کد خبر : 15691
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۱

همایش استانی «اجتماعی‌سازی سلامت» در رشت برگزار شد

همایش استانی «اجتماعی‌سازی سلامت» در رشت برگزار شد

هاتف‌خبر – همایش استانی «اجتماعی‌سازی مقوله‌ی سلامت» صبح روز چهارشنبه‌ی گذشته با هدف برقراری ارتباط دو سویه بین مردم و متولیان بخش سلامت در تالار اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.

   هاتف‌خبر – همایش استانی «اجتماعی‌سازی مقوله‌ی سلامت» صبح روز چهارشنبه‌ی گذشته با هدف برقراری ارتباط دو سویه بین مردم و متولیان بخش سلامت در تالار اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
به گزارش «هاتف‌خبر» از پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وب‌دا)؛ دکتر شاهرخ یوسف‌زاده چابک در این همایش با اشاره به اجتماعی کردن مقوله‌ی سلامت به عنوان یکی از برنامه‌های استراتژیک بخش سلامت در گیلان، هدف این برنامه را برقراری ارتباط دو سویه بین مردم و متولیان بخش سلامت عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی استان گیلان تصریح کرد: اجتماعی شدن سلامت، توجه به یکی از حلقه‌های مفقود شده‌ی سلامت مردم است.


وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان به دنبال گسترش دامنه‌ی فعالیتهای خود از بخش بهداشت و درمان به سمت اجتماع است و در این زمینه خواستار ارتقای سلامت فرد فرد آحاد جامعه با افزایش مشارکت اجتماعی است.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راه‌اندازی خانه‌های سلامت، تاریخچه‌یی درخشان در کشور دارد. امروز نیز با تلاش و کوشش، خواهان ارتقای سلامت مردم به عنوان یک استان پیشرو است.
دکتر یوسف‌زاده چابک تدوین نقشه‌ی استراتژیک برای ۱۰ سال آینده، تدوین برنامه‌ی استراتژیک برای معاونتهای تابعه‌ی دانشگاه و توسعه‌ی شرکتهای دانش‌بنیان، توجه به استقلال مالی و کارآفرینی در بخش سلامت را از مهمترین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سه سال گذشته، عنوان کرد.
وی با اشاره به چشم‌انداز این دانشگاه در «پیشرو بودن بین دانشگاه‌های نسل سوم» و «پیشگام بودن در شاخصهای سلامت» افزود: برنامه‌یی که دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای سومین سال خود مدنظر دارد، «اجتماعی‌سازی سلامت» است که در این زمینه مشارکت همه، موثر خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه خاطر نشان کرد: با تمام فعالیتهایی که در زمینه‌ی سلامت، بهداشت و درمان انجام می‌شود، متولیان سلامت فقط در مدیریت 25 درصد عوامل اثرگذار، نقش دارند و 75 درصد عوامل اثرگذار بر سلامت، خارج از حیطه‌ی فعالیت وزارت بهداشت و همچنین دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.


وی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان به عنوان متولی حفظ و ارتقای سلامت جامعه، می‌خواهد با مشارکت مردم، سلامت جامعه را تامین کند و برای تحقق این مهم راه‌اندازی «کانون سلامت محله» در دستور کار است.
دکتر یوسف‌زاده چابک با اشاره به این مطلب که امروز بخش سلامت گیلان در آستانه‌ی تغییر و تحول اساسی است، گفت: کاهش نیاز مردم به تختهای بیمارستانی و ارتقای سلامت آنها پیش از ورود به مراکز درمانی، از اهداف دانشگاه علوم پزشکی است.
وی در ادامه تفاهمنامه‌یی که بین وزارت کشور و وزارت بهداشت به منظور ساختار تشکیلاتی و ارتباطی برای بخش سلامت منعقد شده است را ارزشمند برشمرد و ابراز امیدواری کرد تا با همکاری وزارت کشور بتوانیم فعالیتهای خود را در زمینه‌ی سلامت، به اجتماع گسترش دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه از تشکیل نخستین مجمع سلامت استان با ریاست دکتر مصطفی سالاری در سی‌ام فروردین ماه امسال خبر داد و گفت: این طرح در گام اول، در شانزده شهرستان که گروه هدف هستند انجام می‌گیرد و در این زمینه همکاری مسوولان سیاسی شهرستانها و کارکنان شبکه‌های تابعه ضروری به نظر می‌رسد.
دکتر یوسف‌زاده با اشاره به شعار امسال «هفته‌ی ملی سلامت» (۱ تا ۷ اردیبهشت ماه) که «پوشش همگانی سلامت؛ برای همه، در همه جا» عنوان شده، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 97 به صورت هدفمند برای برانگیختن مردم در جهت اجتماعی شدن سلامت، گام بر می‌دارد و در این راستا، با شکلگیری نظام شبکه‌ی اجتماعی سلامت در استان، افزایش نشاط و سلامت مردم باید مد نظر متولیان سلامت قرار بگیرد.
دکتر محمد عباسی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در ادامه با اشاره به تاریخ راه‌اندازی نظام شبکه در استان، در سال 68 اظهار نمود: با راه‌اندازی نظام شبکه، بیماریهای واگیر را مورد هدف قرار دادیم و در دهه‌ی هفتاد توانستیم تا حدودی این بیماریها را کنترل کنیم.
وی توسعه‌ی شهرنشینی را از عوامل بروز بیماریهای غیرواگیر در دهه‌ی هشتاد عنوان کرد و گفت: برنامه‌های سبک زندگی سالم، در راستای برنامه‌ی استراتژیک دانشگاه علوم پزشکی گیلان است و در سه سال اخیر طبق برنامه‌ریزیهای انجام شده به طور جدی انجام می‌گیرد و معاونت اجتماعی این دانشگاه نیز در آن نقش اساسی دارد.


دکتر عباسی با بیان اینکه اجرای برنامه‌های بهداشتی بدون جلب مشارکت مردم ابتر خواهد ماند، تصریح کرد: پس از بیماریهای واگیر و غیرواگیر رسالت و وظیفه‌ی دانشگاه علوم پزشکی گیلان این است که جامعه را از حالت جامعه‌ی متوقع به جامعه‌ی پاسخگو سلامت تبدیل کند تا فرد در جامعه بتواند برای رفع مشکلات سلامتی خود پاسخگو باشد و قطعاً استان گیلان از نظر فرهنگی این توان و پتانسیل را دارد تا نسبت به مشکلات سلامتی پاسخگو باشد نه متوقع.
وی در پایان با قدردانی از تلاشهای ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، حمایت وی را برای فعالیتهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان موثر توصیف کرد.
دکتر علی داودی معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز هم با تشریح برنامه‌های این دانشگاه در مقوله‌ی اجتماعی‌سازی سلامت، کانون سلامت را یک نوع تشکل اجتماع‌محور مردمی و داوطلبانه عنوان کرد که در یک حوزه‌ی جغرافیایی مشخص همچون یک محله با گروه جمعیتی مشخصی بین 10 تا 15 هزار نفر(در شهر) شکل می‌گیرد.
وی ادامه داد: معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راستای اجتماعی کردن سلامت و تکمیل زنجیره‌ی مشارکت حداکثری مردم در ارتقای سلامت، طرح راه‌اندازی کانونهای اجتماع‌محور سلامت را در همه‌ی روستاها و شهرهای استان با هدف بهبود کیفیت زندگی و ارتقای سلامت مردم و جامعه با راهبردهای، ایجاد و توسعه‌ی محیطها و محله‌های سالم، آموزش و توانمندسازی جامعه، ارتقای خدمات جامع سلامت را در دستور کار خود قرار داده است.
گفتنی است در ادامه‌ی این همایش پنل پرسش و پاسخ با حضور ریاست و معاونان بهداشتی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.