کد خبر : 13279
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۵

آیین تکریم استاد حسین محجوبی در پژوهشکده‌ی گیلانشناسی برگزار شد

آیین تکریم استاد حسین محجوبی در پژوهشکده‌ی گیلانشناسی برگزار شد

هاتف‌خبر – به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان گیلان آیین الگوسازی و تکریم از استاد حسین محجوبی، نقاش صاحب سبک و نام‌آور گیلان صبح روز سه‌شنبه ۲۸ آذر ماه امسال در تالار دکتر رحمدل پژوهشکده‌ی گیلانشناسی دانشگاه گیلان به وسیله‌ی بنیاد نخبگان استان گیلان برگزار گردید.

   هاتف‌خبر – به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان گیلان آیین الگوسازی و تکریم از استاد حسین محجوبی، نقاش صاحب سبک و نام‌آور گیلان صبح روز سه‌شنبه ۲۸ آذر ماه امسال در تالار دکتر رحمدل پژوهشکده‌ی گیلانشناسی دانشگاه گیلان به وسیله‌ی بنیاد نخبگان استان گیلان برگزار گردید.
این آیین که در راستای سیاستهای فرهنگی، توسعه و ترویج فرهنگ تکریم از فرهیختگان و سرآمدان جامعه و همچنین الگوسازی آنها با همکاری پژوهشکده‌ی گیلانشناسی دانشگاه گیلان و دانشکده‌ی هنر و معماری این دانشگاه برگزار شد، با حضور دانش‌آموزان، دانشجویان، دانشگاهیان و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر همراه بود.
در آیین دکتر مسعود اصفهانی رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان، با خییرمقدم‌گویی حاضران به بیان سیاستهای دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان معاونت فرهنگی بنیاد ملی نخبگان و عملکرد بنیاد نخبگان استان در این زمینه پرداخت و تاکید کرد: استاد محجوبی یکی از افتخارات استان گیلان است و تکریم از چنین شخصیت هنرمند و انسانی فرهیخته بدون شک اقدامی موثر در زمینه‌ی الگوسازی نخبگان و برجستگان در جامعه خواهد بود.
وی در ادامه افزود: تبدیل خانه‌ی استاد حسین محبوبی به موزه یکی از کارهای ستودنی، ماندگار و ارزشمند ایشان است.
در ادامه‌ی این همایش دکتر عظیمی رئیس دانشکده‌ی هنر و معماری دانشگاه گیلان، برگزاری چنین برنامه‌یی را ضروری دانست و افزود: قدردانی از مفاخر باید به نوعی فرهنگ بدل شود و نسل جوان ضمن آشنایی با زحمات این عزیزان، آنان را الگو و راهنمای خود قرار دهند.


سپس دکتر سیدهاشم موسوی رئیس پژوهشکده‌ی گیلانشناسی با بیان تفاوت آثار هنری با دیگر آثار گفت: نقاشان ما، شاعران ما همه قصه‌ی عشق را نمایان می‌کنند، هنر توان تبدیل درد و رنج را به زیبایی دارد، مانند نیک قاشی که استاد از فقر در یکی از روستاهای دورافتاده ترسیم نموده است.
وی افزود: هنر زندگی را برای انسان زیبا می‌کند. ما در کوران گرفتاریها به حافظ رجوع می‌کنیم و آرامش می‌گیریم، هنر زندگی را انسانی‌تر و زیباتر می‌کند.
در ادامه دکتر فیروز فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان با بیان اینکه بزرگانی همچون استاد محجوبی در ظرف زمان و مکان نمی‌گنجند افزود: نقش این جلسات برای شناخت این است که افرادی همچون استاد محجوبی چطور بزرگ شدند و زمان و مکان را درنوردیدند، فقط تکنیک نبوده چرا که تکنیک کهنه می‌شود، این هنر بزرگ بوده که او را ماندگار کرده است.
دکتر فاضلی خاطر نشان کرد: استاد محجوبی طبیعت را به همراه اجزای خاص خودش در تابلوها نشان می‌دهد و من اشک شوق او را زمان تبدیل ساختمان شهرداری به موزه‌ی نقاشی معاصر دیدم.
در پایان هم علیرضا اکرمی عضو هیأت علمی گروه نقاشی دانشکده‌ی معماری و هنر دانشگاه گیلان، در سخنانی با بیان اینکه استاد محجوبی از نسل نقاشانی است که تجلی هنرهای سنتی و ایرانی به صورت خودجوش در آثارش راه یافته است، گفت: دستیابی به جهان ذهنی و غیرمادی درون آثارش ریشه در شهر زادگاهش لاهیجان دارد؛ با این حال استاد از آن هم گذر کرده است.
اکرمی با تشریح موضوعات تابلوهای استاد محجوبی افزود: عناصر اصلی نقاشیهای استاد مانند خانه‌ها، درختان و اسبها همگی مثالی‌اند، گویی راز کائنات را در خود دارند. آنها آنقدر باورپذیر در کنار یکدیگر چیده شده‌اند که بیننده از یاد می‌برد منطق چیدمانشان خیالی و ذهنی است.
گفتنی است اجرای موسیقی سنتی دانشجویان گروه دانشگاه، پخش نماهنگ و کلیپ از دیگر برنامه‌های این آیین بود. همچنین نمایشگاهی از آثار این استاد فرهیخته برپا شد و آیین رونمایی از آخرین اثر وی نیز صورت گرفت.
این همایش با خواندن بیانیه‌ی بنیاد نخبگان به وسیله‌ی دکتر مسعود اصفهانی و اهدای لوح سپاس و هدایایی به استاد محجوبی و همچنین بازدید شرکت‌کنندگان از مرکز کوشیارشناسی پژوهشکده‌ی گیلانشناسی پایان یافت.
گفتنی ست حسین محجوبی نقاش صاحبنام معاصر ایران و از چهره‌های بین‌المللی هنر نقاشی در سال ۱۳۰۹ در لاهیجان دیده به جهان گشود و از نوجوانی به نقاشی روی آورد.
او در سال ۱۳۲۹ برای ادامه‌ی تحصیلات متوسطه به دبیرستان «البرز» تهران رفت و سپس در رشته‌ی معماری فضای سبز از دانشکده‌ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال ۱۳۳۸ فارغ‌التحصیل شد.
استاد محجوبی و آثار نقاشی او در ایران و جهان شناخته شده است و می‌توان از جمله به کارهای ماندگار او در طراحی پارک ساعی تهران در سال ۱۳۴۲ و نظارت بر اجرای ساخت پارکهای ملت و نیاوران در سالهای بعد اشاره کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.