هاتفخبر- استاندار گیلان در آیین رونمایی از بذرهای گواهی شدهی ارقام بومی برنج در سخنانی تاکید نمود که استفاده از بذرهای اصلاح شدهی برنج سبب افزایش بهرهوری و عملکرد بهتر میشود.
هاتفخبر- استاندار گیلان در آیین رونمایی از بذرهای گواهی شدهی ارقام بومی برنج در سخنانی تاکید نمود که استفاده از بذرهای اصلاح شدهی برنج سبب افزایش بهرهوری و عملکرد بهتر میشود. دکتر مصطفی سالاری در سومین نشست کمیتهی تخصصی برنج و آیین رونمایی از بذرهای گواهی شدهی ارقام بومی برنج استان گیلان گفت: هدایت کشاورزان به سمت استفاده از بذرهای اصلاح شدهی برنج، منجر به افزایش کیفیت و بهرهوری بهتر میشود. به گزارش «هاتفخبر» وی در این نشست در موسسهی تحقیقات برنج کشور با اشاره به محدودیتهای افزایش سطح شالیزارهای استان گیلان تاکید نمود: برای افزایش تولید برنج در این استان باید به افزایش محصول در همان میزان از سطح زیرکشت بپردازیم یعنی باید عملکرد تولید افزایش یابد.
وی با بیان اینکه حجم محصول برنج تولیدی تأمین کنندهی زندگی یک خانوار نیست، خاطر نشان کرد: سطح کم مالکیت زمینهای شالیزاری سبب شده تا تولید برنج برای برخی از کشاورزان صرفهی اقتصادی مطلوب نداشته باشد. نمایندهی عالی دولت در استان گیلان سپس اظهار نمود: برای به صرفه شدن تولید برنج و دیگر محصولات کشاورزی علاوه بر افزایش بهرهوری باید قیمت تمام شدهی تولید به ویژه محصول برنج کاهش یابد. وی هدایت کشاورزان به سمت استفاده از بذرهای اصلاح شدهی برنج و همچنین مکانیزاسیون کاشت، داشت و برداشت آن را از روشهای بهبود در عملکرد تولید عنوان کرد و گفت: کنترل و ارتقای فعالیتهای این بخش میتواند به افزایش درآمد کشاورزان نیز کمک شایان توجهی بنماید. دکتر سالاری به تلاشهای موثر صورت گرفته در تحقق اهداف افزایش درآمد کشاورزان نیز اشاره کرد و افزود: تمرکز بر بذرهای اصلاح شده و ترویج آن بین کشاورزان با اقدامات علمی از جمله برنامههایی است که موسسهی تحقیقات برنج کشور در دست اقدام دارد. وی به تحقیقات آزمایشگاهی موسسهی تحقیقات برنج روی انواع مختلف بذرها نیز اشاره نمود و خاطرنشان کرد: باید از بین بذرهای مختلف بر چند رقم بذر اصلاح شده متمرکز شویم تا بتوانیم با مدیریت صحیح آن را به کشاورزان عرضه کنیم تا مورد استقبال قرار بگیرند. استاندار گیلان گفت: کاهش هزینههای تولید و افزایش راندمان تولید همچنین از مزایای مکانیزاسیون کردن کاشت و داشت و برداشت محصول برنج است. وی تسطیح و زهکشی زمینهای شالیزاری به وسیلهی سازمان جهاد کشاورزی را اقدامی موثر و مفید برای گسترش کشت دوم محصولات در پاییز عنوان نمود و خاطرنشان کرد: کشت دوم محصولات میتواند سهمی مهم در افزایش سطح درآمد کشاورزان داشته باشد. دکتر سالاری فرآوری صحیح، برندسازی و معرفی محصول برنج گیلان را نیازمند برداشتن گامهای اساسی دانست و اظهار نمود: برای برندسازی و کاهش نگرانی در اختلاط برنج گیلان با اقدامات دولتی به نتیجه نمیرسیم بلکه باید به صورت خوشهبندی و شبکهیی این کار به ثمر بنشیند.
وی با بیان اینکه تقاضای برنج در بازارهای داخلی بیش از عرضهی آن است گفت: هماکنون در کنار تولید داخلی برنج، واردکنندهی این محصول نیز هستیم و بخشی عمده از آن مربوط به کیفیت برنج، بستهبندی و برندسازی است که تأکید بنده تمرکز ویژه به این موارد است. وی با اشاره به اینکه محصول برنج بیشتر با بستهبندی سنتی به بازار عرضه میشود، افزود: عرضهی برنج یکدست با بستهبندی مناسب و مشتریپسند به بازار میتواند ارزش افزودهی مناسبتری را برای کشاورزان در پی داشته باشد. نمایندهی عالی دولت در گیلان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه تولید برنج ارگانیک در بازار متقاضی بسیاری دارد باید برای ترویج این بخش باید گامهای موثر برداشته شود. وی صیانت از عرضهی برنج باکیفیت به بازار را نیازمند وجود یک شبکهی مدیریتی منسجم بین شالیکوبیها و مراکز بستهبندی دانست و گفت: نظارت و آموزش صحیح در این بخش میتواند باعث برندسازی برنج گیلان شود. در پایان این نشست استاندار گیلان از انبار بذر اصلاح شده و دستگاههای تولید آن، بازدید نمود و به صورت نمادین بذرهای اصلاح شده به منظور کشت در سال زراعی 97-96 را به دو کشاورز شالیکار گیلان تحویل داد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.