کد خبر : 16530
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰

میهمان ۱۵ روزه ی گیلان را بشناسید!

میهمان ۱۵ روزه ی گیلان را بشناسید!

   هاتف خبر – دکتر مصطفی سالاری صبح روز سه شنبه در حاشیه ی آیین رونمایی از جام مارلیک به خبرنگاران گفت: کشف این اثر تاریخی با قدمت حدود سه هزار ساله در گیلان و انتقال آن پس از حدود 50 سال به موزه‌ی رشت برای بازدید همگان اقدامی ارزشمند است.    به گزارش “هاتف

   هاتف خبر – دکتر مصطفی سالاری صبح روز سه شنبه در حاشیه ی آیین رونمایی از جام مارلیک به خبرنگاران گفت: کشف این اثر تاریخی با قدمت حدود سه هزار ساله در گیلان و انتقال آن پس از حدود 50 سال به موزه‌ی رشت برای بازدید همگان اقدامی ارزشمند است.

   به گزارش “هاتف خبر ” وی افزود: با وجود این آثار غنی تاریخی در استان گیلان باید در جهت ایجاد موزه یی مناسب این آثار گامهای جدی   برداشته شود.

   نماینده ی عالی دولت در استان گیلان آثار تاریخی را  نشان دهنده ی قدمت، فرهنگ و تمدن هر کشور دانست و گفت: باید با نمایش اینگونه اشیای تاریخی، مردم را از وجود پیشینه ی غنی  و تمدن بیش از سه هزار ساله ی گیلان آگاه کنیم.

   استاندار گیلان بر ضرورت احیای بناهای تاریخی گیلان نیز تاکید کرد و افزود: بناهای تاریخی مکانهایی مناسب برای به نمایش گذاشتن تمدن بسیار غنی و ارزشمند استان است.

   وی همه ی آثار تاریخی را ارزشمند و غیرقابل تفکیک از هم دانست و با بیان اینکه ارزش‌ این آثار به قدمت‌ و زیبایی آنها از منظر بصری است؛ اظهار کرد: وجود نقش و نگاره‌های هنری بسیار ظریف در این آثار تاریخی با قدمت سه هزار ساله بسیار قابل تامل است و جای شگفتی دارد.

   گفتنی است 59 قطعه از اشیای کشف شده مربوط به هزاره ی اول و دوم و همچنین عصر آهن در کاوشهای باستانشناسی تپه ی مارلیک که پیش از این در موزه ی ملی ایران نگهداری می شد؛ به مناسبت “هفته ی میراث فرهنگی” در گیلان به نمایش درآمده است.

   جام مارلیک نیز به مدت ۱۵ روز همراه با دیگر اشیا همچون درخت زندگی، افسانه ی زندگی بز کوهی، عقاب و قوچ، سر ببر زرین، گردنبند زرین، مهره‌های آویز، دگمه و سربند زرین که در سال 1342 از پنج تپه ی باستانی پیله قلعه، جازم کول، دوره بیجار، زینب بیجار و چراغعلی تپه(مارلیک) در دره ی گوهررود رحمت آباد رودبار کشف شده بود؛ در موزه ی رشت به معرض دید قرار گرفت.

شایان گفتن است برای نخستین بار است که مجموعه ی آثار زرین، سیمین و برجسته ی مارلیک در استان گیلان به نمایش گذاشته شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.