هاتف خبر – علل عضویت نیافتن افراد در احزاب سیاسی و رواج معنای منفی برای کلیدواژه ی حزبی بودن، گفت: اصولا از پیش انقلاب تاکنون، احزاب بیشتر متکی به شخصیتها بوده و حزب ریشه دار مردمی نداشته ایم.
به گزارش “هاتف خبر” این مطلب را نماینده ی مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس اظهار کرد و گفت: به عنوان مثال حزب توده از خلقها استفاده می کرد اما پیشینه یی پر از خیانت داشت و وابسته به قدرتهایی مانند شوروی سابق بود.
هاشم زایی به “خانه ملت” گفت: باید یادآور شد که پس از انقلاب نیز احزاب سعی نکردند که مرامنامهشان را بین مردم ببرند پس مجددا متکی به شخصتها بوده اند از این رو فعالیت حزبی بر اساس تصمیم این افراد انجام می شد.
عضو فراکسیون امید مجلس اظهار کرد: حزب جمهوری اسلامی و حزب خلق مسلمان از احزاب اوایل انقلاب هستند که تشکیل شدند اما هر دو متکی به شخصیتهای اول انقلاب بودند و به دلیل اینکه تمرین حزب داری و دموکراسی انجام نداده ایم، احزاب به سمت انحصارطلبی حرکت کردند که همین امر سبب کمرنگ شدن و از بین رفتن احزاب شد.
این نماینده ی مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه هم اکنون حدود 40 تا 50 حزب وجود دارد اما تعداد اعضای برخی از آنها اندازه ی تعداد انگشتهای یک دست هم نیست، تصریح کرد: بنا بر این می توان اذعان کرد که وقتی حزب در رده های پایین جامعه کار فرهنگی نکند و معرفی نشود، سرنوشتش همینطور رقم می خورد.
هاشم زایی با بیان اینکه بستر لازم از نظر فرهنگی برای عضویت مردم در احزاب وجود ندارد، افزود: می توان گفت که اگر احزاب بین مردم ترویج شوند، دیگر نباید نگرانی از عضویت در حزب برای مردم وجود داشته باشد.
نماینده ی مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با اشاره به اینکه پرسشی مطرح است مبنی بر اینکه در کشورهایی که تمرین دموکراسی می شود، سیستمهای پارلمانی بدون حزب برایشان چه معنایی دارد، اظهار کرد: به عنوان مثال در کلانشهری مانند تهران افراد چطور باید کاندیداها را بشناسند پس احزاب باید فعالیت کنند؛ یعنی باید تاکید کرد که پارلمان، بدون حزب معنا ندارد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.