهان نسبت به رشتههای علمی دیگر بیشتر است، گفت: بیشتر داروهای حیاتی ریشهیی مستقیم یا غیرمستقیم گیاهی دارند و میتوان گفت 40 درصد گیاهی و 60 درصد صنعتی است. وی گیاهان دارویی را منبع و آزمایشگاه خدادادی عنوان کرد و افزود: 620 گونه گیاه دارویی روی زمین شناسایی شدهاند اما هنوز صاحبنظران با 98 درصد از رمز و راز این گیاهان آشنا نیستند. در ادامه دکتر فاطمه یوسفبیک سرپرست بستهی توسعهی گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با اشاره به اهداف «دومین جشنوارهی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی» این اقدام را در راستای استقرار برنامهی راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان عنوان کرد. گفتنی است در راستای اهداف بستهی توسعهی دانش گیاهان دارویی «دومین جشنوارهی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی» دانشگاه علوم پزشکی گیلان با محورهای آشنایی با گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، فیتوتراپی در بیماریهای مرجع و داروسازی سنتی، با حضور ریاست دانشگاه و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و جمعی از استادان گروه فارماکوگنوزی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در تالارهمایش دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد و در پایان از سه پوستر برتر نیزر تجلیل به عمل آمد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.