هاتفخبر – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با حضور در برنامهی «گفتگوی ویژه خبری» 22 فروردین ماه ۱۳۹۷ از اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی استان برای تغییر شیوههای سنتی و توسعهی سامانههای نوین آبیاری که یکی از شیوه های اصلاح الگوی مصرف آب کشاورزی است، سخن گفت.
هاتفخبر – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با حضور در برنامهی «گفتگوی ویژه خبری» 22 فروردین ماه ۱۳۹۷ از اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی استان برای تغییر شیوههای سنتی و توسعهی سامانههای نوین آبیاری که یکی از شیوه های اصلاح الگوی مصرف آب کشاورزی است، سخن گفت. به گزارش «هاتفخبر» از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، مهندس علیرضا شعباننژاد کاهش دورهی آمادهسازی زمینهای شالیزاری با ورود ماشینآلات کافی به استان و در نتیجه صرفهجویی در مصرف آب، کاهش دورهی نشاکاری برنج در استان با اجرای کشت مکانیزه از دورهی 45 روزه در سالهای گذشته به حدود 25 روز در شرایط کنونی، استفاده از منابع آب داخلی استان و بدون بهرهگیری از ذخیرهی سد در انجام بخشی از عملیات آمادهسازی زمینهای شالیزاری،اجرای آبیاری نوبتی و تناوبی در زمینهای شالیزاری پس از انجام نشاکاری، استفادهی موثر از نهادههای کشاورزی همچون کود پتاسه که تاثیری مستقیم در کاهش تنش دارد، بهسازی و نوسازی و همچنین ترمیم چاهها و ایستگاههای پمپاژ آب کشاورزی و بهرهگیری از ظرفیت موجود در ۷۵ واحد بانک نشای استان گیلان که موجب صرفهجویی در مصرف آب در مرحلهی خزانهگیری میگردد را از مواردی برشمرد که سبب مدیریت بهینهی مصرف آب کشاورزی در شالیزارهای استان گیلان میِشود.
مهندس شعباننژاد در پاسخ به پرسشی دربارهی اصلاح الگوی کاشت عنوان نمود: حذف کشت برنج در استانهای کمآب و کاهش تولید محصولاتی همچون هندوانه که نیاز آبی فراوان دارند و کمبهره نیز هستند از برنامههای اتخاذ شده در راستای این موضوع است. وی افزود: در بهینه نمودن الگوی کشت برنج نیز فعالیتها بر تغییر ارقام و معرفی ارقام جدید برنج با نیاز آبی کمتر و مقاوم به تنش کمآبی استوار بوده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان سپس خاطر نشان کرد: در همین راستا از کشت ارقام پرمحصول در مناطق با تنش آبی محدودیت ایجاد نمودهایم. وی در بارهی فعالیتهای انجام شده در زمینهی جداسازی آب آشامیدنی از آب مورد نیاز کشاورزی، فضای سبز و … اعلام نمود: مدیریت مصارف مختلف آب در استان گیلان در کمیتههایی که متولی آن شرکت آب منطقهای است، مطرح شده و معمولاً سهم بخشها به وسیلهی این کمیته تعیین و مدیریت میگردد. در ادامهی این گفتوگو مهندس شعبانژاد افزود: در زمینهی آگاهسازی و جلب مشارکت همگانی برای تبیین پیامدهای بحران آب برنامهریزیهای مناسب انجام شده است به طوری که در سالهای اخیر با توجه به کاهش نزولات جوی در کشور و استان و ایجاد محدویتهای منابع آبی، اقدامات لازم برای اطلاعرسانی به کشاورزان از طرق مختلف صورت گرفته و خوشبختانه کشاورزان استان گیلان نیز در این سالها همکاری خوب و موثر در این زمینه داشتهاند. وی ادامه داد: تقویم زراعی استان گیلان نیز تهیه شده که سازمان جهاد کشاورزی استان آن را ارائه نموده و معمولاً به خوبی رعایت میشود به طوری که سال گذشته حدود 95 درصد فعالیتهای انجام شده با تقویم زراعی مطابقت داشته است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان همچنین اشاره نمود: در همین راستا با توجه به وضعیت منابع آبی استان در سنوات اخیر و میزان آب مصرفی در زمینهای شالیزاری استان، مازاد بر الگوی مصرف به وسیلهی کشاورزان صورت نگرفته و همهی شالیکاران با همکاری و همیاری در مصرف بهینهی آب تلاش خیلی خوب و موثر داشتهاند. وی در پایان گفت: مشخصاً در تولید برنج که بر اساس منابع علمی ۱۲ هزار و 500 مترمکعب نیاز آبی در هر هکتار اعلام میشود در سالهای اخیر کشاورزان گیلانی بین هشت تا 10 هزار مترمکعب آب در هر هکتار مصرف کردهاند.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.